Ajankohtaista

Anni Alanko palaa Wolverinesiin

Viime kesänä Vaasan kautta Ruotsiin siirtynyt Anni Alanko palaa kasvattajaseuraansa Wolverinesiin kaudeksi 2022. Anni oli voittamassa Ruotsin mestaruutta Carlstad Crusadersissa syksyllä 2021.

Sekä hyökkäyksen- että puolustuksen linjassa pelaava Anni Alanko on ollut Wolverinesin mestaruusvuosien avainpelaajia. Edellisen Suomessa pelaamansa kauden 2020 päätteeksi Alanko valittiin molempien linjojen all-stars kokoonpanoon sekä koko liigan MVP- pelaajaksi.

Wolverinesin hyökkäyksen linjavalmentaja Tuomas Tuuli kehuu paluumuuttajaa Wolverines-tiedotteessa näin:

-On aivan mahtavaa saada Anni Alanko pelaamaan Wolvoihin. Anni on älyttömän kova urheilija, jolla on taitoa ja fyysiset ominaisuudet loistaa sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Uskon, että Anni tulee asenteellaan ja tekemisellään nostamaan koko joukkueen linjapelaamisen tasoa. En malta odottaa, että saadaan Anni mukaan treeneihin.

Kauden 2022 päätteeksi Alanko tyhjensi naisten liigan palkintopöydän kahdella all-stars sekä MVP-valinnoillaan

Ruotsin mestari vuosimallia 2021

Alanko siirtyi kauden 2021 alla aluksi Vaasan Royalsin kirjoihin, mutta kertoi nopeasti siirrostaan Ruotsiin Carlstad Crusadersin joukkueeseen.  Alanko sai seuraa muista suomalaispelaajista kotimaisen kauden päätyttyä ja Crusaders voitti vahvan suomalaispanostuksen avulla mestaruuden.  Alangon lisäksi Crusadersissa pelasivat Heli Rontu, Anna-Kaisa Saarenpää, Janika Nikander, Tiia Jansen, Laura Pekarinen, Emilia Räty ja Tytti Kuusinen.

Anni Alanko on pukenut Suomen maajoukkueen leijonapaidan päälle viiteen otteluun ja hän kuului vuoden 2019 EM-mestaruuden saavuttaneeseen kokoonpanoon.

Lähde: Wolverines

Kuva: Fredrik Karlsson

 

Lataa PDFTulosta