Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Amerikkalaisen jalkapallon naisten MM-kisat 2022 järjestetään Vantaalla heinä-elokuun vaihteessa

Amerikkalaisen jalkapallon naisten MM-kisat järjestetään Vantaalla 30.7. – 7.8.2022.  Lajin maailmanliitto IFAF julkaisi tänään kisa-aikataulun ohella kahdeksan joukkuetta, jotka taistelevat mestaruudesta Myyrmäen jalkapallostadionilla.

IFAF Women´s World Championship 2022 turnaukseen osallistuvat isäntämaa Suomen lisäksi edellisten MM-kisojen mitalistit USA, Kanada ja Meksiko sekä lisäksi Australia, Iso-Britannia, Saksa ja Ruotsi.

Kesän MM-kisat ovat lajin historian järjestyksessään neljännet. Naiset ovat taistelleet maailmanmestaruudesta 2010 Ruotsissa, 2013 Suomessa ja 2017 Kanadassa. Yhdysvaltain joukkue on vienyt tähän mennessä kaikki tarjolla olleet mestaruudet. Suomi on ainoana Euroopan maana onnistunut voittamaan kovatasoisissa kisoissa MM-mitaleja itselleen yltäen pronssille 2010 ja 2013.  Vuoden 2017 kisoissa Suomi sijoittui viidenneksi.

Suomi on toiminut amerikkalaisen jalkapallon arvokisojen isäntämaana aktiivisesti. SAJL:n puheenjohtaja Roope Noronen on ylpeä mahdollisuudesta isännöidä kasvussa olevan lajin arvokisoja jälleen kerran:

”Olen äärimmäisen ylpeä, että saamme järjestää naisten MM-lopputurnauksen jo toisen kerran Vantaalla. Vuoden 2013 kotikisoista saimme erinomaista näkyvyyttä lajille ja erityisesti paljon uusia naisharrastajia. Tulevan kesän kisat tarjoavat myös erinomaisen läpileikkauksen naisten amerikkalaiseen jalkapalloon maailmanlaajuisesti ja toivotankin kaikki tervetulleeksi Vantaalle katsomaan kuka voittaa maailmanmestaruuden tällä kertaa”.

 

Kuva: Linda Mustakari

Lue myös: Eight teams confirmed for women´s world championship

 

 


 

Tapahtuma:       IFAF Women´s World Championship 2022

Paikka:                Myyrmäen jalkapallostadion, Vantaa

Osallistujat:        Suomi, USA, Kanada, Meksiko, Australia, Iso-Britannia, Saksa, Ruotsi

Aika:                     Lauantai 30.7. – Sunnuntai 7.8.2022

 


 

Lataa PDFTulosta