Search
Close this search box.

Ajankohtaista

U15 mestaruus Tampereen ja Jyväskylän yhdistelmälle Blue Beasts

Tiukka, runsasmaalinen SM-finaali päättyi yhden maalin eroon. Lopputulos Jyväskylässä Jaguars/Saints yhdistelmäjoukkueelle 48-42.

Sunnuntaina 25.8. pelattiin U15 ikäisten SM-sarjan loppuottelu Jyväskylässä. Finaalipeli pelattiin monen vuoden tauon jälkeen muualla kuin pääkaupunkiseudulla, sillä helsinkiläinen East City Giants hallitsi sarjaa neljän viime kauden ajan. Tällä kaudella, ehkä monen yllätykseksi, runkosarjan kärkeen nousi Jyväskylä Jaguarsin ja Tampere Saintsin yhdistelmäjoukkue Blue Beasts.

Finaaliottelu pelattiin aurinkoisessa ja varsin kesäisessä kelissä. Kumpikin joukkue lähti peliin hyvin nälkäisenä ja valmiina taisteluun. Pelin avausmaali nähtiin ensimmäisellä neljänneksellä, kun Roostersin nopeajalkainen pelinrakentaja Atte Mähönen juoksi itse maaliin ja myös Osku Linjan kuljettama lisäpiste onnistui. Tämän jälkeen vaihdettiin juoksupainotteisia hyökkäysvuoroja tuloksetta. Toiselle neljännekselle siirryttiin lukemissa 0-8. Jaguars/Saints pääsi kahdesti maalinteon makuun toisella neljänneksellä Daniel Mattilan väkivahvoilla juoksuilla. Toisen maalin jälkeen onnistui myös Sii Ying Wun potkaisema lisäpistemaali. Roosters ei tästä häkeltynyt, vaan teki heti vastaiskun Romeo Loukomaan nappaamasta erittäin pitkästä Atte Mähösen heitosta. Puoliajan loppuun Daniel Mattila murtautui vielä helsinkiläispuolustuksen taklausyritysten läpi, joten puoliajalle lähdettiin tilanteessa 19-14.

Pelin henki oli selvä: Roostersin olisi pysäytettävä Sii Ying Wun ja eritoten Daniel Mattilan juoksu, jotta mestaruuspokaali matkaisi Helsinkiin. Vastaavasti Saints/Jaguarsin olisi pidettävä kurissa niin pelinrakentaja Mähönen kuin Itä-Helsingistä Roostersiin täksi kaudeksi siirtynyt Osku Linja. Joukkueet onnistuivat pitkälti sammuttamaan toistensa heittohyökkäykset. Väkivahvat juoksijat olisi siis saatava kuriin, mikä pakottaisi joukkueen heittämään. Se, joka onnistuisi tässä paremmin, voittaisi ottelun.

Kolmannen neljänneksen alkuun Roosters otti heti luulot pois ja pelinrakentaja Atte Mähönen juoksi maaliin kääntäen tilanteeksi 19-20. Myös Jaguars/Saints sai uuden vaihteen päälle ja teki kaksi maalia lisäpisteineen. Toisen maalin teki Sii Ying Wu vahvalla juoksullaan ja lisäpisteen juoksi Oskari Tuovinen. Seuraavassa TD:ssä taas Oskari Tuovinen juoksi maaliin ja Sii Ying Wu puolestaan potkaisi onnistuneesti lisäpisteen. Neljänneksen lopussa Atte Mähönen teki jälleen omalla juoksullaan sekä maalin että lisäpisteen ja pelin viimeiselle neljännekselle siirryttiin kutkuttavassa tilanteessa 34-28.

Viimeinen neljännes oli myös maalirikas. Ottelun hahmot, Daniel Mattila ja Atte Mähönen jatkoivat juoksumaalien tehtailua lähes joka hyökkäysvuorolla. Jaguars/Saints-puolustus oli kuitenkin aavistuksen terävämpi pitkin ottelua, riistäen Roostersilta pallon tärkeillä hetkillä. Kotijoukkue saavuttikin kahden maalin etumatkan ja ottelu alkoi näyttää ratkenneelta.

Pelissä säilyi kuitenkin jännitystä viime minuuteille saakka Roosterin kavennettua tilanteeksi 48-42. Helsinkiläiset yrittivät onside-potkua pelikellon näyttäessä alle 2 minuuttia, mutta Jaguars/Saintsin Jiro Neulanen sai peitettyä pallon. Helsinkiläiset olivat kuluttaneet aikalisänsä loppuun, joten Jaguars/Saints pääsi varmistamaan mestaruutensa ottamalla Victory-muodostelmassa polvea.

Vas. Kaapo Salmensaari, Atte Mähönen ja Daniel Mattila.

Roostersin parhaana pelaajana palkittiin kuusi maalia juossut ja yhden heittänyt Atte Mähonen ja Jaguars/Saintsin parhaan pelaajan palkinnon sai Kaapo Salmensaari. Koko pelin MVP-palkinto meni hurjia jaardeja ja viisi touchdownia juosseelle Jaguars/Saintsin Daniel Mattilalle.