Tapahtumat

Maajoukkueet mitalijahdissa 2023

Suomen jenkkifutis- ja lippupallomaajoukkueilla on poikkeuksellisen kiireinen vuosi.  Naiset ehtivät jo avaamaan oman EM-sarjansa toukokuussa ja pelit jatkuvat elokuussa. Miesten majoukkue pelaa EM-mitaleista ja U19 maajoukkue EM-pronssista. Poikien U17 maajoukkueella on PM-kisansa lokakuussa.  Lippupallossa mnaiset ja miehet pelaavat elokuussa EM-mitaleista ja IFAF-ranking-sijoituksista Irlanissa ja uusi U15 sekajoukkue pelaa EM-mitaleista syyskuussa Italiassa.

  • Elokuu 5.8.  Miesten EM-semifinaali Suomi-Ruotsi, Myyrmäen jalkapallostadion Vantaa
  • Elokuu 19-21.8.  Lippupallon EM-kisat, miehet ja naiset, Limerick Irlanti
  • Elokuu 26.8.  Naisten EM-sarjan peli Suomi-Ruotsi, Tukholma
  • Syyskuu 1-3.9.  Lippupallon U15 sekajoukkueiden EM-kisat, Grosseto Italia
  • Syyskuu 16.9.  U19 EM-pronssipeli  Suomi-Tanska, Myyrmäen jalkapallostadion Vantaa
  • Lokakuu 18-21. U17 PM-kisat, Norja
  • Lokakuu 28.10. Miesten EM-mitalipeli  (joukkueet ja pelipaikka ratkeaa semifinaalien jälkeen)

Leirit

Amerikkalainen jalkapallo on laji on erilainen ja useita rooleja mahdollistava urheilulaji. Siinä yhdistyvät monipuoliset taktiset kuviot ja kovat fyysiset kontaktit. Yhtäältä se on todellista ruohokenttien shakkia, toisaalta taas vauhdikasta rymistelyä. Voidaan perustellusti sanoa, että jenkkifutis tarjoaa sekä fyysisiä että älyllisiä haasteita. Jenkkifutis  late entry -laji ja sen voi aloittaa aivan hyvin esimerkiksi myöhäisessä iässä (yli 20 v.) 

Amerikkalainen jalkapallo on myös mitä suurimmassa määrin joukkuepeli, jossa jokaisen yksilön panos omalla osa-alueellaan muodostaa kokonaisuuden. Koska eri pelipaikat vaativat pelaajilta erilaisia ominaisuuksia, laji sopii yhtä lailla pienelle ja vikkelälle kuin isolle ja voimakkaallekin kaverille. Potkaisijana toimiva pelaaja osallistuu tuskin koskaan kontakteihin. Joukkueessa pelaa 20-45 pelaajaa joukkueessa ja sen vuoksi sosiaalisuus korostuu entisestään.