Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Edward Vesteriselle ensimmäinen taklaus NCAA:ssa 50 000 katsojan edessä

Tammikuusta asti West Virginian yliopistossa opiskellut ja urheillut 21-vuotias Edward ”Edu” Vesterinen on taas täysillä mukana jalkapallojoukkueen harjoituksissa ja otteluissa. Linjapuolustaja Edward Vesterinen pääsi mukaan tositoimiin West Virginia vs. Long Island University ottelussa.

 

Spring Game loukkaantuminen hidasti vauhtia

Kevätleiriltä ja Gold-Blue Spring -ottelun tiimoilta tuli hyviä ja huonoja uutisia. Edward pääsi ykkösmiehistön rotaation mukaan, jossa oli 7 linjapuolustajaa. Päävalmentaja Neal Brown valitsi myös Edward Vesterisen puolustuksen koko miehistöstä Perfect Effort -pelaajaksi. Harmittavasti Vesterisen nousujohteinen kevätkausi sai ikävän sivuvivahteen, kun hän loukkasi Gold-Blue ottelussa jalkapöytänsä, sillä seurauksella, jalka leikattiin ja kuntoutus jatkui aina elokuun loppupuolelle asti.

Pääsin fall campin lopulla osallistumaan täysillä vain kolmeen treeniin. Olen nyt palautunut vammasta taistelukuntoon. Nopeus ja räjähtävyys ei ole vielä ennallaan, mutta olen ihan riittävästi palautunut. Ensimmäisessä ottelussa Marylandia vastaan pääsin mukaan travel teamiin, mutta en vielä pelaamaan

 

Opinnot kunnossa

Opinnot ovat sujuneet erinomaisesti. Business on Vesterisen pääaine. Hänet on valittu mm. Big 12 Honor Roll listalle kesäkuussa. Nimityksen saavat ne opiskelijaurheilijat, joiden keskiarvo (GPA) on 3.0 tai korkeampi opiskelukaudella.  Lisäksi Edward on nimetty Garrett Ford Academic Honor Roll, jonne pääsevät opinnoissaan erinomaisesti menestyneet opiskelijaurheilijat.

– Meillä on jokaisella academic advisor joka valvoo opintojen sujumista. Jos ei palauta läksyjä tai jää kiinni ettei mennyt tunnille, tulee fyysistä rangaistusta head strength coachilta. Meillä on myös director of player relations, joka pitää huolta pelaajien ongelmista kentän ulkopuolella. Hän on entinen pelaaja ja entinen poliisi. Avainpelaajien kohdalla säännöt tosin tuntuvat joustavan

Edward Vesterinen

 

Peliaika on taistelun takana

Peliaika voi olla tiukoilla, sillä peliajasta kilpailee 8 linjapuolustajaa.  Joukkueen puolustuksen linjassa on kaksi todella kovaa pelaajaa, joiden odotetaan terrorisoivan hyökkäyspelejä: dt Dante Stills ja kanadalainen ng Akheem Mesidor. Hänet valittiin ESPN True Freshman All-American First Team -miehistöön ensimmäisenä pelivuotenaan. Tenneseen yliopistosta siirtyi viimeiseksi yliopistovuodekseen Darel Middleton. Vesterisen nimi löytyy tällä hetkellä edustusjoukkueen depth chartin  3. tiimistä, 8 pelaavan linjapuolustajan joukosta. West Virginian rosterissa on yhteensä 14 linjapuolustajaa.

– Pidän itseni henkisesti valmiina pelaamaan ja jos loukkaantumisia tapahtuu, olen silloin seuraavana jonossa. Olen scout teamissa ja olen ottanut sen hyvällä asenteella ja kehitysmahdollisuutena, kun pääsen treenaamaan 1. stringin OL:ää vastaan. Kehityn joka viikko ja olen pian samassa pelikunnossa kuin keväällä

 

 

Ensimmäinen tilastomerkintä NCAA:ssa 

#96 Edward Vesterinen astelee kentälle videon 2:05:59 kohdassa

 

Puolustuksen linjavalmentaja Andrew ”AJ” Jacksonin filosofiaan kuuluu linjapuolustajien kierrättäminen. Tuoreita jalkoja tarvitaan erityisesti neljännellä ja niin Edward Vesterinen pääsi kentälle joukkueen ensimmäisessä kotiottelussa. Vastustajana oli Long Island University. Vesterisen debyytti yliopistokentille nähtiin, kun peliaikaa oli jäljellä 8 minuuttia.  Tilanteessa 2./9 Vesterinen singahti defensive tacklen asemasta tiukasti  eteenpäin ja liukui matalana vasemmalle suoraan pallonkantajan eteen. Tuloksena TFL taklaus ja -1 jaardia etenemistä LIU:lle.
Toisessa ja kolmannessa puolustusvuorossa Vesterinen pelasi nose guardin asemassa, taisteli rintapanssaritaistelussa hyvin ja haistoi pallokantajien liikkeet pitäen tonttinsa. Joukkueiden tasoero oli selkeä West Virginia voitti ottelun ylivoimaisesti 66-0.

 

Vesterinen vääntää Long Island pallonkantajan nurin kuvan keskellä.

Mountaineersin ottelutahti vain kiihtyy, sillä edessä on 10 kovaa vastustajaa Big 12 konfrensissa.

 

 

Lataa PDFTulosta