Search
Close this search box.

Peruskoulutus

Peruskoulutus nyt näppärästi verkossa

 

Olemme siirtyneet erotuomarin peruskoulutuksessa digitaaliseen verkko-oppimiseen ja itseasiointiin.

Erotuomarivaliokunta on tuottanut liiton Moodle-koulutusympäristöön uusitun perusmateriaalin, jonka avulla erotuomaritoiminnasta kiinnostunut henkilö voi helposti opiskella erotuomarin tehtävissä vaadittavat perustaidot omassa tahdissaan itsenäisesti. Koulutusmateriaalin voit ladata tästä.

Perusedellytykset toimia SAJL erotuomarina täyttyvät, kun

  1. koulutusmateriaalit on opittu,

  2. oppimista osoittava testi hyväksytysti netissä suoritettu sekä

  3. SAJL:n erotuomarikyselylomake täytetty ja toimitettu ETV:lle.

 

Kurssimateriaalit

Testi ja kurssimateriaalit on julkaistu ja löytyvät Pajukon oppimisympäristöstä: https://pajukko.pajulahti.com/login/index.php

 

Peruskurssin erotuomarikoe

Kirjauduttuasi Pajukon oppimisympäristöön siirry:

SAJL-erotuomari: SAJL-EROTUOMARIKOE – Peruskurssi 2021 (pajulahti.com)

Peruskoulutus antaa tehtävästä suoriutuneelle SAJL erotuomarin E-tason statuksen ja korvausoikeuden palkkioon Amerikkalaisen jalkapallon ja lippupallon erotuomaritoiminnassa Suomessa.

Erotuomarina toimiminen edellyttää oikeuden lisäksi voimassa olevaa erotuomarilisenssiä. Erotuomarilisenssin lisäksi pelaaja-, ja valmentajalisenssit sisältävät erotuomarilisenssin oikeudet.

Seuroja pyydetään huolehtimaan ajoissa siitä, että sillä on sääntäjen edellyttämä määrä koulutettuja tuomareita.

 

Aiemmin tuomareina toimineille

Mikäli olet käynyt peruskoulutuksen viimeisen kahden vuoden aikana sekä toiminut tuomarina ottelussa, tai olet toiminut erotuomarina viimeisen kahden vuoden aikana ei sinun tarvitse osallistua uuteen peruskoulutukseen, vaan sinut on asetettu suoraan E- tai D-tason erotuomariksi tuomitsemasi ottelumäärä huomioiden. Voit siis toimia erotuomarina kaudella 2024 lunastamalla erotuomarilisenssin sekä toimittamalla yhteystietosi erotuomarivaliokuntaan.

Lippupallotuomarin peruskoulutus

Ilmaisen verkkokurssin avulla voi suorittaa lippupalloerotuomarin peruskoulutuksen, jossa voit itseohjautuvasti opiskella ja suorittaa erotuomarikokeen.

 

ETV – SAJL Erotuomari 2021 -koulutus su 14.3.2021

SAJL Erotuomari 2021 -koulutus sisältää IFAF:in kaudelle 2021 tekemät sääntömuutokset sekä näiden tulkinnat Suomessa. Lisäksi koulutuksessa läpikäydään kauden 2020 tarkkailutoiminnassa noteerattuja yleisiä kehityskohteita sekä painopistealueita kaudelle 2021.

Ajankohta su 14.3.2021 12:00 –  17:00

Paikka MS Teams verkkokoulutus

Ilmoittautumiset