Search
Close this search box.

Ajankohtaista

U13 SM-sarjan mestaruus Helsinki Roostersille

Hallitseva mestari Helsinki Roosters nappasi toisen peräkkäisen mestaruutensa, kun Crocodilesin ja Jaguarsin yhteisjoukkue Dragons kaatui Jyväskylässä lukemin 22-58.

U13 finaalin linjamähinää.

Alle 13-vuotiaiden Suomen mestaruussarjan voittaja ratkaistiin lauantaina 31.8. Jyväskylän Palokan tekonurmella, jossa kohtasi sarjan tappioitta voittanut kotijoukkue Dragons ja vierasjoukkue Helsinki Roosters.
Aikaisemmin kaudella joukkueet pelasivat vastakkain kahdesti; Helsingin päässä pisteet matkasi Dragonsille lukemin 34-58, ja myöhemmin runkosarjan päätöskierroksella Dragons kaatoi Roostersin selkein lukemin 50-0 Seinäjoella.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, kummankin joukkueen suorittaessa ensimmäiset maalisuoritukset nopeasti. Ensimmäinen Roostersin hyökkäysvuoro pääsi käynnistymään puolesta kentästä, ja jo toisella hyökkäysyrityksellä Roostersin Santtu Niemelä juoksi pallon maaliin. Niemelälle kirjattiin tilastoihin ottelussa huimat pistemäärät; jopa 8 touchdownia ja neljä onnistunutta kahden pisteen lisäpisteyritystä. Niemelän onnistumista edesauttoi myös loistava yhteistyö pelinrakentaja Julius Luokomaan kanssa.

#41 ottelun arvokkain pelaaja keskushyökkääjä Santtu Niemelä voitti myös sarjan pistepörssin.

Dragons ei Roostersin nopeasta alusta lannistunut, vaan keskushyökkääjä Leevi Kuoppala halkaisi kenttää lähes 70-jaardisella juoksupelillä. Maali oli vaarassa peruuntua tuomariston keltaisen liinan takia, mutta rangaistuksia ei toimeenpantu, joten maali jäi voimaan ja Dragons oli tullut kaventanut tilanteeksi 6-8.
Ottelu pysyi hyvin tasaisena puoliaikaan asti, johon siirryttiin Roostersin johtaessa tiukasti 22-26. Toinen puoliaika alkoi vahvasti, kun Dragonsin Leevi Kuoppala palautti palloa aina vastustajan puolen kentän yli. Kuoppala ja Dragonsin pelinrakentaja Tuomas Finnilä jatkoivat vahvaa juoksupeliä kentällä, ja he vastasivatkin kaikista pistesuorituksista finaalissa. Lupaava hyökkäysvuoro kariutui Roostersin Santtu Niemelän syötönkatkon palautukseen aina maaliin asti.

Dragonsin Leevi Kuoppala karkaa 70 jaardin TD-juoksuun.

Toisella puoliajalla Roosters otti kuitenkin ohjat käsiinsä, eikä helsinkiläisten puolustus päästänyt enää yhtään pistettä selkänsä taakse. Santtu Niemelä vastasi lähes kaikista toisen puoliajan pisteistä, ainoastaan viimeisen maalin lisäpisteyritys kirjattiin Luukas Laamaselle.
Ottelun viimeiset minuutit kuluivat juoksevana peliaikana piste-erosta johtuen. Ottelu päättyi Roostersin vahvaan voittoon lukemin 22-58, ja pokaali matkasi takaisin Helsinkiin.

Vas. Dragons MVP Leevi Kuoppla, Game MVP Santtu Niemelä, sarjapäällikkö Juho Juvenius ja Roosters MVP Julius Loukomaa.