Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Elina Kero valmentaa Wolverines-naisia kaudella 2023

Elina Kero on Naisten Vaahteraliigassa pelaavan Wolverinesin uusi päävalmentaja. Kero korvaa tehtävässä Pekka Lamminsalon, joka siirtyy valmentamaan seuran miesten vaahteraliigajoukkuetta.

Elina Kero on suomalaisen naisjefun veteraani. Jenkkifutiksen pelaamisen hän aloitti vuonna 2008 Jyväskylä Jaguarseissa ja on edustanut sen jälkeen Kouvola Indiansia, GS Demonsia ja vuodesta 2017 eteenpäin Helsinki Wolverinesia. Valmennustehtäviin hän hyppäsi kaudella 2020 ja on naisten vaahteraliigajoukkueen lisäksi ollut mukana tyttöjen u19 maajoukkueen valmennuksessa sekä korkeakoulusarjaa pelaavan Aalto Predatorsin valmennustiimissä.

Päävalmentajan rooli on Kerolle haasteena uusi. Näin tuore HC kuvaa lähtökohtiaan uuden haasteen edessä:

-Olen ollut Wolverinesissa Pekan päävalmentajakaudella ensin pelaajana 2017-2019 ja valmentajana 2020-2022. Vuosien varrella olen aktiivisesti sparraillut Pekan kanssa, joten vaikka saappaat suurenevat, on jo nyt alkuvaiheissa melko selkeä kuva, miten joukkueena lähdemme eteenpäin. Pekka on rakentanut vuosien varrella toimivaa kulttuuria, jota haluan jatkaa, tuoden toki jotain uusiakin toimintatapoja. Päävalmentajapesti on minulle ensimmäinen, joten lähden avoimin mielin myös oppimaan uutta. 

Uuden kauden rakentamista ollaan juuri käynnistämässä.  Keron mukaan seuran tavoitteena on pelata myös tulevalla kaudella kahdella sarjatasolla ja näin mahdollistaa peliajan tarjoaminen myös uusille pelaajille. Uusia valmentajia pyritään hankkimaan uusin keinoin:

-Kauteen valmistautuminen on käynnistymässä mm. kokeilupäivillä, joiden tavoitteena on saada uusia harrastajia lajin pariin. Samalla kokoamme valmennustiimiä – uutena avauksena on se, että haluamme tarjota esimerkiksi juuri pelaajauransa lopettaneille mahdollisuuden aloittaa oman valmentajapolkunsa Wolverines naisten valmennustiimin ohjauksessa. Lisäksi tulemme kehittämään yhteistyötä T20-joukkueen kanssa. Loppuvuoden ajan keskitymme pelaajarekrytoinnin ohella jenkkifutiksen perustaitojen harjoitteluun ja fysiikkatreeneihin. Päämääränä on pelata myös ensi kaudella kahdella sarjatasolla.  

Wolverines-naiset voittivat kaudella 2022 Naisten Vaahteraliigan runkosarjan puhtaalla pelillä, mutta hävisivät sarjan loppuottelussa Turku Trojansille lukemin 0-23.

Pekka Lamminsalo siirtyy valmentamaan miesten joukkuetta

Neljään mestaruuteen ja kahteen hopeasijaan Wolverines-naiset johdattanut Pekka Lamminsalo siirtyy valmentamaan seuran miesten vaahteraligajoukkuetta päävalmentajan roolissa.

 

Lue lisää: Pekka Lamminsalo Wolverinesin vaahteraliigajoukkueen päävalmentajaksi

Kuva: Jari Turunen

 

Lataa PDFTulosta