Search
Close this search box.

Pelaajapolku

Jenkkifutiksen yläkoululeirit Pajulahdessa 2022-2023

Lukukaudella 2022-2023 leiriviikko kestää maanantaista perjantaihin. Leiriläisille ei ole järjestetty erillistä pääsykoetta.  Kohderyhmä on 7.-9. -luokkalaiset tavoitteellisesti kilpaurheiluun suuntautuneille nuoret  urheilijat (tytöt ja pojat). Leiritys on valtakunnallinen eli siihen voi hakea eri puolilta Suomea.

Pajulahden urheilukeskuksen yläkoululeirit

Leiriviikot 2023-2024

Leiri 1: vko 38, 18.-22.9.2023 

Leiri 2: vko 45, 6.-10.11.2023 

Leiri 3: vko 5, 29.1.-2.9.2024 

Leiri 4: vko 11, 11.-15.3.2024

Ilmoittautumiset  3.4.-15.8.2023 välisenä aikana.

Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa.  Valmennuskeskusympäristössä on erinomaiset olosuhteet päivittäiselle harjoittelulle, hyvät valmennuksen tukipalvelut sekä monipuolista tukea opintojen suunnitteluun ja toteutukseen.

Urheilija ja perhe ovat valmiita sitoutumaan vuoden kestävään projektiin.

Kustannukset täysihoidolla

333 € / henkilö / 4 vrk leiri  (7.-9.lk). (hinta 2021-2022)
sis. majoituksen (2-4 hh), valmennuksen, opetuksen, oppimateriaalit ja ruokailut (aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala).
Jos leiriläinen tarvitsee majoituksen sunnuntai -maanantai välille on extrayön hinta 25 € (sis. aamupala).

Tiedustelut:

Sara Heino
Yläkoululeirityskoordinaattori
+358 44 7755 365
sara.heino@pajulahti.com
Pajulahti Olympic Training Center

Tiedustelut:

Heikki Halttunen
nuoriso- ja koulutuspäällikkö, yläkoululeirityksen lajivastaava
Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry
heikki.halttunen@sajl.fi
040-5696644

Puolustusvoimien Urheilukoulu – amerikkalaisen jalkapallon lajiryhmä

Amerikkalaisella jalkapallolla on ollut oma lajiryhmä vuodesta 2006 asti.

Urheilukoulun lajiryhmän valintakokeissa kiinnitetään huomiota mm. urheilutuloksiin, haastatteluihin, lajiliittojen lausuntoihin sekä psykologisiin testeihin. Urheilijat ovat 18-vuoden ikäisiä palveluksen aloittaessaan. Palvelusaika on 347 vrk:ta, jonka aikana jokaiselle annetaan AUK/RUK koulutus.

Urheilijan arkea helpottaa se, että lähes kaikki illat ja viikonloput ovat vapaata harjoitteluaikaa.

Puolustusvoimien urheilukoulun kesälajien saapumiserään haun päivämäärät:

Hakuaika päättyy28.2. 
Valintakokeetvk 14 
Päätös valinnoistavk 19 
Palvelus alkaaLokakuu

Hakulomakkeita erikoisjoukkoihin saa internet-sivuilta:

www.puolustusvoimat.fi/asiointi/lomakkeet, aluetoimistoista ja Urheilukoululta. Hakea voi myös sähköisesti https://asiointi.puolustusvoimat.fi

Mikäli asevelvollinen aikoo hakeutua suorittamaan varusmiespalvelustaan Urheilukoulussa, hänen olisi hyvä tuoda asia esille jo kutsunnoissa, jotta asia voitaisiin huomioida palveluspaikkaa ja palvelukseen astumisaikaa määrättäessä.

Urheilukoulu facebookissa

Lue lisää  

Urheiluakatemioiden tehtävänä on auttaa urheilijoita opiskelun ja urheilun yhdistämisessä. Niiden toimintaa koordinoi valtakunnallisesti Suomen Olympiakomitea. Haku akatemioihin tapahtuu helmi-maaliskuussa 2021.

Ammatillisiin urheiluoppilaitoksiin voi hakea myös jatkuvan haun menettelyllä, joka toimii koko lukuvuoden ajan.

