Flag Football

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto on päättänyt panostaa lippupallon kilpailutoiminnan kehittämiseen ja kilpailukykyisten maajoukkueiden rakentamiseen. Naisten maajoukkueen päävalmentajaksi on värvätty kokenut tanskalainen Lars Abrahamsen ja miesten lippupallomaajoukkuetta rakentamaan ryhtyy aiemmin jenkkifutismaajoukkuetta johtanut Tuomas Heikkinen. 

Lippupallon MM-kisat Israelissa 2021

 

Lippupallohistorian kaikkien aikojen suurimpiin MM-kisoihin osallistuu ennätykselliset 42 joukkuetta 22 eri maasta. Suomi on mukana sekä miesten että naisten maajoukkueella.

Turnaus järjestetään Jerusalem, Israelissa 6. – 8.12.2021. Tapahtumapaikkana on Kraft Family Sports Campus.

New England Patriotsin puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Robert Kraft on vuoden 2021 IFAF Flag Football World Championships -kilpailun pääsponsori.

Tapahtuman seitsemän miesten ja naisten parasta joukkuetta pääsevät Birmingham Alabamaan kisatapahtumaan. Isäntämaa USA on turnauksen 8. osallistuja.

Israelin 2021 MM-kisoihin on ilmoittautunut: Itävalta, Valko -Venäjä, Brasilia, Kanada, Chile, Tšekki, Tanska, Suomi, Ranska, Saksa, Iso -Britannia, Israel, Italia, Japani, Meksiko, Panama, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Thaimaa ja Yhdysvallat. Myös puolueeton venäläinen joukkue on asetettu kilpailemaan olosuhteilla, jotka on määrätty urheilun välimiesoikeuden (CAS) Venäjän antidopingviraston tapauksessa tekemän päätöksen perusteella.

The World Games 2022

World Games 2022 Birmingham
 
Yhdysvaltojen Alabaman osavaltiossa sijaitseva Birmingham on uuden lajin flag footballin World Games kisojen näyttämönä. Kisat järjestetään 7.-17. heinäkuuta 2022 ja flagi on mukana uutena lajina.

The World Games 2022 Birmingham tekee yhteistyötä NFL: n kanssa ja on 33. urheilulajin sponsori.  Kisat järjestetään yhteistyössä World Games 2022 Birminghamin flagi-kisat ovat World Games Association (IWGA), National Football League (NFL) ja  International Federation of American Football (IFAF) yhteistyön.

Birminghamin historiallisella Legion-kentällä pelaavat 8 naisten ja 8 miesten maajoukkuetta. Lue lisää kisajärjestäjän sivuilta

Edessä pitkä arvokisojen putki ja unelma Olympialaisista

 

Kansainvälisen lippupalloyhteisön suurena haaveena on nostaa laji mukaan Los Angelesissa vuonna 2028 pelattaviin Olympialaisiin.   Kisojen sijainti USA:ssa sekä rahakkaan miljardisarja NFL:n vahva työntöapu tekevät IFAF:n haaveesta mahdollisen. Kansainvälinen Olympiakomitea tekee kisojen lajivalinnan Losin kisoihin vuonna 2023. Matkan varrelle mahtuu myös Suomelle myönnetyt lajin MM-kisat 2024.

  • 2021  IFAF Flag Football World Championships,  Jerusalem, Israel
  • 2022  World Games, Alabama, USA
  • 2023  IFAF European Championships (ei päätöstä isännästä)
  • 2024  IFAF Flag Football World Championships, Suomi
  • 2025  IFAF European Championships (ei päätöstä isännästä)
  • 2026  IFAF Flag Football World Championships, Ranska
  • 2027  IFAF European Championships (ei päätöstä isännästä)
  • 2028  Olympic Games, Los Angeles USA

Tutustu maajoukkueisiin