Search
Close this search box.

Tule mukaan tekemään jenkkifutistapahtumista ikimuistoisia

Urheilun parista voi löytää itselle merkityksellisen harrastuksen myös kenttien ja salien ulkopuolelta.  Suomalaiseen urheilun eri toimintoja tukee joka vuosi jopa 500 000 vapaaehtoista aktiivia eri rooleissa.

Monille urheilun parissa tehtävästä vapaaehtoistýöstä on tullut lähes yhtä intensiivinen harrastus, kuin itse urheilusta. Hyvässä porukassa on mukava tehdä mielekkäitä hommia.

Jenkkifutisperheeseen voit liittyä milloin vain

Jenkkifutiksen parissa vapaaehtoistehtäviä on tarjolla sekä lajiliiton, että seurojen parissa.  Lajiliiton vapaaehtoistehtävät liittyvät liiton järjestämiin tapahtumiin, joissa vapaaehtoiset pääsevät seuraamaan suurtapahtumien järjestämistä ja itse tapahtumaa aitiopaikoilta. SAJL:n järjestämiä tapahtumia ovat miesten ja naisten Vaahteraliigojen lopuottelut sekä maajoukkueiden tapahtumat Suomessa. Seuraava Suomessa järjestettävä maailmanluokan jefutapahtuma tulee olemaan lippupallon MM-kisat kesällä 2024.

Seuratoiminnassa vapaaehtoiset huolehtivat monista urheiluseuran tehtävistä valmennuksesta hallintoon ja tiedottamisesta kilpailujen järjestämiseen. Amerikkalaisen jalkapallon seurat panostavat erityisesti tapahtumiensa laatuun ja kaipaavat toimintoihinsa mukaan uusia aktiivisia henkilöitä.

Ole yhteydessä meihin

Katso löytyykö läheltäsi omaa seuraa jonka toiminassa voit auttaa tai ole yhteydessä jenkkifutisliittoon ja ilmianna itsesi vapaaehtoiseksi.

2024 kesän ja syksyn tapahtumiin etsitään vapaaehtoisia

Kesän 2022 MM-kisojen kiitosristeily

Naisten MM-kisojen järjestelyjen onnistuminen kesällä 2022, oli isolta osin runsaan vapaaehtoisporukan mahdollistamaa. Viikonloppuna oli aika kiittää tekijöitä jouluisen Tallinna-risteilyn merkeissä.

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto kutsui kesän MM-kisojen taustalla toimineet vapaaehtoiset mukaan kiitosristeilylle, jossa ohjelmana oli kisojen muistelua, yhteistä toisiinsa tutustumista, sekä paluumatkalla Vikingin runsas joulubuffet ja tuliaisostokset.

Neljältä eri mantereelta saapuneiden kahdeksan maajoukkueen naisten MM-kisat olivat SAJL:n kaikkien aikojen suurin kisaponnistus Suomessa.  Toiminnanjohtaja Mika Heinonen on tyytyväinen, että tapahtumajärjestelyihin osallistuneista vapaaehtoisista runsas joukko ehti menneenä viikonloppuna mukaan kiitosristeilylle kesken kiireisen pikkujoulukauden:

-Viime kesän MM-kisat Vantaalla olivat monella tavalla hieno tapahtuma. Kahdeksan upeaa joukkuetta tarjosi yleisölle unohtumattomia hetkiä ja jännitystä. Suomalaisena toki eniten tunteita herätti Suomen joukkueen mahtavat pelit, jotka päättyivät pronssipelin voittoon. 

-Nyt marraskuussa oli hienoa tavata uudestaan MM-kisan tekijöitä kiitosristeilyllä Viking Linella. Suuri kiitos mukaan ehtineille ja niille, jotka tällä kertaa eivät päässeet mukaan. Olette todella tärkeä osa suomalaisen jenkkifutiksen perhettä.

MM-kisat keräsivät runsaasti kiitosta paitsi mukana pelanneilta joukkueilta, mutta myös tapahtumaan osallistuneilta katsojilta ja median edustajilta.  Heinonen hehkuttaa Suomea ja suomalaisia suurten tapahtumien organisoijana ja antaa ison osan kunniasta jenkkifutisperheen vapaaehtoistyön tekijöille.

-Suomi on kansainvälisesti arvostettu arvokisojen järjestäjä. Sellainen on myös Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto. Saimme taas IFAF:lta suuret kiitokset MM-kisan järjestelyistä. Ja ne kiitokset kuuluvat meidän upeille vapaaehtoisille, joiden kanssa kaikki tuo edellä mainittu ja paljon muuta tuli tehdyksi.

Suomen seuraava jenkkifutiksen megatapahtuma toteutetaan kesällä 2024 Pajulahden Urheilukeskuksessa.  Kaikkien aikojen suurimmat lippupallon MM-kisat kokoavat Suomeen ennätysmäisen määrän urheilijoita ja laji-ihmisiä.  Risteilyllä useampikin Vantaalla mukana ollut vapaaehtoinen ilmoittautui jo mukaan kisaorganisaatioon.