Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Espanja haastaa halitsevan Euroopan mestarin Myyrmäen jalkapallostadionilla

Suomen naiset aloittavat EM-tittelinsä puolustamisen tänään Vantaalla Myyrmäen jalkapallostadionilla. Isona ennakkosuosikina illan peliin lähtevä Suomi saa vastaansa Espanjan, joka on toistaiseksi hävinnyt historiassa kaikki Suomea vastaan pelaamansa pelit.

Jenkkifutiksen Euroopan mestaruudesta taistelee viisi joukkuetta, jotka kohtaavat toisensa yksinkertaisessa sarjassa 2023-2024.  Suomen avauspeli Espanjaa vastaan pelataan lauantaina 27.5. maajoukkueen omalla kotiareenalla, Myyrmäen jalkapallostadionilla Vantaalla. Suomen ja Espanjan lisäksi mestaruudesta ovat taistelemassa Iso-Britannia, Saksa ja Ruotsi.

Amerikkalaisen jalkapallon naisten Euroopan mestaruudesta pelataan nyt kolmatta kertaa. Suomi on voittanut aiemmat mestaruudet (2015, 2019) ja valmistautuu puolustamaan titteliään avausottelussaan Vantaalla.

Viime kesänä MM-kisoissa kolmanneksi sijoittunut Suomi lähtee lauantain Espanja-peliin ennakkosuosikkina. Joukkueet ovat kohdanneet aiemmin kahdesti, ja molemmilla kerroilla Suomi on voittanut selvällä erolla. Vuoden 2013 MM-kisoissa Suomi voitti ylivoimaisesti lukemin 47–0, ja vuoden 2015 EM-kisoissa Suomi vei voiton lukemin 56-18.

Suomen maajoukkueen tuore päävalmentaja Samu Juppo johtaa joukkueensa mestaruustaisteluun nyt ensimmäistä kertaa. Jupon mukaan lauantaina haetaan hyvää alkua EM-pelien sarjalle:

-Espanja otteluun lähdetään luottavaisin mielin. Haluamme lauantain ottelussa osoittaa, että hallitseva Euroopan mestari on valmis puolustamaan mestaruuttaan ensimmäisestä ottelustaan lähtien. Haluamme luoda ensimmäisellä ottelulla hyvän pohjan kehitykselle läpi koko EM-otteluiden sarjan.

Rosterit, aloituskokoonpanot ja tilastot uudesta tulospalvelusta

Myös maajoukkueiden pelien dataa ja statistiikkaa tarjoillaan yleisölle SAJL:n uudella tulospalvelualustalla. Joukkueiden aloituskokoonpanoihin voit tutustua jo nyt palvelusta ja ottelun aikana live-tilastot auttavat suoritusten ja onnistumisten seuraamisessa:

Tulospalvelu: 27.5.2023 18:00 Suomi – Espanja, Maajoukkue – naiset – Jenkkifutis tulospalvelu

 

EM-sarjan avausottelu Suomi – Espanja pelataan lauantaina 27.5. Myyrmäen jalkapallostadionilla. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 18:00 ja portit katsomoon avataan klo 17:00.  Maajoukkueiden yhteistyökumppani BioSteel tarjoaa  katsojille tuotelahjan pelin päätyttyä.

 

Liput ennakkoon: Naisten EM / Women’s European Championships 23/24 27.05.2023, | lippu.fi

Ottelu tarjoillaa suorana ja vapasti katsottavana Ruudussa: 27.5.2023 Suomi – Espanja stream | Ruutu

 

Otsikkokuva: Jari Turunen

 

Katsomon ruokahuollosta lauantaina vastaa

Lataa PDFTulosta