Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Football minicampilla oli hauskaa

9-13-vuotiaille tarkoitettu tekniikkaleiri pidettiin 17.-19.2. 2020 Pajulahden Urheilukeskuksessa. Leirivalmentajina toimineet Toni Bärlund ja Josh  Vandeweerd keskittyivät teemoihin  –  fundamentals, fun & games. Kanadalaisen Vandeweerdin myötä leiri toimi myös englannin opiskelun kielikylpynä.

Leirin 16 osallistujaa tulivat seitsemästä eri seurasta.

Hyökkäystaitoja hiottiin perinteisten pallon kiinniottamisen, lähtöasentojen ja kuvioiden juoksemisen kautta. Heittämisen liikemekaniikkaa ja jalkatyöskentelyä harjoiteltiin myös koko leiriläisten voimin. 

Puolustuksessa harjoiteltiin mm. takaperinjuoksua, käännöksiä, lantion kääntämistä, heittoon pudottautumisista sekä heittoryntäämistä.

Erikoisjoukkuetaidoista mukana olivat lentopotkun ja kick offin potkaiseminen, potkun palautus sekä blokkien asettaminen.

Leirillä tehtiin paljon 1 vs.1, 2 vs. 2 ja 3 vs. 3 harjoitteita rajoitetulla alueella. Myös erilaiset apuvälineet olivat ahkerassa käytössä.  Pajulahteen hankittu pallotykki oli kaikille uusi tuttavuus.

Leiripäiviin kuului myös luokkahuonesessioita, joissa käytiin läpi mm. ravinnon ja unen tärkeyttä urheilijan palautumiselle. Taidon ja palautumisen merkityksesä käytiin keskustelua. Leiriläiset saivat myös harvinaisen tilaisuuden tutustua Pajulahdessa opintolinjana olevan E-sportin peliluokkaan. Poikajoukko pääsi pelaamaan ohjattuna huipputietokoneilla erilaisia pelejä.

Leiri huipentui MINI SUPER BOWL:iin, jossa leirijoukkuiden nimet määräytyivät kannatuksen mukaan. Kymmenenestä eri joukkueesta saatiin Pajulahden jalkapallohalliin lopulta Seahawks ja Chiefs. Pelaajat valitsivat pelipaikkojen mukaan joukkueensa ja lopputuloksena saatiin tasaiset joukkuet.
Pelaaminen sujui hienoissa tunnelmissa alun hermoilun jälkeen. Leiriläiset hoitivat pelikutsut ja kuviot itsenäisesti.Pisteitä pelissä tuli tasatahtia, mutta ratkaisuiksi koituivat Chiefsin epäonnistuneet lisäpistepotkut.  Voittomaali tapahtui viime hetken comebackillä, jossa pitkässä heittopelissä palloa pomputteli hyökkääjä ja puolustaja ja lopulta toinen hyökkääjä kaappasi ilmapallon haltuunsa. Tasaisen MINI SUPER BOWLIN loppunumeroiksi saatiin voitti Seahawks-Chiefs 34 -30. 

Leiriläisten pikapalaute minicampista oli timanttista koskien valmentajia, treeniolosuhteita, ruokailuja ja majoitusta. Kävelymatkat hallille, odottelu, sama alkulämmittely ja huoneesta puuttuneet kaukosäätimet olivat palautteen toista puolta.

Tämä oli paras jefuleiri missä olen ikinä ollut – kommentin myötä minicampille tulee jatkoa 2021.

Seuraavaksi vuorossa on SAJL perinteinen tekniikkaleiri Pajulahdessa 8.-10. kesäkuuta.

Kesäkuun tekniikkaleirin Info ja ilmoittautumiset

Lataa PDFTulosta