Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Suomen jenkkifutisnaisille EM-pronssia

Iso-Britannia kukisti Suomen EM-sarjan päätöspelissä lukemin 21–14. Voitollaan britit nousivat sarjassa toiseksi, jättäen Suomen kolmannelle sijalle. Suomen saavuttama pronssimitali on naisten kolmas perättäinen mitalisija EM-turnauksista.

Suomi aloitti ottelun vahvasti Worcesterin Sixways Stadiumilla. Laitahyökkääjä Milla Korhonen siirsi Suomen 6–0 johtoon napattuaan pelinrakentaja Lea Kaszasin heiton kiinni maalialueella. Laura Pulkkinen lisäsi johdon lukemiin 7–0 onnistuneella lisäpistepotkullaan. Britit onnistuivat kuitenkin ensimmäisen puoliajan aikana kahdesti pistesuorituksissaan, ja tauolle siirryttiin kotijoukkueen 14–7 johdossa.

Pelin toisella puoliskolla Suomi nousi tasatilanteeseen Tiia Jansenin touchdownilla ja Pulkkisen lisäpistepotkulla. Ottelun ratkaisi kuitenkin brittien tähtipuolustaja Phoebe Schecter, joka riisti pallon Suomen laitahyökkääjän käsistä kesken hyvän hyökkäysdraivin ja juoksi sen kanssa maaliin, siirtäen kotijoukkueen 20–14 johtoon.

Suomi olisi yltänyt sarjan piste-erot vertailun perusteella hopeasijalle kuuden pisteen tappiolla, mutta brittien potkaisija onnistui viimeisessä lisäpistepotkussaan, lukiten ottelun päätöslukemiksi 21–14.

Suomi taisteli vieraskentällä hienosti, mutta hyökkäyksen neljä pallonmenetystä käänsivät tasaisen ottelun Iso-Britannialle. Britit riistivät pallon haltuunsa kaksi kertaa syötönkatkoista ja niin ikään kahdesti rähmäyksen tuloksena.

Suomi pääsi yrittämään ottelun aikana kolmea kenttäpotkumaalia, joista viimeistä vain minuuttia ennen pelin päätöstä, mutta yritykset jäivät tuloksettomiksi.

Ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin ratkaisevan touchdownin tehnyt Phoebe Schecter. Suomen parhaana palkittiin pelinrakentaja Lea Kaszas.

Suomi pelasi 2023 – 2024 EM-sarjassa neljä ottelua.  Ruotsi ja Saksa kaadettiin, mutta Espanja ja Iso-Britannia olivat peleissään suomalaisia parempia.  Espanja oli varmistanut Euroopan mestaruuden jo aiemmin voitettuaan kaikki sarjan pelinsä.