Search
Close this search box.

SAJL toiminta-ajatus ja arvot

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry (SAJL) edistää amerikkalaisen jalkapallon eri lajimuotojen huippu-urheilua, harrastamista ja toteuttamista, lisäämällä lajiosaamista Suomessa yhdessä laajan ja laadukkaan seurakentän kanssa sekä toimimalla aktiivisesti kansainvälisissä verkostoissa.

Arvopohjamme perustuu yhdessä tekemiseen, lajirakkauteen ja periksiantamattomuuteen, joita ohjaavat reilun pelin periaatteet ja urheilun eettiset arvot.

Amerikkalaisen jalkapallon arvot opettavat:

  • Kohtaamaan haasteita ja voittamaan itsensä
  • Kunnioittamaan yhtenäistä tekemistä ja muita ihmisiä
  • Sosiaalisia taitoja ja yhteistyötä
  • Täsmällisyyttä ja kurinalaisuutta
  • Sitoutumista
  • Johtajuutta

Lajimme on fyysinen, mutta erittäin kurinalainen

Amerikkalainen jalkapallo on fyysinen ja kurinalainen joukkueurheilulaji, joka edistää terveellisiä kilpailullisia asenteita, mutta korostaa samalla yhteistyötä ja yhteenkuuluvuutta. Vierellä pelaavaan luotetaan, ketään ei syrjitä ja kaikkien on sitouduttava yhteiseen suunnitelmaan sekä tekemiseen menestyksen saavuttamiseksi. Amerikkalaisessa jalkapallossa jokaisella on mahdollisuus löytää oma paikkansa ja kehittyä omassa roolissaan taustasta, sukupuolesta tai fyysisestä koosta riippumatta.

Jenkkifutiksen parissa omaksutut arvot ja taidot auttavat menestymään myös muilla elämän osa-alueilla, kuten työelämässä, opiskelussa ja ihmissuhteissa. Kurinalaisuus auttaa saavuttamaan tavoitteita ja kehittymään omassa arjessa. Kaverin kunnioitus ja syrjimättömyys ovat arvoja, jotka ovat merkityksellisiä kaikissa elämän tilanteissa.