Flag football

Kauden 2022 SM-lopputurnaukseen aktiivisuudella ja keräämällä GP-pisteitä

SAJL:n lippupallotoiminta kattaa kaksi erillistä kilpailua – Grand Prix-kilpailun, sekä SM-lopputurnauksen. Avoin GP-kilpailu on käynnissä vuosittain 1.1.–22.12. ja lopulliset ranking sijoitukset julkaistaan 31.12. GP-pisteitä voivat kerätä kaikki sarjan osallistumismaksun maksaneet joukkueet. Vuoden 2022 sarjamaksu on 50 €.

Turnauksiin voivat ottaa osaa kaikki SAJL:n jäsenseurat tai näiden alaisuudessa toimivat joukkueet.  Tämän lisäksi muilla seuroilla on mahdollisuus osallistua turnaukseen allekirjoittamalla erillinen sopimus osallistumisesta lippupallotoimintaan. Tästä tarkemmin sarjamääräyksissä.

Aktivoituaksesi toimi näin

  1.    Kokoa oma joukkue  (5-15 pelaajaa)
  2.    Tutustu sarjamääräyksiin 
  3.    Ilmoittaudu GP-sarjaan , sarjamaksu 50€ maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä
  4.    Varmista, että joukkueen pelaajat ovat maksaneet flag-lisenssin
  5.    Järjestä pelejä tai turnaus, osallistu muiden turnauksiin
  6.    Kerää GP-pisteitä

 

 

Tutustu sarjamääräyksiin:  SAJL lippupallon sarjakirja 2022

Ilmoittaudu sarjaan:  Lippupallon GP-sarja 2022

5 vs 5 peli

Flag Football sai nykyisen viisi vastaan viisi-muotonsa vuosituhannen taitteessa. Peli tunnettiin aluksi nimellä NFL Flag, koska se kehitettiin ja julkistettiin NFL-sarjan toimesta.  Sinällään amerikkalaisen jalkapallon tapaista peliä, jossa taklaaminen on korvattu lipun ryöstöllä on pelattu eri muodoissa pelattu jo lähes vuosisadan ajan. Nyt se on saanut virallisen, oman muotonsa.

Erona aiempiin ”amerikkalaisen jalkapallon kevytversioihin” NFL Flagissa on alusta asti ollut se, että kontakti oli kokonaan poistettu. Tämä tekee sen, että Flag eroaa amerikkalaisesta jalkapallosta vain siinä mitä se ei ole, ei siinä mitä se on. Ja pelin nerokkuus on juuri tässä. Amerikkalaisen jalkapallon palloilulliset elementit on siirretty nopeatempoiseen dynaamiseen peliin, omaan lajiinsa, joka on helppo minkä tahansa palloilulajin urheilullisen pelaajan omaksua. Suojavarusteet, fyysinen linjapeli,potkupelit ja ennen kaikkea blokkaaminen ja taklaaminen on jätetty kokonaan pois.

Pelikirjoja

Lippupallossa voi käyttää valmiita pelikirjoja, josta kentällä oleva pelaaja valitsee käytettävät pelit. Valmiilla pelikirjalla halutaan nopeuttaa pelien toteuttamista. Lippupalloa voi pelata myös ilman pelikirjaa ja heittää pallo vapaalle pelaajalle. Pelikirja tuo mukanaan systemaattisuutta ja ratkaisuja eri tilanteisiin. Kun sääntöjen luomat raamit on mielessä, vain mielikuvitus on rajana oman pelikirjan luomiselle.