Miehet

Miesten maajoukkue valmistautuu suurkisojen putkeen

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto on päättänyt panostaa lippupallon kilpailutoiminnan kehittämiseen ja kilpailukykyisten maajoukkueiden rakentamiseen. Miesten maajoukkueen päävalmentajaksi on nimetty kokenut Tuomas Heikkinen, joka on aiemmin johtanut menestyksekkäästi miesten jenkkifutismaajoukkuetta.

Suomessa lippupallo on aiemman historian valossa nähty jäähdyttelylajina, koulupelinä, puhtaasti amerikkalaisen jalkapallon sisäänheitttolajina, yleisesti jenkkifutiksen korvikkeena. Näin asia ei kuitenkaan maailmanlaajuisesti ole, monissa maissa Flagia harrastetaan jo kilpailumielessä päälajina, ja parhaat pelaajat eivät pelaa kontaktijalkapalloa.

Flag Footballilla on hyvät edellytykset nousta jopa olympialajiksi kuluvan vuosikymmenen aikana. Israeliin joulukuun mm-kisoihin on ilmoittautunut ennätykselliset 22 maata. Alkavaan nopeaan kehitykseen on hyvä päästä ajoissa mukaan. Alamme nyt kokoamaan maajoukkuetta ensimmäisiin kisoihin, mutta samalla myös luomaan pohjaa lähivuosien toiminnalle.

Kutsumme jenkkifutarien ohella mukaan myös muiden lajien urheilijoita

Alkuvaiheesssa miesten maajoukkuetta rakennetaan jenkkifutiksen parhaimmiston ympärille. Mukaan toivotaan kuitenkin heti alusta alkaen myös muiden urheilulajien nuoria aikuisia.

Kovan tason ketterä, nopea ja taitava urheilija oppii Flagin perusteet yksissä harjoituksissa. Esimerkiksi pitkille palloilijoille  olisi heti käyttöä korkeiden heittojen maalitauluina. Laji sopii erinomaisesti sivulajiksi sellaisillekin, joilla on edelleen päälajinsa kilpaura käynnissä.

 

Lisätiedot:

Tuomas Heikkinen
päävalmentaja
miesten lippupallomaajoukkue
tuomas.heikkinen@tauko.com
0458722850

EM-kisat 2014

1993 Ruotsi-Suomi 

Ruotsi–Suomi 29–27