Search
Close this search box.

Vaahteramalja

Vaahteramalja XLIV lauantaina 9.9.2023

Amerikkalaisen jalkapallon SM-loppuottelu Vaahteramalja XLIV pelataan 9.9.2022 Seinäjoella.

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton hallitus on valinnut Vaahteramalja XLIV:n pelipaikaksi Seinäjoella sijaitsevan OmaSP Stadionin.  Loppuottelu pelataan lauantaina syyskuun 9. päivä.

Järjestyksessään 44. Vaahteramalja pelataan nyt viidettä perättäistä kertaa pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Edelliset loppuottelut pelattiin Kuopiossa (2022), Lahdessa (2020 ja 2021) ja Tampereella (2019).

SAJL:n puheenjohtaja Roope Noronen kertoo loppuottelupaikan valinnasta näin:

-Vaahteramalja Seinäjoella on ollut työnalla jo pidempään ja on hienoa, että tänä vuonna pääsemme toteuttamaan tämän. Luvassa on aiempaa enemmän ja laajempaa oheistapahtumaa ottelun ympärille ja toivottavasti mahdollisimman moni jenkkifutisperheestä saadaan myös paikanpäälle juhlistamaan kauden päätöstä.

Vaahteramalja XLIV järjestetään yhteistyössä Seinäjoen kaupungin, W-Media & Management Oy:n sekä Seinäjoki Crocodiles ry:n kanssa.

-Seinäjoki on tapahtumakaupunki ja täällä järjestetään myös useita isoja liikuntatapahtumia. Paljon on ollut mm. eri lajien maaotteluita, kansainvälisiä kisoja sekä urheilutapahtumia toteaa Seinäjoen kaupungin liikuntatoimenjohtaja Jari Mäkelä.

Mäkelän mukaan Vaahteramaljan eli loppuottelun saaminen Seinäjoelle on erittäin hieno ja merkittävä asia Seinäjoen kaupungille.

-Seinäjoella pelataan mm. palloilun pääsarjoissa 7 joukkueen voimin. Amerikkalaisen jalkapallo seura Crocodiles on pelannut pitkään pääsarjatasolla ja pelasi viime vuonna Kuopion finaalissa. Toivottavasti OmaSp Stadionin katsomot täyttyvät syyskuussa.

Amerikkalaisen jalkapallon Suomen mestaruudesta on taisteltu lajihistorian aikana useimmin pääkaupunkiseudulle (39 kertaa).  Vuonna 1991 loppuottelua Helsingin Olympiastadionilla seurasi ennätykselliset 10.000 katsojaa.