Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Aleksi Olavuo sopimukseen Wolverinesin kanssa

Yhdysvalloissa pitkään uraansa rakentanut Aleksi Olavuo on päättänyt pelata tulevan kauden Suomen Vaahteraliigassa. Nuorten maajoukkueissa sekä Wolverines-junioreissa aiemmin pelannut Olavuo vahvistaa Wolverinesin vaahteraliigajoukkueen puolustuksen linjaa.

American International Collegessa kaudella 2021 pelannut Aleksi Olavuo haluaa antaa Wolverinesin vaahteraliigajoukkueessa näyttöjä puolustusosaamisestaan. Yhdysvaltalaisyliopistossa mies on asetettu hyökkäyksen linjaan guardin paikalle, mutta veri vetää puolustuksen puolelle. Näin Olavuo perustelee tulevan kauden valintaansa Wolverines-tiedotteessa.

-Suomessa pelaamiseni johtuu siitä, että haluan vaihtaa pelipaikkaani puolustukseen. Tiedän, että olen paremmin rakennettu siihen. Suomessa pelaaminen ei ole tavoite, mutta tässä vaiheessa uraani se vaikutti parhaalta mahdolliselta vaihtoehdolta, koska tarvitsen filmiä puolustuksen linjasta. Sitä en saa jenkeistä, sillä college-valmentajat eivät ota riskejä ja rekrytoi ketään ilman filmiä

Uusi palanen jo ennestään vahvaan D-linjaan

Olavuo on harjoitellut Wolverinesin vaahteraliigamiehistön mukana kesäisin useamman kauden ajan ja oli myös pelaavassa miehistössä kakkosjoukkueen peleissä II-divisioonassa kaudella 2020, jolloin Wolverines-valmentaja Michael Mattingly iski silmänsä taitavaan linjamieheen.  NCAA:n eligibility-sääntöjen takia Mattingly ei saanut tuolloin nuorta miestä houkuteltua mukaan liigapeleihin, mutta tulevalla kaudella tilanne on toinen. Näin Mattingly kommentoi tuoretta vahvistustaan:

-Kiva saada Aleksi takaisin ja osaksi joukkuetta. Hän tulee varmasti olemaan vakuuttava myös puolustuksen linjassa, ja tekee meidän jo valmiiksi huipun puolustuksemme vieläkin paremmaksi

Wolverines on kokoamassa tulevalla kaudella kivenkovaa puolustuslinjaa liigamiehistölleen. Kilpailu aloituskokoonpanon paikasta tulee olemaan kova rosterissa, josta löytyvät mm. Ville Valastin, Benjamin Egbudiven, Jonis Heikkisen ja James Perrineaun nimet jo entuudestaan.

 

Lue lisää: Vaahteraliigaan palaava Aleksi Olavuo hyppää toiselle puolen palloa

Kuva:  Irja Vaateri

 

Lataa PDFTulosta