Search
Close this search box.

Lippupallo on vahvassa kasvussa oleva mukaansatempaava laji, joka on matkalla Los Angelesin vuoden 2028 olympialaisiin. Lajin olympiastatus on tuonut sille runsaasti huomiota ympäri maailmaa, ja nyt myös Suomessa on ainutlaatuinen tilaisuus tuoda lippupallo osaksi koulujen ja paikallisten urheiluseurojen toimintaa. SAJL etsii hyväntekijöitä ja lahjoittajia, jotka haluavat auttaa tässä urakassa.

Tule tukemaan ruohonjuuritason toimintaa

Flagi eli lippupallo on amerikkalaisen jalkapallon kevyt ja turvallinen versio ilman kovia kontakteja, estämistä tai taklaamista. Nopeatempoinen ja dynaaminen peli kehittää pallonhallintaa ja ketteryyttä ilman fyysisiä rajoituksia. Laji sopii kaikille, iästä ja taitotasosta riippumatta.

Lippupallo on tasa-arvoinen laji, jossa tytöt ja pojat voivat pelata yhdessä samoilla säännöillä. Se tarjoaa kaikille mahdollisuuden nauttia liikunnasta ilman kalliita varusteita tai erityisiä taitovaatimuksia – tarvitaan vain lippuvyöt ja pelipallo.

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto haluaa edistää koulujen, eri urheiluseurojen ja koulujen olosuhteita ja mahdollisuuksia esitellä ja tarjota lippupalloa liikunta- ja kilpailumuotona uusille harrastajaryhmille koko Suomen alueella

Lahjoitetaan yhdessä starttipaketteja

Haluamme madaltaa kynnystä lippupallon aloittamiselle ja kannustaa kouluja sekä urheiluseuroja ottamaan lajin osaksi toimintaansa lahjoittamalla starttipaketteja. Lippupallon startipaketissa on mukana 10 lippupallovyötä, sekä pelipallo. Pienenä lajiliittona resurssimme ovat rajalliset, joten kutsumme nyt yrityksiä ja yksityishenkilöitä mukaan auttamaan. Yhdessä voimme varmistaa, että mahdollisimman moni pääsee kokeilemaan lippupalloa jo varhaisessa vaiheessa.

Paikalliset urheiluseurat ovat avainasemassa lippupallon levittämisessä ympäri Suomea. Lahjoituksesi tukee näitä seuroja ja auttaa tuomaan lajin yhä useamman harrastajan ulottuville. Jokainen lahjoitus on sijoitus lasten ja nuorten liikunnan iloon ja yhdenvertaisuuteen.

Mukaan pääsee jo pienelläkin summalla

Lähde mukaan tukemaan lippupalloa juuri sinulle sopivalla lahjoituksella ja tavalla. Lahjoittaminen on tehty helpoksi ja mukaan pääsee jo pienelläkin summalla. Lahjoittamalla lippupallon starttipaketteja kouluille ja seuroille autamme yhdessä madaltamaan kynnystä lajin aloittamiseen ja rohkaisemaan lapsia ja nuoria liikkumaan – erityisesti niitä, jotka ovat aiemmin jääneet liikuntaharrastusten ulkopuolelle. Lahjoituksesi auttaa seuroja ja kouluja tarjoamaan liikunnan iloa ja joukkuehenkeä, antaen nuorille mahdollisuuden innostua uudesta olympialajista.

Voit halutessasi valita kohdistetaanko lahjoituksesi koulujen tai urheiluseurojen lippupallotoiminnan käynnistämiseen.

Mikäli lahjoituksesi on 100€ tai suurempi, voit kohdistaa sen valitsemallesi koululle tai seuralle. Voit myös antaa SAJL:lle valtuudet päättää lahjoituksesti kohdistamisesta.

Keräyslupa:    RA/2023/1250

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto mukana Suomen Olympiakomitean Toimintakykyinen Suomi -kampanjassa, jonka tavoitteena on lisätä liikettä ja pitää Suomi toimintakykyisenä. Olemme luvanneet tarjota 50.000 suomalaiselle mahdollisuuden liikuntaan tuoreen olympialajin, lippupallon parissa.