Mestarit

Aloita uusi harrastus

Jos olet kiinnostunut amerikkalaisesta jalkapallosta, ota yhteys lähimpään lajin seuraan. Kilpailukaudella lajiin tutustuu parhaiten seuraamalla otteluita. Kesällä 2020 Vaahteraliigan kaikki ottelut näkyvät Ruutu-kanavalta. Syksyllä ja talvella lajin hienouksia voi seurata kaapelikanavien NFL- ammattilais- ja yliopistopelien tarjonnasta.

Miksi amerikkalaista jalkapalloa

Amerikkalainen jalkapallo on laji on erilainen ja useita rooleja mahdollistava urheilulaji. Siinä yhdistyvät monipuoliset taktiset kuviot ja kovat fyysiset kontaktit. Yhtäältä se on todellista ruohokenttien shakkia, toisaalta taas vauhdikasta rymistelyä. Voidaan perustellusti sanoa, että jenkkifutis tarjoaa sekä fyysisiä että älyllisiä haasteita. Jenkkifutis  late entry -laji ja sen voi aloittaa aivan hyvin esimerkiksi myöhäisessä iässä (yli 20 v.) 

Amerikkalainen jalkapallo on myös mitä suurimmassa määrin joukkuepeli, jossa jokaisen yksilön panos omalla osa-alueellaan muodostaa kokonaisuuden. Koska eri pelipaikat vaativat pelaajilta erilaisia ominaisuuksia, laji sopii yhtä lailla pienelle ja vikkelälle kuin isolle ja voimakkaallekin kaverille. Potkaisijana toimiva pelaaja osallistuu tuskin koskaan kontakteihin. Joukkueessa pelaa 20-45 pelaajaa joukkueessa ja sen vuoksi sosiaalisuus korostuu entisestään.