Search
Close this search box.

East City Giants

East City Giants ry on perustettu 8.10.1979. East City Giants on Suomen vanhin amerikkalaisen jalkapallon seura. East City Giants oli mukana perustamassa Suomen Amerikkalaisen jalkapallon liittoa sekä aloittamassa lajin tuomaritoimintaa Suomessa.

Miesten joukkueella on menestyksekäs historia, saavutuksina mm. ensimmäinen epävirallinen SM-turnausmestaruus (Syys Cup 1979) jo ennen SAJL:n perustamista. Tuolloin finaalissa Munkka kaatui niukasti lukemin 6-0.

ECG on Vaahteraliigassa pelaamiensa kausien aikana saavuttanut yhteensä 13 mitalia (6 kultaa, 4 hopeaa, 3 pronssia). ECG:n suurimmat menestysvuodet sijoittuvat 1990-luvulle, jolloin joukkue pelasi 6 kertaa peräkkäisinä vuosina Vaahteramaljassa. Näistä ECG voitti 4. 3 kertaa finaalissa kaatui Turku Trojans ja kertaalleen Helsinki Roosters. Lisäksi saavutuksiin kuuluu pohjoismaiden mestaruus vuodelta 1986. Myös nuorten sarjoista, cheerleadingistä sekä naisten- ja poikien lippupallosta ECG on saalistanut useita mestaruuksia ja muita palkintosijoituksia.

ECG:n perinteiden ja hengen mukaisesti toiminta keskittyy Itä-Helsinkiin. Seuran tavoitteena on herättää Itä-Helsingissä samanlainen Giants-henki, josta joukkue tunnettiin sen kultaisilla vuosilla 90-luvun alussa. ECG-pelaaja haluaa edelleen olla se, joka muistetaan kovista iskuista loppuvihellykseen asti.

Edustusjoukkueen ja seuran kolme pääviestiä ovat ammattimaisuus, ECG:n yhteishenki ja sitoutuminen.