Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Lippupallon MM-kisojen lohkojako julkaistu

   

Elokuussa Suomessa pelattavien lippupallon MM-kisojen lohkojaot on julkaistu. Lahdessa pelattavassa turnauksessa esiintyy urheilijoita yhteensä 32 eri maasta.

Yhteensä 32 miesten ja 23 naisten joukkuetta ja lähes tuhat urheilijaa kuudelta mantereelta taistelevat lippupallon MM-titteleistä Lahdessa 27.-30.8.2024 pelattavassa turnauksessa.

Miesten turnauksen kahdeksan lohkon voittajat ja toiseksi sijoittuneet joukkueet etenevät 16 parhaan pudotuspeleihin tavoitteena perjantaina 30.8. Lahden Stadionilla pelattavan loppuottelun voittaminen ja MM-titteli.

Naisten turnauksessa viiden lohkon kolme parasta joukkuetta etenevät mitalipeleihin, samoin kuin paras neljänneksi sijoittunut joukkue.

Pääosin Liikuntakeskus Pajulahden kentillä pelattava turnaus on lippupallon historian kaikkien aikojen suurin tapahtuma. Lajin suosio on vahvassa kasvussa kansainvälisen Olympiakomitean myönnettyä lippupallolle olympiastatuksen Los Angelesin vuoden 2028 kisoihin.  Suomessa järjestettävien kisojen arvoa nostaa myös se, että naisten sarjan osalta se toimii karsintaturnauksena kesällä 2025  Kiinan Chengdun World Games-turnaukseen. Suomen kisojen seitsemän parasta naisjoukkuetta savat edustusoikeuden Chengduun.

Suomen joukkueille kovat lohkot

Suomen naisten maajoukkue saa venyä parhaimpaansa yltääkseen seitsemän parhaan maan joukkoon Lahden turnauksessa.  Maailman rankingin 18. olevat suomalaisnaiset saavat Lahden turnauksen alkulohkossa vastaansa Japanin (3.), Saksan (8.), Brasilian (13.) ja Puolan (23.) Japani on hallitseva Aasian mestari ja saksalaisnaiset ylsivät kesän 2023 EM-turnauksessa kolmannelle sijalle. Irlannin Limerickissä pelatussa EM-pelissään Saksa voitti Suomen suurinumeroisesti 40-0,

Suomen miesten alkulohkon vastustajiksi on arvottu Italia (5.), Kanada (12.) ja Singapore (28.).  Ranking-sijalta  21. kisoihin lähtevällä Suomella tulee olemaan kova työ yltää omasta lohkostaan mitalipeleihin.  Näin maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Heikkinen kommentoi tuoreeltaan joukkueensa tulevia vastustajia:

– Kanada on kivikova joukkue jenkkifutiksessa, oletettavasti flag-joukkue on hyvä. Italia on todella kova, jos kaikki aiemmin pelanneet avainpelaajat ovat saatavissa. Heitä on pelaamassa ELF:ssä. Singapore on uusi tuttavuus minulle.

Suomi kohtasi Italian 2023 EM-turnauksessa ja taipui niukasti 21-24, joten ylipääsemätön vuori tasokas Italia ei kuitenkaan ole Heikkisen kehuista huolimatta.

Lauantaina julkaistu turnausohjelma saattaa johtaa muutoksiin Suomen miesten valmistautumisessa kisoihin. Maajoukkue oli sopinut harjoitusottelun pelaamisesta Kanadaa vastaan kisoja edeltäväksi viikonlopuksi.

Lippupallon MM-kilpailut pelataan 27.-30.8.2024 Lahdessa.  Lohkovaiheen pelit ratkaistaan Liikuntakeskus Pajulahden kentillä ja mitalit ratkaistaan Lahden Stadionilla perjantaina 30.8.

 

Lue myös:  IFAF tiedote

Kuva: IFAF

Lataa PDFTulosta