Ajankohtaista

East City Giants vetäytyi I-divisioonasta

East City Giantsin miesten I-divisioonajoukkue vetäytyy I-divisioonasta. Joukkueen kaikki toteutuneet pelit poistetaan sarjaohjelmasta ja tulokset sarjataulukosta. Divari jatkaa kauden loppuun neljällä joukkueella.

East City Giants julkaisi lauantaina oheisen tiedotteen Suomen maajoukkueen taistellessa EM-karsintapelissä Vantaalla:

-ECG:n edustusjoukkueen pelaajat ovat tehneet päätöksen valmentajien kanssa luopua pelaamisestaan I-divisioonassa kaudella 2021.

-ECG pahoittelee asiasta syntyvää haittaa I-divisoonan muille joukkueille ja amerikkalaisen jalkapallon yhteisölle sekä kiittää kaikkia osapuolia kauden 2021 aikana saamastaan tuesta.

-ECG aloittaa välittömästi uudelleen rakentamisen kaudelle 2022. Tavoitteena on, että ECG menestynyt junioritoiminta ja valmennus integroidaan aikuisten toimintaan.

Helsinkiläisjoukkueen päätöksen taustalla ovat ylipääsemättömät vaikeudet saada riittävä ja turvallisen pelaamisen mahdollistava pelaajamäärä jäljellä olleisiin I-divisioonapeleihin. ECG:n divisioonajoukkueen pelaajia on jo kertaalleen ollut koronakaranteenissa, joiden takia joukkue joutui luovuttamaan pelinsä Pori Bearsia vastaan SAJL:n poikkeustilasääntöihin perustuen.

SAJL:n sarjamääräysten mukaan mikäli joukkue ilmoittautumisajan jälkeen luopuu sarjasta, sen kaikki sarjassa jo pelaamat ottelut mitätöidään, ja se aloittaa pelaamisen seuraavalla kaudella alimmalta sarjatasolta. Seuralle, johon joukkue kuuluu, voidaan langettaa sarjamääräyksissä vahvistettu luopumissakko.

Seuraava kausi ”oikealla sarjatasolla”

Sarjasta luopumisella ei ole vaikutuksia ECG:n juniorijoukkueiden toimintaan. Seuran menestyneet juniorit alkavat olla iässä, jossa alemmalla sarjatasolla aikuisten sarjassa pelaaminen on mahdollista ja samalla siirtyminen aikuisten peleihin on helpompaa. Tällä hetkellä Giantsin U17-, U15- ja U13 juniorit johtavat ikäluokkiensa SM-sarjoja kaikki puhtaalla pelillä.

ECG:n Henri Kurki kertoo seuran tavoitteena olevan, että aikuisten joukkue tulee kaudella 2022 pelaamaan 11vs11 jenkkifutista materiaaliin nähden oikealla sarjatasolla.

Tutustu:  Miesten I-divisioonan sarjataulukko

Kuva: Irja Vaateri

Lataa PDFTulosta