6. luokkalaisille urheiluyläkouluhin ja liikuntapainotteisiin kouluhin

Urheilulukioihin haetaan vain yhteishaun kautta, ammatillisiin urheiluoppilaitoksiin voidaan hakea sekä yhteishaun, että jatkuvan haun kautta.

Lue lisää

Kuortaneen urheilulukion lajiryhmään haku 2024-2025

Amerikkalaisen jalkapallon lajiryhmä aloittaa Kuortaneen urheilulukiossa lukuvuonna 2024-2025. Ryhmään otetaan lukion 1. ja 2. luokkalaisia lajiharjoitteluun määrätietoisesti suhtautuvia urheilijoita. Varsinainen hakeminen tapahtuu oppilaitokseen 2024  helmikuussa 1. luokkalaisten osalta2. luokkalaiset hakevat siirtoa omasta lukiostaan Kuortaneelle.

Kuortaneen Urheilulukioon amerikkalaisen jalkapallon lajiryhmään hakeminen 2024-2025 – kysely

SAJL kartoittaa Kuortaneen urheilulukioon 2022 hakijoita amerikkalaisen jalkapallon lajiryhmän perustamista varten. Jos kysyntää on riittävästi (8 liikunnallisesti lahjakasta, hyväksyttyä oppilasta,  min., 7.0 minimikeskiarvo) niin syyslukukaudella 2024 Kuortaneen urheilulukiossa aloitetaan lajiryhmä. Kuortaneella opiskelu tapahtuu sisäoppilaitoksessa. 

Urheilulukio toimii Kuortaneen urheilukeskuksen kanssa yhteistyössä ja on maksullinen sisäoppilaitos (opetus, urheileminen sekä valmennus ovat ilmaista, mutta asuminen ja ruokailut maksavat). Urheilun lisäksi tavoitteena on selviytyä menestyksekkäästi lukio-opinnoissa.

Urheiluvalmennusta on noin 1/3 lukiokursseista. Viikkotasolla urheiluvalmennusta 8-10 h/vko koulupäivien aikana lajivalmentajan sekä urheilulukion ja Urheiluopiston Valmennuskeskuksen huippuvalmentajien johdolla.

Opiskelijan ja hänen vanhempiensa on heti alussa syytä tiedostaa, että asuminen kodin ulkopuolella vaatii opiskelijalta tavallista suurempaa itsenäisyyttä ja itsekuria opiskelusta ja omasta asumisesta on koulun ohjauksesta huolimatta huolehdittava oma-aloitteisesti. Oppilasasuntolassa asuminen edellyttää myös muiden huomioon ottamista.

Jos Kuortane ja urheiluopisto eivät ovat entuudestaan tuttu valmennusympäristö, niin on suositeltavaa, että hakijat tutustuvat etukäteen yhdessä vanhempien kanssa olosuhteisiin.

DUAL CAREER -OPINTO-OHJAUSTA

SAJL dual career opinto-ohjaaja Jyrki Lempinen kirjoitti käsikirjan – opiskelu ja amerikkalaisen jalkapallon pelaaminen Pohjois-Amerikassa.  Lempinen teki opinnäytetyö SAJL:n tilaamana liittyen Lempisen opinto-ohjaajan opintoihin Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Jyrki Lempinen on entinen vaahteraliigapelaaja, joka toimii  nykyisin valmentajana. Hän on toiminut SAJL:n urheiluopiskelijoiden opinto-ohjaajana (dual career counseller)  oman päätyönsä ohessa.  Konsultaatio on SAJL:n jäsenille ilmainen. 

Haluatko lisätietoja aiheesta. Täytä lomake

Pelaajapolkukoulutus – Opiskelu ja pelaaminen Pohjois-Amerikassa ti 21.6.2022 Pajulahti klo 18.45-20.00

Jyrki Lempinen Eastern Michiganin yliopistossa 2019.

Jyrki Lempinen

Dual Career Counsellor, SAJL

Opinto-ohjaaja Salpausselän koulu, Lahti

Urheiluakatemia- ja urheiluoppilaitosseminaari 6.-7.5.2021  – Menestyvä valmentautuminen valintavaiheen urheilussa

Onnistunut kaksoisura – käytäntöjä meiltä ja kansainvälisesti / väitöskirjatutkija Aku Nikander, Jyväskylän yliopisto

Opinto-ohjaajat: Huippu-urheilijamyönteinen korkeakoulu/ Jukka Tirri