Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Eemil Herranen – freshman all american

Suomalaispotkaisijan ensimmäinen kausi Northern Arizonassa sujui myötätuulessa. Herrasen intensiivinen harjoittelu toi tulosta.

Ensimmäinen suomalainen all american potkaisija valmentautuu kokonaisvaltaisesti.

Eemil Herranen valittiin Phil Steele/DraftScout 2022 Freshman All-American -joukkueeseen.  Lentopotkaisija Eemil Herranen nimettiin kakkosjoukkueeseen.

Herranen siirtyi Northern Arizonaan McNeese Staten yliopistosta 2022 kesänä ja sijoittui kauden päätteeksi 24:nneksi FCS:ssä (Football Championship) ja kolmanneksi Big Sky -konferenssissa keskimäärin 41,8 jaardilla per yritys. Amerikkalaisessa jalkapallossa kilpailevia FCS yliopistoja on 128.

Kauden loppusaldo: Herrasella oli  50 lentopotkua, joilla kertyi yhteensä 2 089 jaardia. Kahdeksan hänen potkuistaan meni yli 50 jaardin, ja seitsemän niistä laskeutui vastustajan 20 jaardin alueelle. Lokakuussa käydyssä neljän ottelun sarjassa Portland Statea, Cal Polya, UC Davista ja Idaho Statea vastaan Herranen keskimäärin 43,6 jaardilla 17 potkulla. Herranen onnistui sijoittamaan neljä näistä potkuista vastustajan 20 jaardin alueelle ja viisi meni yli 50 jaardin.

Idaho State -ottelussa Herranen potki neljä kertaa keskiarvolla 46,0 jaardia ja auttoi merkittävästi Northern Arizona Lumberjackseja voittamaan 24-10 Pocatello Idahossa. Kolme Herrasen potkua Idaho Statea vastaan laskeutui vastustajan 20 jaardin alueelle ja Bengals onnistui palauttamaan vain 10 jaardia ottelussa. Herrasen onnistunut potkupelaaminen aikaansai sen, että Idaho State Bengalsin oli jatkuvasti pitkiä kenttäasemia . Eemil Herranen sai Big Sky -konferenssin erikoisjoukkuepelaajan tittelin tästä ottelusta.

Tavoitteena pro style punter form

Edes talviset olosuhteet Flagstaffsissa, joka on USA:n toiseksi lumisin kaupunki, eivät pitäneet Herrasta poissa potkuharjoittelusta  talvella 2023.  Eemil on muuttanut lähestymistekniikkaansa kohti palloa. Enää hän ei enää ota pelkkiä perusaskeleita potkua ennen vaan aloittaa stutter stepsillä eli potkaisija tekee aluksi nopean ”epäröintiaskeleen” .  Näin hän pystyy potkaisemaan lyhyemmällä matkalla. Stutter step antaa momentumia suoritukseen.

– Dropit ovat lentopotkaisijan tärkein harjoiteltava asia. Se miten pallon tiputtaa ja mihin pallo osuu nilkkaan tekee ison eron. Huomasin, että omassa suorittamisessani siinä oli puutteita. Tein joka harjoituksessa viime heinäkuusta 2022 kauden loppuun 150 droppia /harjoitus. Spring footballissa droppeja tuli lisää. Lopuksi lukema dropeille oli 14 856. Tein ennen ja jälkeen varsinaisia harjoituksia lisätreenejä sekä välillä myös myöhään illalla.  Pääsin NAU:n aloitukseen ja minut valittiin all american freshmaniksi. That was my step up. I am the hardest working punter in the country.

Tärkeässä roolissa ovat myös valmentajat John Carneyn tallissa.  hän treenauttaa yliopisto- ja NFL-potkaisijoita. Yliopiston loma-aikoina Eemil treenaa ja seuraa erityisesti NFL-potkaisijoita ja saa suoraan heidän harjoittelustaan itselleen vaikutteita tekniikkatreeneistä, lämmittelyistä ja fyysisestä harjoittelusta. Yleisesti Eemil Herranen kertoo, että suoritusvarmuus on parantunut ja pallon ilmassa oloaika eli hang time on parantunut. Fyysinen valmennus NAU:ssa on samaa kaikille. Punttisali ja juoksut ovat Northern Arizonan valmentajien mielestä parasta treeniä myös potkaisijoille.

Eemil Herranen korostaa vielä, että potkaisijan paras ystävä on henkinen vahvuus. Potkaisija on parrasvaloissa yksin ja yrityksiä on yksi. Esimerkiksi yhdessä yliopisto-ottelussa Herrasen kenttäaika jäi kahteen potkuun ja siitä piti ottaa kaikki irti. Hänen pitkä linjan tavoitteena siintää yliopistovuosien jälkeen ammattilaisuus.

Eemil Herranen Velodromilla seuraamassa Roosters-Steelers ottelua toukokuussa 2023.
Lataa PDFTulosta