Search
Close this search box.

Aktiivisesti kansainvälinen

SAJL on Suomen Olympiakomitean jäsen. Liittona SAJL kuuluu amerikkalaisen jalkapallon maailmanliittoon (IFAF).

Kansainvälisten kontaktien ylläpito sekä kansainvälisiin turnauksiin osallistuminen on keskeinen osa liiton toiminnasta.

Vuonna 2019 SAJL liittyi mukaan International Alliance of Gridiron Football -yhteisöön (IAGF).  Globaalin yhteisön tavoitteena on edistää amerikkalaisen jalkapallon kasvua kaikilla se osa-alueilla. SAJL tekee lisäksi tiivistä yhteistyötä Yhdysvaltojen NFL:n ja Kanadan CFL-sarjan kanssa

Euroopan menestyneimmät maajoukkueet

Suomen miesten maajoukkue on Euroopan menestynein amerikkalaisen jalkapallon maajoukkue viidellä Euroopan mestaruudellaan ja yhtensä 13 arvokisamitalillaan. Naisten sarjoissa maajoukkueemme on voittanut Euroopan mestaruuden kahdesti ja yltänyt niin ikään kahdesti pronssille lajin MM-kisoissa parhaana ei-Pohjois-Amerikkalaisena joukkueena.

Suomalaiset seurajoukkueet ovat menestyneet erinomaisesti läpi lajin historian eurooppalaisissa seurajoukkueiden turnauksissa ja yhä useammalle suomalaiselle pelaajalle on avautunut mahdollisuus pelata jenkkifutista ulkomaisissa sarjoissa. 

SAJL arvostettu arvokisojen järjestäjä

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto on arvostettu jenkkifutiksen arvokisojen isäntä. Suomessa on pelattu useita lajin MM- ja EM-kisoja. Parhaillaan SAJL valmistautuu järjestämän kaikkien aikojen suurinta amerikkalaisen jalkapallon kansainvälisen yhteisön tapahtumaa. Lippupallon MM-kisat pelataa kesällä 2024 Suomessa Lahdessa sekä Pajulahden liikuntakeskuksen fasiliteeteissa.

 

Ensimmäiset ammattilaiset jo Pohjois-Amerikassa

Suomi on saanut jo ensimmäiset ammattilaisensa Pohjois-Amerikan ammattisarjoihin ja yhä useammalla nuorella pelaajalla on mahdollisus opiskella yhdysvaltalaisissa huippuyliopistoissa amerikkalaisen jalkapallon stipendien avulla.

Muut kansainväliset liitot

Maailmanliitto IFAF:iin kuuluu  75 jäsenmaata.