Jatkokoulutus

Jatkokoulutus

Erotuomari 3

SAJL erotuomareille sekä muille pelisäännöistä tai erotuomaritoiminnasta kiinnostuneille järjestetään useampia vaihtoehtoisia koulutuksia, enimmäkseen verkossa.

  • Pregamen johtaminen
  • 7 erotuomarin mekaniikka
  •  

Pregamen johtaminen 

Koulutus on suunnattu päätuomaritoiminnasta kiinnostuneille sekä päätuomarina jo toimiville erotuomareille. Koulutus antaa valmiudet SAJL:n alaisen ottelun päätuomarina toimimiselle ja perustuu pitkälti IFAF:in kansainväliseen toimintamalliin.

Pregame on ottelun sujumisen osalta päivän tärkein tapahtuma, joten oikeaoppista valmistautumista on hyvä pohtia, myös muiden kuin päätuomareiden näkökulmasta.  

 

7 erotuomarin mekaniikka

Tämä koulutus on askel kohti Vaahteraliiga-uraa ja kansainvälisiä kenttiä. Suomessa miesten Vaahteraliiga sekä Pohjoismaiden väliset ottelut hoidetaan 7 erotuomarin mekaniikalla, joten tähän koulutukseen kannattaa osallistua, jos haaveissa on korkeimmat kansalliset sarjat tai kansainväliset ottelut.

Koulutus on avoin kaikille erotuomareille tai 7-mekaniikasta kiinnostuneille lajitoimijoille. Koulutuksessa läpikäydään myös mahdolliset muutokset IFAF:in kauden 2021 mekaniikkamanuaalissa.