Jatkokoulutus

Jatkokoulutus

SAJL erotuomareille sekä muille pelisäännöistä tai erotuomaritoiminnasta kiinnostuneille järjestetään useampia vaihtoehtoisia koulutuksia, enimmäkseen verkossa.

  • Pregamen johtaminen
  • 7 erotuomarin mekaniikka
  • Sääntökoulutusmateriaalit ja videot

Pregamen johtaminen 

Koulutus on suunnattu päätuomaritoiminnasta kiinnostuneille sekä päätuomarina jo toimiville erotuomareille. Koulutus antaa valmiudet SAJL:n alaisen ottelun päätuomarina toimimiselle ja perustuu pitkälti IFAF:in kansainväliseen toimintamalliin.

Pregame on ottelun sujumisen osalta päivän tärkein tapahtuma, joten oikeaoppista valmistautumista on hyvä pohtia, myös muiden kuin päätuomareiden näkökulmasta.

7 erotuomarin mekaniikka

Tämä koulutus on askel kohti Vaahteraliiga-uraa ja kansainvälisiä kenttiä. Suomessa miesten Vaahteraliiga sekä Pohjoismaiden väliset ottelut hoidetaan 7 erotuomarin mekaniikalla, joten tähän koulutukseen kannattaa osallistua, jos haaveissa on korkeimmat kansalliset sarjat tai kansainväliset ottelut.

Koulutus on avoin kaikille erotuomareille tai 7-mekaniikasta kiinnostuneille lajitoimijoille. Koulutuksessa läpikäydään myös mahdolliset muutokset IFAF:in kauden 2021 mekaniikkamanuaalissa.

Sääntökoulutusmateriaalit ja videot

Sääntötulkintojen ja sääntöosaamisen kehittämiseksi on tehty itseopiskelumateriaaleja, joilla pyritään yhtenäistämään tulkintoja ja syventämään osaamista tärkeimmistä sääntökohdista.

 

Paitsio

 

Väärä aloitus ja muodostelmavirheet

 

Kiinnipito ja selkään blokki

 

Syötön vastaanoton häirintä

Vaahteraliigaklinikka (osallistujat kutsujen perusteella)

Vaahteraliigaklinikka on kutsuperusteinen kaksipäiväinen syventävä koulutus SAJL:n korkeimmissa sarjoissa toimiville erotuomareille. Klinikalle kutsutaan henkilökohtaisesti miesten Vaahteraliigan kauden 2021 erotuomarit sekä kauden 2022 prospektit.

Klinikalla syvennetään pelipaikkakohtaista toimintaa, sääntö- ja mekaniikkaosaamista, läpikäydään hallinnolliset rutiinit sekä kauden painopistealueet erotuomareiden toiminnassa ja tarkkailussa. Klinikalla on myös liikunnallisia osa-alueita.

Aika: 17.-18.4.2021
Paikka: Pajulahden Urheilukeskus, Nastola

 ETV Vaahteraliiga-klinikka  – vain kutsutut SAJL erotuomarit