Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Aleksi Pulkkisen kevään harjoitusjakso South Alabamassa on ollut onnistunut

South Alabama Jaguarsin lentopotkaisija nauttii yliopistofutiksesta ja odottaa ensi syksyn pelejä innolla.

South Alabama yliopistojoukkueen, Jaguarsien spring training-jakso alkoi helmikuussa ja päättyi huhtikuun 20. päivä odotettuun spring game -peliin. Spring game on joukkueen sisäinen peli. Samalla pelaajien ja fanien yhteinen tapahtuma, jossa paljon oheistapahtumia sekä fanit pääsevät ennen elokuun kauden alkua näkemään pelaajat tositoimissa. Media seuraa laajasti ja spekuloi, ketkä ovat mahdollisesti avainhahmoja tulevalla syksyn pelikaudella.

Lue ja katso videoraportti South Alabama Jaguars sivulta.


Etelä Alabaman alueen uutismedia Al.com raportoi South Alabama Jaguarsin kevätkauden puolivälin tilanteesta:

Kiinnostava tilanne on kilpailu punterin eli lentopotkaisijan paikasta. Viime kauden aloittava punter Paluunsa aloittavana pelaajana tekee Jack Martin ja Aleksi Pulkkinen, suomalainen syntyperältään, jonka aloituskausi ei oikein käynnistynyt kolmen ottelun pelikiellon vuoksi, jonka NCAA määräsi hänen pelattuaan kotimaassaan seurajoukkueessa. Pulkkinen omaa erinomaisen ”get-off” -ajan (aloitussyötöstä potkuun), eikä hänen näin ollen luultavasti tarvitse istua penkillä pitkään. East Carolinasta siirtyy Laith Marjan ja walk on -pelaaja Hamilton DiBoyan ovat taistelleet pistepotkaisijan paikasta. Näyttää siltä, että kilpailu jatkuu syksyn harjoitusleirille asti tulokas freshman-sopimuksen tehneen Davis Littlen saapumisen jälkeen.

 

Aleksin Pulkkisen ensimmäinen D1 FBS college football kausi viime syksynä Jaguarsin paidassa päättyi hienosti seuran historian ensimmäiseen Bowl-voittoon. Pulkkinen oli kauden aikana pelaavassa kokoonpanossa, mutta rasitteena oli NCAAn vähentämä pelioikeus yhden vuoden ja 2 pelin ajaksi, koska taustalla oli pelejä Suomen Vaahteraliigassa. Nyt edessä 3 vuotta täyttä pelioikeutta. 

South Alabama Jaguars pelaa ylimmällä college football tasolla, D1 FBS, kovatasoisessa Sun Belt konfrensissa. Paljon kertoo joukkueen ja pelaajien laadusta, tänä keväänä joukkueesta osallistuu useampi pelaaja NFL draft-tilaisuuteen. 

Kauden loputtua päävalmentaja Kane Wommack päätti ottaa tarjouksen vastaan ja lähti Alabaman isoimman koulun, Univ of Alabama Crimson Tiden DL-valmentajaksi. Kyseisessä yliopistossa pelaa Olaus Alinen. Alinen ja Pulkkinen ovatkin yhteydessä ja jakavat fiiliksiä aika ajoin.

 

Aleksi Pulkkinen toimii myös holderina. Spring Bowlissa lentopotkuja ei ollut käytössä.

South Alabamaan tuli tammikuussa uudeksi päävalmentajaksi Major Applewhite, joka siirtyi hyökkäyksen valmentajasta nyt päävalmentajaksi. Applewhite on entinen Texas Longhorns QB-legenda, hän on ollut päävalmentaja Univ of Houston sekä myös valmentanut Alabama Crimson Tidessä.

Aleksin kommenttia uudesta päävalmentajasta:

”Major Applewhite on tuonut hyviä uusia asioita ja näkökulmia joukkueen harjoitteluun ja pelitapaan. Pelaajat arvostavat häntä suuresti. Applewhite on myös korostanut special teams pelaajien tärkeyttä ja tämä näkyy joukkueen päivittäisessä tekemisessä. Kaikki odottavat innolla tulevaa pelikautta.”


