Search
Close this search box.

Tapahtumat

Maajoukkueet mitalijahdissa 2024

Suomen jenkkifutis- ja lippupallomaajoukkueilla on jälleen edessä kiireinen vuosi.  Amerikkalaisessa jalkapallossa miehet, naiset ja U19 nuoret pelaavat EM-pelejään. Uutena maajoukkueena U15 kehitysryhmä pelaa yhden harjoitusmaaottelun keväällä ja U17 joukkue osallistuu PM-kisoihin syksyllä.

Lippupallossa kauden päätapahtumana MM-kotikisat Lahdessa 27-30.8.  Nuorten maajoukkueet (U17 tytöt 6a pojat, U15 sekajoukkue)  pelaavat Euroopan mestaruuksista syyskuusss Kroatiassa

  • Naisten EM-peli FIN – GER 25.5. klo 12.00 Myyrmäen stadion
  • U19 miesten EM-peli FIN – ITA 21.9. klo ? Myyrmäen stadion
  • Miesten EM-peli FIN – FRA 26.10. klo 12.30 Myyrmäen stadion
  • Lippupallon MM-kisat 27.-30.8. Pajulahti ja Lahden stadion 30.8. ip + ilta
  •  jatkuu…

Leirit

Amerikkalainen jalkapallo on laji on erilainen ja useita rooleja mahdollistava urheilulaji. Siinä yhdistyvät monipuoliset taktiset kuviot ja kovat fyysiset kontaktit. Yhtäältä se on todellista ruohokenttien shakkia, toisaalta taas vauhdikasta rymistelyä. Voidaan perustellusti sanoa, että jenkkifutis tarjoaa sekä fyysisiä että älyllisiä haasteita. Jenkkifutis  late entry -laji ja sen voi aloittaa aivan hyvin esimerkiksi myöhäisessä iässä (yli 20 v.) 

Amerikkalainen jalkapallo on myös mitä suurimmassa määrin joukkuepeli, jossa jokaisen yksilön panos omalla osa-alueellaan muodostaa kokonaisuuden. Koska eri pelipaikat vaativat pelaajilta erilaisia ominaisuuksia, laji sopii yhtä lailla pienelle ja vikkelälle kuin isolle ja voimakkaallekin kaverille. Potkaisijana toimiva pelaaja osallistuu tuskin koskaan kontakteihin. Joukkueessa pelaa 20-45 pelaajaa joukkueessa ja sen vuoksi sosiaalisuus korostuu entisestään.