Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Goats U15 lippupallon SM-mestariksi

Hyvätasoisia ja tasaisia otteluita sisältänyt U15 lippupallon SM-lopputurnaus pelattiin Myyrmäen jalkapallohallissa 25.11.23. kuuden joukkueen kesken.

 

Vauhdikkaissa otteluissa nähtiin vähän rangaistuksia. Myöskin koko iso urheilijajoukko selvisi ilman loukkaantumisia. Seuraavan kerran flagia pelataan SAJL Grand Prix -turnauksessa la 20.1.2024 Pajulahden jalkapallohallissa, jossa ottelusarjoina  ovat U13, U15 ja U17.

Päivän aikana nähtiin kovia yksilösuorituksia jokaisen seuran taholta. mm. Goatsin Emmi Ruotsalainen oli päivän ykkössäkittäjä ja hän onnistui myös tekemään kaksi safetya. Roostersin vasta 13-vuotias Alvar Sipilä osoitti kärppämäisiä taitoja ja onnistui kaksi kertaa syötönkatkossa ja palauttamaan pelivälineen myös maaliin.

Kahdessa lohkossa pelatun runkosarjan  lohkoykkösiksi selvisivät Pohjanmaa Goats ja Helsinki Roosters. Roostersin pääsy loppuotteluun onnistui tasapisteisiin päättyneessä alkulohkossa Saintsin ja Giantsin kanssa suurimman maalisaldon johdosta.

Jyväskylä Jaguarsin yksi avainhahmo oli Oskari Tuovinen.

Mestarijoukkue Goats oli yhdistelmä koripallotyttöjä ja jenkkifutareita Seinäjoki Crocodilesista ja East City Giantsista. Päivän näyttävintä peliä nähtiin akselilla qb Ville Kivisaari ja wr Aleksi Peltokangas. Kaksikko teki ison määrän pitkiä, näyttäviä maaleja.
Helsinki Roostersin peli kehittyi ottelu ottelulta ja he antoivat varsin kovan vastuksen Goatsille. Ottelussa oli puoliajalla 12-13 Roostersin johto.

Kiitokset vielä koko päivän erotuomaroineelle Mustafa Mustamadille ja loppuotteluihin erotuomariryhmää vahvistaneelle Matti Mäkäräiselle. Seurojen erotuomari, joita oli otteluissa kaksi selvisivät päivän urakasta hienosti.

U15 flagimestarit 2023 Pohjanmaa Goats
  1. Pohjanmaa Goats
  2. Helsinki Roosters
  3. Jyväskylä Jaguars
  4. Tampere Saints
  5. Helsinki East City Giants
  6. Kotka Eagles
Turnauksen MVP-pelaaja Aleksi Peltokangas, Pohjanmaa Goats vastaanotti palkinnon miesten flagi-maajoukkueen hc Tuomas Heikkiseltä.

Ottelutulokset:

East City Giants Helsinki Roosters 18-12
Kotka Eagles Pohjanmaa Goats 8-40
East City Giants Tampere Saints 7-19
Jyväskylä Jaguars Pohjanmaa Goats 15-21
Helsinki Roosters Tampere Saints 27-15
Kotka Eagles Jyväskylä Jaguars 12-14
sijat 5.-6 Eagles-East City Giants 8-40
pronssiottelu Jaguars-Saints 31-12
 finaali Goats-Roosters 26-13

Valokuvia ottelusta

JP Peltokankaan valokuvat (muista kreditit kuvaajasta)

Videotallenteet

 

Lataa PDFTulosta