Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Sipoo Bulldogs vei Rautamaljan Jaguarsin kotikentällä

Sipoo Bulldogs ylsi sunnuntaina amerikkalaisen jalkapallon II-divisioonan mestaruuteen kukistamalla ennakkosuosikkina Rautamaljaan lähteneen Jyväskylä Jaguarsin. Hienon ottelutapahtuman Vaajakosken liikuntapuistoon rakentanut isäntäjoukkue taipui 585 katsojan edessä lukemin 0–27 (0-3).

Ottelun alku sujui tasaisissa merkeissä ja kahden neljänneksen jälkeen tauolle siirryttiin Bulldogsin johtaessa niukasti 0-3. Avauspuoliskon ainoan pistesuorituksen monotti sipoolaisten Sebastian Sparks. Sparks oli yksi Bulldogsin sankareista. Hän potkaisi ottelussa kaksi onnistunutta kenttäpotkumaalia ja kolme lisäpistesuoritusta varmasti maalihaarukan lävitse.

Toisen puoliajan alussa Bulldogs otti pelin ohjaksen lopullisesti haltuunsa. Toni Nguyen palautti avauspotkun maaliin 80 jaardin etäisyydeltä ja siirsi joukkueensa Sparksin potkun kuorruttamana jo 0-10 johtoon. Bulldogsin muista touchdowneista vastasivat Juuso Arminen ja Akseli Isotalo.

Iso kunnia voitosta täytyy vyöryttää myös sipoolaisten puolustukselle, joka piti maalialueensa koskemattomana. Pelin ollessa 0-3 Jaguars yritti tasoittaa peliä potkumaalilla. Butchersin Timo Pulkkinen heittäytyi pallon eteen ja varmisti joukkueelle hyvän puoliaikatunnelman.

Sipoolaisten nollapelin sinetöi puolustuksen linja, joka alkukaudesta Roostersin liigamiehistössä pelanneen Kimmo Wossiliuksen johdolla dominoi pelin etulinjaa ja esti jyväskyläläisten lähentelyt.

Ottelun parhaana pelaajana palkittiin Bulldogsin Nguyen.

Äijäliigan pronssisija vaihtui II-divisioonan mestaruuteen

Sipoo Bulldogs sijoittui kaudella 2023 SAJL:n alimmalla sarjatasolla, III-divisioonassa kolmannelle sijalle. Seuran taustavaikuttajien kovalla työllä hiipumassa ollut seura ja joukkue saatiin nostettua huikeaan lentoon, joka päättyi syyskuun ensimmäisenä päivän II-divisioonan mestaruuteen.

Tappiosta huolimatta iso käsi täytyy antaa myös Jaguarseille, joka seurana on nostanut jenkkifutiksen ottelutapahtumineen uuteen liitoon Jyväskylässä.

Arkistokuva:  Laura Helminen