Flag Football

Lippupallomaajoukkueilla menestyksen historia

Suomen lippupallomaajoukkueilla on vankka menestyksen historia. Joukkueemme ovat voitaneet kuusi Euroopan mestaruutta, kolme EM hopeaa, yhden MM hopean ja yhden MM pronssin

Toiminta on jäänyt 2010-luvulla jenkkifutiksen varjoon, mutta nyt Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto on päättänyt panostaa lippupallon kilpailutoiminnan kehittämiseen ja kilpailukykyisten maajoukkueiden rakentamiseen. Vuoteen 2028 tähtäävä kehitystyö on käynnistetty kokeneiden valmentajien värväyksellä. Naisten maajoukkueen päävalmentajaksi on kiinnitetty  tanskalainen Lars Abrahamsen, jolla meriitteinä lukuisia arvokisamitaleja Tanskan maajoukkueen valmentajana ja pelaajana. Miesten lippupallomaajoukkuetta rakentamaan ryhtyy aiemmin jenkkifutismaajoukkuetta johtanut Tuomas ”Tuoppi” Heikkinen. 

Suomen arvokisamitalit lippupallossa

VuosiSarjaSijoitusPaikka
1995U16 pojat EM kultaSuomi
1996U16 pojat EM kultaItalia
1997U16 pojat EM kultaHollanti
1998U16 pojat EM kultaSveitsi
2004Naiset MM hopeaRanska
2005Naiset EM kultaSuomi
2006NaisetMM pronssiKorea
2007Naiset EM hopeaItalia
2009NaisetEM hopeaIrlanti
2014Naiset , BeachEM kultaItalia
2014Miehet, BeachEM hopeaItalia

Tutustu maajoukkueisiin

Edessä pitkä arvokisojen putki ja unelma Olympialaisista

 

Kansainvälisen lippupalloyhteisön suurena haaveena on nostaa laji mukaan Los Angelesissa vuonna 2028 pelattaviin Olympialaisiin.   Kisojen sijainti USA:ssa sekä rahakkaan miljardisarja NFL:n vahva työntöapu tekevät IFAF:n haaveesta mahdollisen. Kansainvälinen Olympiakomitea tekee kisojen lajivalinnan Losin kisoihin vuonna 2023. Matkan varrelle mahtuu myös Suomelle myönnetyt lajin MM-kisat 2024.

  • 2022  World Games, Alabama, USA
  • 2023  IFAF European Championships Irlanti, Limerick
  • 2024  IFAF Flag Football World Championships, Suomi
  • 2025  IFAF European Championships (ei päätöstä isännästä)
  • 2026  IFAF Flag Football World Championships, Ranska
  • 2027  IFAF European Championships (ei päätöstä isännästä)
  • 2028  Olympic Games, Los Angeles USA

Lippupallon MM-kisat Israelissa 2021

Lippupallohistorian kaikkien aikojen suurimpiin MM-kisoihin osallistuu ennätykselliset 42 joukkuetta 22 eri maasta. Suomi on mukana sekä miesten että naisten maajoukkueella.

Turnaus järjestetään Jerusalem, Israelissa 6. – 8.12.2021. Tapahtumapaikkana on Kraft Family Sports Campus.

Tapahtuman seitsemän miesten ja naisten parasta joukkuetta pääsevät Birmingham Alabamaan kisatapahtumaan. Isäntämaa USA on turnauksen 8. osallistuja.

Naisten mestaruudesta taistelee 20 maata

Naisten flag-maajoukkueet on jaettu MM-kisoissa neljään viiden joukkueen lohkoon. Arpa toi Suomen A-lohkoon kisojen ennakkosuosikin USA:n. Lisäksi lohkossa mukana EspanjaRanska sekä Team Neutral (Venäjä).  Kunkin lohkon kaksi parasta joukkuetta jatkaa mitalipeleihin ja loput pelaavat turnauksen lopulla sijoituksista.

Suomen avausvastustajaksi on arvottu Team Neutral, joka kohdataan maanantaina 6.12. klo 10.30.

Miesten sarjassa mukana 24 joukkuetta

Kisoihin ilmoittautuneet 24 miesjoukkuetta on jaettu naisten lailla neljään lohkoon. Pelisysteemi on sama, eli kaksi lohkojen parasta jatkaa mitalipeleihin ja muut pelaavat sijoituksista 9-24.  Suomen lohkossa pelaavat leijonamaajoukkueen lisäksi Israel, Meksiko, Saksa, Thaimaa ja Slovakia. Tiukimmiksi vastustajiksi ennakoidaan Meksikoa ja Israelia.

Miesten avausvastustajaksi on arvottu isäntämaa Israel.  Joukkueet kohtaavat itsenäisyyspäivän aamuna klo 8.00 alkavassa pelissä.

Kisojen verkkosivut avattu

Kisojen omat verkkosivut on nyt avattu.  Sivuilta voit tutustua koko kisaohjelmaan.

Tutustu:  Flagworld21

Flagi mukana World Gamesissa 2022

World Games 2022 Birmingham
 
Yhdysvaltojen Alabaman osavaltiossa sijaitseva Birmingham on uuden lajin flag footballin World Games kisojen näyttämönä. Kisat järjestetään 7.-17. heinäkuuta 2022 ja flagi on mukana uutena lajina. Flagin ottelut pelataan 10.-14. heinäkuuta.2022

The World Games 2022 Birmingham tekee yhteistyötä NFL: n kanssa ja on 33. urheilulajin sponsori.  Kisat järjestetään yhteistyössä World Games 2022 Birminghamin flagi-kisat ovat World Games Association (IWGA), National Football League (NFL) ja  International Federation of American Football (IFAF) yhteistyön.

Birminghamin historiallisella Legion-kentällä pelaavat 8 naisten ja 8 miesten maajoukkuetta. Lue lisää kisajärjestäjän sivuilta