Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

HC Koikkalaisen askelmerkit päävalmentajauran alkutaipaleelle

Mikko Koikkalainen on tänään valittu Suomen miesten maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Kokenut Koikkalainen tarttuu pestiinsä määrätietoisella otteella ja haluaa aluksi perehtyä kaikkien ylimpien sarjojen joukkueiden toimintaan heti kevään aikana. Näin hän kommentoi valintaansa Euroopan kaikkien aikojen menestyneimmän jenkkifutismaajoukkueen peräsimeen.

-On urani suurin kunnia tulla valituksi miesten maajoukkueen päävalmentajaksi. Olen kiitollisuudenvelassa ihan jokaiselle pelaajalle, valmentajalle ja taustahenkilölle, kenen kanssa olen saanut toimia ennen tätä. Haluan erityisesti mainita Olli Jussilan, Kalle Karppisen, Tuomas Heikkisen ja Leena Vehkomäen. Ilman heitä en olisi valmis ottamaan tätä tehtävää vastaan. 

Koikkalainen haluaa vaihtaa ajatuksia seurojen ja valmentajien kanssa ja tutustua vielä lähemmin pelaajiin. Maajoukkueen päävalmentajan roolissa hän on myös käytettävissä, jos joukkueiden valmentajat haluavat esimerkiksi sparrausta tai apua omassa valmennustyössään.  Koikkalainen kertoo käyvänsä mielellään läpi esimerkiksi harjoitusten suunnittelua, kuinka scoutata ja tehdä pelisuunnitelmia yms.

Mikko Koikkalainen Suomi-Ranska pronssiottelun tiimellyksessä (Kuva: Jari Turunen)

Ohessa Koikkalaisen vastaukset muutamaan kysymykseen, jotka koskevat hänen urakkansa alkutaivalta:

Millaisena näet tulevan roolisi maajoukkueen ruorissa?

-Roolini maajoukkueen kanssa on vastata siitä, että aina kun maajoukkue pelaa, on käytettävissä niin hyvä kokoonpano kuin Suomesta on mahdollista koota. Tämä käsittää niin pelaajat kuin valmentajat. Tämän lisäksi yhdessä muun valmennus- ja taustaryhmän kanssa tehtävämme on taata pelaajille ammattimainen ympäristö, jossa he voivat keskittyä ainoastaan siihen, että pystyvät kentällä suoriutumaan parhaalla mahdollisella tasolla. Olen innoissani, että pääsen jättämään oman kädenjälkeni miesten maajoukkueen historiaan. 

Onko maajoukkueen kokoonpanossa odoteltavissa suurtakin sukupolvenvaihdosta?

-Maajoukkueen kokoonpano elää aina vuodesta toiseen. Tietyt avainpelaajat lopettivat oman uransa viime kauteen, mutta esimerkiksi joukkueesta, joka Ranskaa vastaan lokakuussa voitti EM-pronssia, ei ollut kovin montaa tällaista pelaajaa. Viime kauden EM-otteluissa ja harjoitusottelussa Ruotsia vastaan Suomea edusti todella laaja joukko pelaajia. Tämä on hyvä selkäranka, mihin nojata. Vaihdosta tulee, mutta en kutsuisi sitä sukupolvenvaihdokseksi. 

Mitkä ovat miesten maajoukkueen lyhyen ja pitkän aikaväli tavoitteet?

-Lyhyen aikavälin tavoite on yksinkertainen, edetä syksyn 2022 EM-otteluista jatkoon ja neljän parhaan joukkoon. Pitkällä aikavälillä tavoite on rakentaa maajoukkueesta Euroopan paras maajoukkue ja ennen kaikkea ryhmä, jossa jokainen suomalainen jenkkifutari haluaa pelata ja kilpailla paikasta joukkueeseen. Sinä aikana, kun itse olen maajoukkueen mukana saanut olla, henki joukkueen sisällä on ollut aina loistava. Tulen pitämään huolen, että se jatkuu myös tulevaisuudessa

Suomen maajoukkueen kesän vastustajat ja otteluaikataulu julkaistaan lähiaikoina.

 

Kuvat: Jari Turunen

 

 

 

Lataa PDFTulosta