Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Turku Trojans neljänteen perättäiseen mestaruuteen

Naisten Vaahteraliigan 17. mestaruus ratkaistiin lauantaina Vantaan Myyrmäessä. Turku Trojans kukisti Helsinki Wolverinesin lukemin 33–0 (19–0).  Mestaruus on turkulaisille jo neljäs perättäinen.

Naisten Vaahteraliigan loppuottelu 2024 oli Turku Trojansin näytöstä.  Runkosarjassa toiseksi sijoittuneet turkulaiset hallitsivat finaalia alusta alkaen ottaen pelin ensimmäisellä puoliajalla jo 19-0 johtoaseman. Toisella puoliajalla Trojans onnistui touchdownin teossa vielä kahdesti ja sinetöi loppulukemiksi 33–0.

Trojans-ylivoimasta kertoo loppulukemien ohella joukkueiden edettyjen jaardien vertailu. Turkulaiset kuljettivat palloa pelissä eteenpäin 389 jaardia, kun vastaava lukema Wolverinesilla oli 31.

Ottelun arvokkaimman pelaajan palkinto luovutettiin hienoa työtä tehneelle Trojansin hyökkäyslinjalle.

Trojans-päävalmentaja Tuomas Mankki oli tyytyväinen hyökkäyksen pelaajien suoriutumiseen voittoisassa pelissä.

-Me hyökkäyksessä suoritettiin hyvin koska kaikki tiesi mitä teki, meillä ei tullut epävarmuuksia siellä. Se lähtee pelaajista, kaikki olivat sitoutuneita

Mankki antoi tunnustusta myös joukkueensa puolustukselle:

-Olimme tehneet hyvän valmistautumisen ja puolustus oli tehnyt todella ison työn siinä, miten he ovat valmiina riippuen siitä mitä vastustajalta tulee.  He pitivät tänään nollan.

Wolverinesin näkyvin pelaaja lauantaina oli takapuolustaja Nelli Malk, joka keräsi ottelussa komeat 11 taklausta

Trojansin palkitun hyökkäyslinjan Ninni Mäkisen tunnelmat olivat korkealla pelin jälkeen.

Wolverines-päävalmentaja Josh Claassen myönsi, että turkulaiset olivat loppuottelussa vahvempia molemmin puolin palloa

Amerikkalaisessa jalkapallossa pronssisija ratkaistaan runkosarjasijoitusten perusteella. Tällä kaudella Naisten Vaahteraliigassa kolmanneksi ylsi Tampere Saints.