SAJL Hall of Fame sai kolme uutta jäsentä

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen Hall of Fame yhteisö valitsi joukkoonsa kolme uutta jäsentä. Efe Evwaraye, Veijo Jäsberg ja Jan-Erik Nyrövaara ovat nyt mukana kunniagalleriassa.

Hall Of Fame rivistö OmaSP stadionilla. vas. Juha-Markus Laitila, Sauli Kippola, Seppo Evwaraye, Aarno Sjöblom, Petrus Penkki, Ville Tarvainen , Marko Vartiainen, Mika Eloranta, Harri Kaasinen ja uudet jäsenet Efe Evwaraye ja Jan-Erik Nyrövaara.

 

Uusia Hall of Famen jäseniä julkistettiin Seinäjoella Vaahteramaljan yhteydessä. Vas. Efe Evwaraye, Harri Kaasinen (Hall of Fame valiokunta) ja Jan-Erik Nyrövaara

 

 

 

 

 

.# 40 EFE EVWARAYE – linebacker

Efe Evwaraye on yksi suomalaisen jenkkifutiksen kaikkien aikojen pelaajista. Hänen uransa alkoi Vaasa Vikingsin junioreissa vuonna 2002 ja päättyi Royalsissa vuonna 2017. Uransa aikana hän ehti pelata Suomessa myös Roostersissa, Crocodilesissa, Butchersissa ja Wolverinesissa ja ulkomailla Saksassa Kiel Baltic Hurricanesissa ja Ruotsissa Tyresö Royal Crownsissa. Ammattilaisura NFL Europessa jäi vaaksan päähän. Liiga lopetettiin juuri lopullisten valintojen kynnyksellä  2007. Kaikissa seuroissaan Evwaraye edusti merkittävällä tavalla voittamisen kulttuuria ja johtajuutta.

Evwarayella on kaksi Suomen mestaruutta ja kaksi SM-hopeaa, EM-pronssi ja U19 Pohjoismaiden mestaruus. Urheilutoimittajien liitto ry on valinnut Evwarayen parhaaksi amerikkalaiseksi jalkapalloilijaksi vuosina 2010 ja 2011. Tämän lisäksi hänet on valittu kolme kertaa Vaahteraliiga All Starsiin, vuoden puolustajaksi 2009 ja ensimmäisellä kaudellaan 2003 Evwaraye valittiin Vuoden Tulokkaaksi. Vaahteraliigassa.

Veijo Jäsberg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#41 VEIJO JÄSBERG – offensive line
Veijo Jäsberg
oli yksi suomalaisen jenkkifutiksen alkuvuosien ehdottomista profiilipelaajista. Entisenä maaottelutason judokana sekä SM-tason voimanostajana ja käsipallovalmentajana hänellä oli tietoa ja ymmärrystä siitä, millaista asennetta ja tekemistä huipulle pääseminen ja siellä pysyminen vaatii. Hänen mukaantulonsa lajiin oli myös aikanaan uutinen, joka noteerattiin laajasti mediassa.

Tämän tietotaidon Jäsberg toi oman seuransa Roostersin ja miesten maajoukkueen käyttöön. Hänen fyysinen voimansa ja useassa eri palloilulajissa kehittynyt pelisilmänsä loi jykevän pohjan Roostersin tavaramerkiksi muodostuneelle vahvalle juoksupelille. Jäsbergin ulkoinen olemus yhdistettynä isällisen rauhoittavaan käytökseen takasi merkittävästi niin Roostersin kuin maajoukkueenkin menestystä 1980-luvun puoliväliin saakka.

Veijo Jäsberg saavutti pelaajana kolme Suomen mestaruutta ja EM-hopeaa. SAJL:n All Stars -joukkueeseen hänet valittiin kolme kertaa. Veijo Jäsberg menehtyi kesällä 2023 pitkäaikaisen sairauden murtamana. Veijo Jäsberg:
”Elämä on kuin sporttia, startti- ja loppuviiva. Siinä välissä ei tsemppi saa loppua kesken”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#42 JAN-ERIK NYRÖVAARA  – defensive back
Ilta-Sanomat teki listan 1980- ja 1990-lukujen taitteessa kymmenestä jenkkifutiksen ”supermiehestä”. Oppo Nyrövaara oli listalla, edellään ja takanaan Hall of Fame-pelaajia. Nyrövaaran asemaa eri joukkueiden liideriänä kuvaa ehkä parhaiten se, että hän oli aina parhaimmillaan ns. suurissa otteluissa, joissa johtavien pelaajien pitää pystyä auttamaan joukkuetta menestymään.

Nyrövaara aloitti jenkkifutisuransa syksyllä 1982 vain 15-vuotiaana ja oli ensimmäisiä ns. toisen sukupolven pelaajia ja Coltsin johtavia pelaajia seuran uudessa nousussa 80-luvun loppupuolella. Hän oli aloittavan kokoonpanon pelaaja ensimmäisestä Vaahteraliigaottelustaan lähtien 16-vuotiaana Munkka vs. Rams. Pelaajaura Vaahteraliigassa kesti yhdeksän kautta, joista pääosa sujui puolustuksen takakentällä.
Nyrövaara on voittanut SM-kultaa 1989 ja hopeaa 1998. Hänet on valittu Vaahteraliigan All Stars-joukkueeseen vuosina 1986, 1987 ja 1989. Vaahteramaljan  MVP:ksi hänet on valittu 1989

Nyrövaara debytoi maajoukkueessa kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana  kahdessa ottelussa William Jewell Collegea vastaan 1984. Maajoukkueessa hän on voittanut EM-pronssia 1987.

Lisäksi Nyrövaaralla on A-juniorien SM-kulta vuodelta 1985 ja kaksi SM-hopeaa sekä iso tukku voittoja nuorten valmentajana kuten U19 EM-kulta 1996 sekä kolme ikäkausimestaruutta.

Lue lisää SAJL Hall Of Fame

Katso video HOF 2023 jäsenistä