Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

East City Giantsille U15 SM-kultaa

Giants voitti sarjassa kaikki ottelunsa ja takoi finaalissa 58-0 voiton Jyväskylä Jaguarseista.

Helsingin Myllypuron aurinkoiselle Giants-stadiumille oli saapunut arviolta parisataa katsojaa. Maamme laulun kajautti Ville Salonen ja jefulegenda Matti Lindholm kävi suorittamassa kolikonheiton.

Giants otti ottelun haltuun heti alkuminuuteilla. Ottelussa 0-pelin pelannut Giantsin puolustus pysäytti Jaguarsin heti kantapäilleen. Ottelun ensimmäisen maalin teki pelinrakentaja Juulio Vahla lähietäisyyden syöksyllä. Lisäpisteen onnistuessa helsinkiläiset johtivat 8-0.

Yksi Jaguarsin parhaista hetkistä maalata oli, kun laitahyökkääjä Eemeli Tuovinen otti pelinrakentaja Emil Mannermaan pitkän heiton ja Jaguars aisti maalilinjan 15 jaardin päästä. Kolme yritystä ei tuottanut tulosta ja neljännellä varman ottelun pelannut 185 cm pitkä safety Olli Hakkarainen otti syötönkatkon. Laitahyökkääjänä hyökkäyksessä pelannut Nooa Kurki heitti reverse-pelissä Vlad Hoskon vapaaksi ja tämä kirmasi yli 50 jaardia, kunnes tuli taklatuksi. Anton Norta lisäsi Giants johdon 14-0 tilanteeksi.

Pallo pomppi kuitenkin helsinkiläisten suuntaan ja pallonriisto nro 3 tapahtui aloituspotkun palautuksessa. East City Giantsin hyökkäyslinja toteutti mm. counter-peliä tehokkaasti ja ”juhasihvosmaisesti” edennyt Anton Norta teki toisen maalinsa. Runkosarjan kohtaamisessa Jaguars oli saanut hillittyä Nortan 4 jaardin keskimääräisiin etenemisiin, mutta finaalissa Anton Norta vapautui kerta toisensa jälkeen pitkiin pallonkantoihin. Lisäpisteheitto jäi hieman vajaaksi ja näin Giants johti 1. neljänneksellä suvereenisti 20-0.

Yksi ottelun hahmoista oli Alexander Huhtaniemi kahden suunnan linjapelaaja. 183cm ja 91kg kokoinen luottolinjapuolustaja repi pallon jaguars-hyökkääjältä taklaustilanteen pystypainissa. Huhtaniemi kirmasi maaliin asti ja kun Nooa Kurki viimeisteli 2 lisäpistettä oli U15 finaalin tilanne 28-0.

Toisen neljänneksen alkuminuuteilla Jyväskylän valmennus otti riskin ja kutsui normaalin hyökkäyspelin syvällä omassa päädyssään 4. yrityksellä.  Kenttäasemapeli menettiin ja Giantsin Huhtaniemen säkityksen johdosta joukkue saavutti erinomaisen jaardilinjan seuraavalle hyökkäyssarjalleen. Nooa Kurki oli yksi Giants-hyökkäyksen dynamoista ja hän otti katsomoa kohahduttaneen yhden käden kiinnioton ja eteni maaliin. Kurki lisäsi joukkueelleen 2 lisäpistettä. Giants-Jaguaarit 36-0.

Helsinkiläisten hyökkäyksen peruskivi oli varmasti heittoblokannut hyökkäyslinja. Nooa Kurki jatkoi teräväliikkeistä fudistyöskentelyä ”nappikaasismaisesti” ja teki seuraavan maalin heittopelistä. Giants johti 42-0. Kaksi seuraavaa pistettä Giants sai safetyn muodossa, kun jaguaarien aloitussyöttö leijaili yli päätyrajan. 44-0. Kurki teki vielä yhden heittomaalin Juulio Vahlan syötöstä ensimmäisen pelipuoliskon lopuksi. Daniel Rubinstein lisäsi 2 pistettä taukojohdoksi 52-0.

Jälkimmäisellä pelipuoliskolla ottelun luonne oli selkiytynyt. Jaguaarien kulmapuolustaja Aleksi Hirvonen nautti kuitenkin jenkkifutiksesta ja nappasi syötönkatkon. Tarkasti puolustanut ja ennenkaikkea linjapelissä dominoinut Giants ei suostunut päästämään jyväskyläläisiä lähelle maalia. Peliaika oli siirtynyt juoksevaksi ja lyhyessä ajassa molempien joukkueiden pelaaminen rentoutui.  Päätuomari Jani Sipin ryhmä tuomitsi ottelua sujuvasti. Kolmannen neljänneksen ainoa maali nähtiin Daniel Rubinsteinin toimesta. Oululaisten lahja Jaguaareille RB/LB Valtteri Kantola esti lisäpisteen. Giants johti 58-0.

4. neljänneksellä Jaguaarit saivat vielä yhden sauman, kun Emil Mannermaa onnistui vapauttamaan pitkällä heitolla. Tämänkin tilaisuuden pisteidentekotilaisuuden pilasi tiiviisti pelannut Giants puolustus, jonka tukimies Oliver Kunttu nappasi syötönkatkon.

Ottelun selostaja Giants-taustainen Janne Seppä julisti East City Giantsin U15 mestariksi numeroin 58-0.

