Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Eagles sopimukseen Clinton Allen jr:n kanssa

Kotka Eagles on julkaissut sopimuksensa yhdysvaltalaisen laitahyökkääjä Clinton Allen jr:n kanssa.  Pelipaikalleen isokokoinen Allen pelasi Yhdysvalloissa yliopistouransa kalifornialaisessa junior collegessa.

Kotkalaiset käyttävät toisen kiintiöjenkin kortin laitahyökkääjän paikalle. Joukkueella on kaksi liigatason keskushyökkääjää (Yusufa Lehtinen & Ville Hämäläinen), joiden rinnalle heittouhan luominen on tärkeää. Clinton Allenin odotetaan tuovan tarvittavaa ilmatilanhallintaa joukkueelle.

23-vuotias Saddle Back Collegen kasvatti on tottunut takomaan joukkueelleen jaardeja runsain mitoin. Heti ensimmäisellä college-kaudellaan Allen nappasi pelaamissaan 10 ottelussa 76 kiinniottoa, teki 12 touchdownia  ja jaardeja kertyi yhteensä 1218.  Eagles-päävalmentaja Niclas Carpelan uskoo, että nuori laitahyökkääjä jatkaa onnistuneiden import-laitahyökkääjien perinnettä Kotkassa:

-Jos katsotaan meidän tuomia hyökkäyksen vahvistuksia niin niistä selvästi huomaa jo trendin. Tavoitteenamme on tuoda ulottuvia laitahyökkääjiä, jotka ovat monipuolisia ja hyviä 1 vs 1 tilanteissa, kun pallo on ilmassa.

-Munchie Roberts, Akeem Foster ja nyt Clinton Allen kaikki täyttävät nämä vaatimukset. Clintonin tilastot collegesta ovat vakuuttavat ja filmiltä pidin erityisesti siitä, että jos pallo on ilmassa ja siihen on sekä hänellä, että puolustajalla mahdollisuus niin erittäin usein se on juuri hän, joka sen pallon kanssa alas tulee.

-Tarvitsemme sellaista pelaajaa täydentämään meidän jo valmiiksi hyvä hyökkäys. Olemme nyt Kotkassa luoneet hyvän voittamisen kulttuurin ja finaalissa ollaan oltu jo todella monta vuotta putkeen. Viime vuonna pärjäsimme todella hyvin pelkillä kotimaisilla, mutta nyt ei itseäni ainakaan tyydytä pelkkä finaalipaikka, vaan mestaruutta lähdetään hakemaan ja uskon ja toivon, että Allen on se viimeinen puuttuva palanen hyökkäyksen osalta.

Seatlesta lähtöisin oleva Allen vahvistaa Carpelanin havainnot pelityylistään:

-Uskon, että suuri kokoni auttaa minua ottamaan vastaan kontaktia ilmassa ja samalla napata pallot kiinni. Pelaan paljon koripalloa off-seasonin aikana ja se auttaa minua tunnistamaan pallon lentoradan ja kaikkiaan tuo auttaa minua kentällä.

Eagles julkaisi aiemmin jatkosopimuksensa yhdysvaltalaispuolustaja Kaleb Wezdenkon kanssa. Näin joukkueen amerikkalaiskiintiö on nyt täynnä. Kolmantena ulkomaalaispelaajana kotkalaiset ovat julkaisseet espanjalaisen takapuolustaja Noam Calvachen sopimuksen.

Lähde: Eagles

Kuva: Allen/Hudl

Lataa PDFTulosta