Search
Close this search box.

Flag football

Flag football eli Lippupallo on uusi olympialaji

Flagi eli lippupallo on amerikkalaisen jalkapallon kevyt versio, jossa ei ole kovaa kontaktia, estämistä tai taklaamista.

Pelaajalla on lippuvyö, jossa on muoviset liput lantion molemmin puolin. Lipun irrottaminen, liputtaminen, korvaa amerikkalaisessa jalkapallossa käytettävän taklaamisen. Tämän vuoksi lippupallo sopii kilpaurheilun lisäksi hyvin sekä koulupeliksi että vapaa-ajan harrastukseksi.

Koska pelikenttä on pienempi kuin amerikkalaisessa jalkapallossa, voidaan lippupalloa pelata myös sisätiloissa. Joukkueessa on 5 pelaajaa ja sitä voi mainiosti pelata myös sekajoukkuein. Lippupallo on hienoimmillaan huippunopea taktiikkapeli, jossa vaaditaan saumatonta yhteistoimintaa koko joukkueelta. Sitä voi pelata tytöt ja pojat, naiset ja miehet pelata yhdessä. Ja ennen kaikkea se on hauskaa!

Matalan kynnyksen liikunnan ohella lippupallo on nykyään olympialaji. Kansainvälinen Olympiakomitea hyväksyi lippupallon mukaan vuoden 2028 Los Angelesin olympiaohjelmaan.  Suomen Amerikkalaisen jalkapallon liitto on kertonut käynnistävänsä projektin, jonka tavoitteena on saavutta Suomen maajoukkueille kisapaikka Losin turnaukseen.

Mukaan kutsutaan muiden lajien urheilijoita

Vuoden 2028 Los Angelesin kesäolympialaisten lajiksi valitun lippupallon MM-kisat järjestetään Suomessa elokuussa 2024. Suomen maajoukkueet etsivät uusia pelaajia harjoittelukauden rosteriin. Toivomme mukaan tavoitteellisia urheilijoita erityisesti ketteryyttä, nopeutta ja pallonkäsittelytaitoa  vaativista lajeista. Esimerkiksi koripallon ja käsipallon pelaajat omaksuvat nopeasti lippupallon tekniikat. Klikkaa alta lisätietoa miesten ja naisten maajoukkueiden tryout-leireistä.