East City Giantsin menestys ei perustu sattumaan

Helsinki East City Giantsin pitkän linjan, sitoutunut valmennustyö on tuottanut tulosta. Sama ikäryhmä dominoi aeimmin U13 sarjaa ja nyt valtikka on siirtynyt seuraavaan ikäluokkaan. Valmentajaryhmän äänekäs ja intensiivinen sivurajatyöskentely pitää pelaajat valppaina. Päävalmentaja Henri Kurjen luotsaama coaching staff voisi esiintyä ihan hyvin jonkun Vaahteraliigajoukkueen parissa.
Giants on satsannut ruohonjuuritason valmentamiseen voimakkaasti myös peruskuntokaudella ja oletusarvona voidaan todeta, että seuran tulevaisuus on hyvällä mallilla kun nuorisopelaajat siirtyvät edustusjoukkueeseen.

Jyväskylän päävalmentaja Vesa Peltola oli valinnut heittopainotteisen hyökkäystavan. Pelinrakentaja Emil Mannermaa heitti ottelussa varmaan nelisenkymmentä kertaa. Tällä kertaa klommoilla olleet laitahyökkääjät eivät päässeet maalien makuun. Edellisessä kohtaamisessa Jaguars oli tehnyt 26 pistettä. Jaguarsin petoryhmässä on paljon lahjakkaita ja harjoittelusta innostuneita pelaajia. Osalle ryhmästä SM-hopea oli toinen tällä kaudella, kun Seinäjoki Crocodilesin ja Jyväskylä Jaguarsin yhteisjoukkue Dragons pelasi U17-ikäluokan finaalissa Helsinki Roostersia vastaan itsensä kakkoseksi.

Ottelun MVP-pelaaja Anton Norta, East City Giants
Team MVP-pelaaja Eemeli Tuovinen, Jyväskylä Jaguaarit
Team MVP-pelaaja Juulio Vahla, East City Giants

Suomenmestarit:

Bibani Tuana OL/DL
Chukwuemeka Noel WR
Eloranta Roni WR
Forsman Elmer DB
Hakkarainen Olli LB
Hellemaa Tatu DB
Hoshko Vlad RB
Hosseini Arian OL/DL
Huhtaniemi Alexander OL/DL
Kivisaari Ville WR
Kuoppamäki Janne WR
Kunttu Oliver LB
Kurki Nooa WR/SS/QB/K
Laakso Nikolas RB
Laaksonen Joel OL/DL
Lampenius Ruben DL
Linja Juuso OL/DL
Minkkinen Matias OL/DL
Nieminen Neo DB
Norta Anton RB
Oliver Kunttu LB
Pakarinen Aaron OL
Parkkinen Konsta LB/RB
Peltola Kaappo LB
Rantala Eetu OL
Reinholm Alex DL
Rubinstein Daniel WR
Santos Gabriel OL/LB
Seppänen Onni OL/DL
Vahla Juulio QB/WR
Vitikainen Eero RB/WR
Kurki Henri päävalmentaja
Eloranta Mika apuvalmentaja
Vahla Toni apuvalmentaja
Nieminen Jarkko apuvalmentaja
Kivisaari Tuomas apuvalmentaja
Michelsson Joni apuvalmentaja
Rantala Kimmo huoltaja
Hakkarainen Mika huoltaja
Hakkarainen Tuija huoltaja
Lehtinen Oliver huoltaja
Reinholm Rainer huoltaja
Vitikainen Jami huoltaja
Parkkinen Kimmo joukkueenjohtaja
Eloranta Petra joukkueenjohtaja
Ex-ammattilaispelaaja Matti Lindholm hoiti kolikonheiton. Kuvat: Maarit Pakarinen
Ex-ammattilaispelaaja Matti Lindholm hoiti kolikonheiton. Kuvat: Maarit Pakarinen
Jaguarsin tukimies Elias Jääskeläinen taklaa.
Jaguarsin tukimies Elias Jääskeläinen taklaa.
Pallonkantaja Anton Norta oli hankala pysäytettävä finaalissa.
Pallonkantaja Anton Norta oli hankala pysäytettävä finaalissa.
East City Giantsin cheerleaderit olivat aktiivisesti mukana ottelussa.
East City Giantsin cheerleaderit olivat aktiivisesti mukana ottelussa.
Valtteri Kantola ja Aleksi Hirvonen taklaustilanteessa.
Valtteri Kantola ja Aleksi Hirvonen taklaustilanteessa.
Linjamies Alexander Huhtaniemellä oli vahva pelipäivä.
Linjamies Alexander Huhtaniemellä oli vahva pelipäivä.
Linjojen välistä kamppailua.
Linjojen välistä kamppailua.
Nooa Kurki uurasti potkaisijana, laitahyökkääjä sekä takamiehenä koko lisenssimaksun edestä.
Nooa Kurki uurasti potkaisijana, laitahyökkääjä sekä takamiehenä koko lisenssimaksun edestä.
SM-kultaa U15 Helsinki East City Giants
SM-kultaa U15 Helsinki East City Giants
Karri Lehtisen lahjoittama PeeWee Bowl palkinto on ollut jaossa vuodesta 2002 asti.
Karri Lehtisen lahjoittama PeeWee Bowl palkinto on ollut jaossa vuodesta 2002 asti.
Team MVP wr Eemeli Tuovinen, Jyväskylä Jaguars
Team MVP wr Eemeli Tuovinen, Jyväskylä Jaguars
Vas. Game MVP rb Anton Norta ja East City GiantsTeam MVP qb Juulio Vahla.
Vas. Game MVP rb Anton Norta ja East City GiantsTeam MVP qb Juulio Vahla.
Lataa PDFTulosta