Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Suomen U17-nuorille jenkkifutiksen PM-kultaa

Suomen U17-nuoret ottivat kolmannen perättäisen Pohjoismaiden jenkkifutismestaruuden kukistamalla loppuottelussa Ruotsin 20-14 (7-14).  Turnauksessa kolmannelle sijalle ylsi Norja.

Suomen nuoret lähtivät puolustamaan mestaruuttaan hermostuneesti.  Ruotsi johti ottelun puoliajalla 7-14, mutta Suomen kaksi touchdownia kolmannen neljänneksen alussa ratkaisivat mestaruuden leijonajoukkueelle.

Ottelun lopussa Ruotsilla oli mahdollisuudet kiriä ohitse Suomen rähmättyä pallon kotijoukkueelle, kun pelikellossa oli aikaa 1:21.  Ruotsin tasoitusyritys päättyi epäonnisesti Suomen takapuolustaja Jyri Jääskän katkaistua Ruotsin pelinrakentajan heiton pelin viime hetkillä.

Suomen touchdowneista vastasivat keskushyökkääjät Noel Rajala ja Konsta Mäenpää sekä laitahyökkääjä Joona Tuominen.  Ottelun parhaana pelaajana palkittiin Suomen Iiro Irmola. Ruotsin parhaaksi valittiin keskushyökkääjä Ludvig Lindholm.

Päävalmentaja J-P Kuusisto kertoi, että joukkueen henkinen vahvuus oli se suurin tekijä, joka erotti mestarit hopeajoukkueesta:

-Sehän oli jännittävä matsi kuten veikattiinkin. Aika paljon jouduttiin tekemään puoliajalla henkisen puolen kanssa poikien kanssa hommia. Se on kuitenkin yksi vahvuus tässä joukkueessa. Olemme harjoitelleet henkisiä taitoja erilaisissa tilanteissa ja tunteiden hallintaa ja se selvästi näkyi tossa toisella puoliajalla ja me saatiin käännettyä peli voitoksi.  Kyllähän tällaiset matsit ovat sitä, minkä takia tätä hommaa tehdään.

Kuusiston mukaan joukkueen pelinrakentaja Aleksi Peltokangas oli omalla johtamisellaan ratkaisevassa roolissa varsinkin pelin loppuvaiheessa. Puolustuksen pelaajista Kuusisto nosti esille tukimies Roope Niemisen, joka ohjasi boksia ja oli koko puolustuksen johtaja.

U17-ikäluokan PM-tittelistä on pelattu vuodesta 2008 alkaen nyt yhdeksän kertaa. Suomen nuoret ovat voittaneet mestaruuden kuudesti.

Kuva:  Mikko Vento