Search
Close this search box.

Yhä useampi seuraa jenkkifutista

SAJL osallistui tutkimustalo Sponsor Insightin vuoden 2021 Sponsor Navigator tutkimukseen. Edellisen kerran jenkkifutiksen suosiota suomalaisten keskuudessa oli mitattu vuonna 2018. 

Aikavälillä 2018 – 2021 amerikkalaisesta jalkapallosta kiinnostuneiden suomalaisten määrä on kasvanut yli 60 %:lla. Tutkimuksen mukaan amerikkalaisesta jalkapallosta kiinnostuneita on täysi-ikäisessä väestössä noin 600 000 suomalaista.

Pitkäjänteistä työtä strategiaan pohjautuen

Kasvun perustana on ollut pitkäjänteinen ja suunnitelmallinen työ strategioiden pohjalta. Hyvän kasvutrendin varmistamiseksi Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitolle on tärkeää kehittää toimintaansa koko ajan. Emme kuitenkaan tavoittele kasvua ja menestystä hinnalla millä hyvänsä. Tiedostamme, että menestyäksemme meidän on pystyttävä viemään toimintamme pitkälle tulevaisuuteen arvostettuna ja luotettuna toimijana. Meidän on otettava huomioon lajia seuraavien, oman henkilöstömme ja muiden sidosryhmien odotukset ja panostettava vastuullisuuteen.

Suoria lähetyksiä ruudun täydeltä

Amerikkalaisen lajinäkyvyys on kasvanyt merkittävästi Nelonen Media otettua jenkkifutiksen pääsarjojen suorat lähetykset Ruudun valikoimaan. Miesten ja naisten Vaahteraligojen, sekä miesten I-dvisioonan pelit tarjoillaa suorina lähetyksinä suomalaisille.  Lisäksi SAJL pyrkii tuotamaan kaikista miesten, naisten ja nuorten maaotteluista suorat lähetykset lajifanien katsottaviksi. Kaudella 2023 lähes sata jenkkifutisottelua tarjoiltiin Ruudun välityksellä suomalaisille sekä kansainvälisille katsojille.

Yhdysvaltojen NFL-sarjan otteluiden tarjoaminen suomalaiskanavilla on saattanut tuhansia uusia katsojie jenkkifutiksen pariin.  Useat NFL:stä pelin omaksuneet ovat siirtyneet seuraamaan kotimaan sarjoja kesällä amerikkalaisten pitäessä taukoa.