Pelaajapolku

Amerikkalaisella jalkapallolla on ollut oma lajiryhmä vuodesta 2006 asti.

Urheilukoulun lajiryhmän valintakokeissa kiinnitetään huomiota mm. urheilutuloksiin, haastatteluihin, lajiliittojen lausuntoihin sekä psykologisiin testeihin. Urheilijat ovat 18-vuoden ikäisiä palveluksen aloittaessaan. Palvelusaika on 347 vrk:ta, jonka aikana jokaiselle annetaan AUK/RUK koulutus.

Urheilijan arkea helpottaa se, että lähes kaikki illat ja viikonloput ovat vapaata harjoitteluaikaa.

Urheilukoulun IV/21 saapumiserän haku päättyy 28. helmikuuta 2021.

Hakulomakkeita erikoisjoukkoihin saa internet-sivuilta:

(www.puolustusvoimat.fi/asiointi/lomakkeet), aluetoimistoista ja Urheilukoululta. Hakea voi myös sähköisesti https://asiointi.puolustusvoimat.fi.

Mikäli asevelvollinen aikoo hakeutua suorittamaan varusmiespalvelustaan Urheilukoulussa, hänen olisi hyvä tuoda asia esille jo kutsunnoissa, jotta asia voitaisiin huomioida palveluspaikkaa ja palvelukseen astumisaikaa määrättäessä.

Pääsykokeita ei järjestetä Santahaminassa koronapandemiasta johtuen. Pääsykokeiden sijaan kaikille hakeneille urheilijoille järjestetään  puhelinhaastattelu viikoilla 13 ja 14.

Valinnat julkaistaan viikolla 20

Varusmiespalvelus valituilla urheilijoilla alkaa 11.10.2021 Santahaminassa.

Valmennuspäällikkö

Lue lisää  

 

Urheiluakatemioiden tehtävänä on auttaa urheilijoita opiskelun ja urheilun yhdistämisessä. Niiden toimintaa koordinoi valtakunnallisesti Suomen Olympiakomitea. Haku akatemioihin tapahtuu helmi-maaliskuussa 2021.

Ammatillisiin urheiluoppilaitoksiin voi hakea myös jatkuvan haun menettelyllä, joka toimii koko lukuvuoden ajan.

6. luokkalaisille urheiluyläkouluhin ja liikuntapainotteisiin kouluhin

Urheilulukioihin haetaan vain yhteishaun kautta, ammatillisiin urheiluoppilaitoksiin voidaan hakea sekä yhteishaun, että jatkuvan haun kautta.

Lue lisää

Jenkkifutiksen yläkoululeirit Pajulahdessa 2020-2021

Lukukaudella 2020-2021 leiriviikko kestää maanantaista perjantaihin 

I leiri 2.-6.11.2020

II leiri 1.-5. helmikuuta 2021

III leiri 22.-26.maaliskuuta 2021

IV leiri 19.-23.huhtikuuta.2021

Ilmoittautumiset 

Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa.  Urheilukeskuksissa tapahtuva  lukuvuonna 2020-2021 ovat tarkoitettu 7.-9. -luokkalaisille tavoitteellisesti urheiluun suuntautuneille nuorille (tytöt ja pojat).

Valmennuskeskusympäristössä on erinomaiset olosuhteet päivittäiselle harjoittelulle, hyvät valmennuksen tukipalvelut sekä monipuolista tukea opintojen suunnitteluun ja toteutukseen.