Pulkkisen tavoitteena on napata tulevalle D1 kaudella aloittavan lentopotkaisijan rooli ja kevään treenisuoritukset ovat antaneet hyvää indikaatiota, että näin voi myös käydä. Aleksin puntit/ kevään suoritukset/keskiarvot ovat punttereista parhaimmat eli jos ei tule mitään suurempia loukkaantumisia, elokuussa Pulkkinen voidaan nähdä tekemässä historiaa: ensimmäinen suomalainen lentopotkaisija punttaamassa D1 FBS -pelissä. Tulevan kauden suurin peli tulee olemaan syyskuun lopulla, vieraspeli LSUn vieraana Baton Rougessa yli 100 000 katsojan Tiger stadionilla.


Aleksilla on student athlete-statuksella ns. ”full ride” stipendi, jonka arvo per kouluvuosi on n 50 000 dollaria. Stipendi kattaa aivan kaiken South Alabama yliopistossa: yliopisto-opiskelun, asumisen, ruokailut ja Jaguars-joukkueessa kaiken tarvittavan varusteista alkaen. Joukkueen pelistadion (25 000 katsojaa), treenikeskus ja muut puitteet ovat aivan huippuluokkaa. Päävalmentaja saa 850 000 vuosipalkkaa. 

South Alabaman potkaisijoita: Laith Marjan, Aleksi Pulkkinen ja Jack Martin.


Aleksin mietteitä yliopistourheilijan elämästä D1 koulussa:

”On tärkeää suoriutua hyvin joka päivä ns ”on and off the field”. Stipendiurheilijana odotukset ovat kovat sekä koulumenestyksessä että omalla pelipaikalla joukkueessa. Arkipäivät alkavat aamu kuudelta ja päättyvät iltapäivällä/illalla. Treeniä, luentoja, treeniä. Day in day out. Itse pitää huolehtia riittävästä levosta, kaikki muu onkin enemmän tai vähemmän ohjattua.”

Aleksi lukee South Alabama yliopistossa pääaineena kansainvälistä politiikkaa/viestintää. Syyskauden koulumenestys palkittiin helmikuussa ”Honorable Student Athlete”-maininnalla. Tavoitteena on valmistua 3 vuoden päästä ja tottakai ylimpänä tavoitteena urheilullisesti lopulta päästä NFL-sarjaan. Pulkkinen näkee ammattilaismahdollisuuden myös CFL-sarjassa tai muissa, jos portit NFL sarjaan eivät aukenisi. 

Aleksin isä Ari oli seuraamassa tuoreeltaan pojan kevätharjoittelun huipentumaa.
– Kun olin paikalla lauantaina huomasin miten Aleksi on todella tehnyt vaikutuksen sekä jengin organisaatioon sekä myös yliopiston muihin opiskelijoihin. Minulle tultiin sanomaan, vaikka en edes esittäytynyt, että sä olet Aleksin isä! Ja kerrottiin kaikkea positiivista puhetta ihan oma-aloitteisesti minulle. Koulu sujuu hyvin, samoin kevään treenit erittäin hyvin. Testiarvot, keskiarvot lentopotkuista ovat parhaimmat. Voimaharjoittelu on tuonut lisää massaa. Päävalmentaja Major Applewhite pitää Aleksin suorituksista ja persoonasta paljon. Samoin tapasin mm. special teams coordinator  Tre’ Williamsin. Hän on ollut tyytyväinen Aleksin suorituksiin.

South Alabama Jaguars vetäytyy nyt pienelle tauolle, pelaajat palaavat treeneihin ”Fall campille” kesäkuun lopulla. Aleksi pääsee näin hetkeksi nauttimaan kesäkuussa Suomen upeasta kesästä ja seuraa mielenkiinnolla alkavaa Vaahteraliigaa. 

D1 FBS College Football, Sun Belt konferenssi ja South Alabama Jaguarsin kausi alkaa lauantaina 31. elokuuta kotipelillä, vastassa North Texas. Täältä löydät South Alabama Jaguarsin tulevan kauden peliohjelman.

 

Lataa PDFTulosta