Kohderyhmä
• Yläkouluikäiset, 7.-9. -luokkalaiset, tavoitteellisessa kilpaurheilussa mukana olevat urheilijat
• Leiritys on valtakunnallinen eli siihen voi hakea eri puolilta Suomea.
• Urheilija ja perhe ovat valmiita sitoutumaan vuoden kestävään projektiin

 

Tiedustelut:
Heikki Halttunen
koulutuspäällikkö, yläkoululeirityksen lajivastaava
Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry
heikki.halttunen(at)sajl.fi
040-5696644

Lue lisää

Amerikkalaisen jalkapallon lajiryhmä aloittaa Kuortaneen urheilulukiossa lukuvuonna 2021-2022. Ryhmään otetaan lukion 1. ja 2. luokkalaisia lajiharjoitteluun määrätietoisesti suhtautuvia urheilijoita. Varsinainen hakeminen tapahtuu oppilaitokseen 2021 helmikuussa 1. luokkalaisten osalta2. luokkalaiset hakevat siirtoa omasta lukiostaan Kuortaneelle.

Amerikkalaisen jalkapallon lajiryhmälle näyttää vihreää valoa nyt niin urheilulukio, Kuortaneen urheilukeskus sekä Kuortaneen kunta.

Urheilijoita kartoitetaan ennakkoon hakukyselyllä. Varsinainen hakeminen tapahtuu oppilaitokseen 2021 helmikuussa.

Jenkkifutikselle on avautunut ainutlaatuinen mahdollisuus urheilulukiotoiminnassa
Kuortaneen Urheilulukioon 2021 syyslukukaudelle. Haku koskee lukion 1. ja 2. luokalle pyrkiviä lajiharrastajia. Jos hyväksyttyjä hakijoita on vähintään 8, on lajiryhmällä mahdollisuus aloittaa toiminta Kuortaneen Urheilulukiossa.

Urheilulukio toimii Kuortaneen urheilukeskuksen kanssa yhteistyössä ja on maksullinen sisäoppilaitos (opetus, urheileminen sekä valmennus ovat ilmaista, mutta asuminen ja ruokailut maksavat). Urheilun lisäksi tavoitteena on selviytyä menestyksekkäästi lukio-opinnoissa.

Urheiluvalmennusta on noin 1/3 lukiokursseista. Viikkotasolla urheiluvalmennusta 8-10 h/vko koulupäivien aikana lajivalmentajan sekä urheilulukion ja Urheiluopiston Valmennuskeskuksen huippuvalmentajien johdolla.

Opiskelijan ja hänen vanhempiensa on heti alussa syytä tiedostaa, että asuminen kodin ulkopuolella vaatii opiskelijalta tavallista suurempaa itsenäisyyttä ja itsekuria opiskelusta ja omasta asumisesta on koulun ohjauksesta huolimatta huolehdittava oma-aloitteisesti. Oppilasasuntolassa asuminen edellyttää myös muiden huomioon ottamista.

Jos Kuortane ja urheiluopisto eivät ovat entuudestaan tuttu valmennusympäristö, niin on suositeltavaa, että hakijat tutustuvat etukäteen yhdessä vanhempien kanssa olosuhteisiin.

 Lajiryhmän valmentajaksi on valittu lajikonkari 43-vuotias Samu Juppo Nurmosta.Juppo Samu

DUAL CAREER -OPINTO-OHJAUSTA

SAJL dual career opinto-ohjaaja Jyrki Lempinen kirjoitti käsikirjan – opiskelu ja amerikkalaisen jalkapallon pelaaminen Pohjois-Amerikassa.  Lempinen teki opinnäytetyö SAJL:n tilaamana liittyen Lempisen opinto-ohjaajan opintoihin Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Jyrki Lempinen on entinen vaahteraliigapelaaja, joka toimii  nykyisin valmentajana. Hän on toiminut SAJL:n urheiluopiskelijoiden opinto-ohjaajana (dual career counseller)  oman päätyönsä ohessa.  Konsultaatio on SAJL:n jäsenille ilmainen. 

Haluatko lisätietoja aiheesta. Täytä lomake

Jyrki Lempinen Eastern Michiganin yliopistossa 2019.

Jyrki Lempinen

Dual Career Counsellor, SAJL

Opinto-ohjaaja Salpausselän koulu, Lahti