Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Jani Lindqvist SAJL:n myyntipäälliköksi

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry on valinnut kuopiolaisen Jani Lindqvistin avoinna olleeseen myyntipäällikön tehtävään. Liiketoiminnan ammattitukinnon suorittanut Lindqvist työskentelee teleoperaattori Elisalla account managerina ja hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus vaativista myyntitehtävistä.

Jani Lindqvist on antanut näyttönsä urheilubusineksen osaajana vaahteraliigajoukkue Kuopio Steelersin varainhankintatehtävissä. Laajemmalle jenkkifutisyleisölle Jani on tuttu Steelersin ja Suomen jenkkifutismaajoukkueen kovaa taklaavana puolustuksen linjapelaajana sekä tuoreena vuoden 2020 amerikkalaisen jalkapallon Suomen mestarina.

Jani kertoo ajatuksistaan tekemänsä päätöksen taustalta:

-Ura kentällä alkaa lähestyä loppua ja valmentaminen ei ole minun juttuni. Olen miettinyt, miten voisin auttaa lajia eteenpäin ja myyntipäällikön paikan auettua päätin ottaa Jariin (Salonen) yhteyttä ja tarjota ammattitaitoani. Olen toiminut yli 10 vuotta erilaisissa myynnin tehtävissä eri yrityksissä ja ollut mukana myös Kuopio Steelersin myyntiorganisaatiossa. Päivätyön lisäksi jatkossa teen vain SAJL myyntitehtäviä. Tämän tehtävän myötä pääsen auttamaan kaikkia seuroja ja sitä kautta koko lajia eteenpäin. Olen tästä mahdollisuudesta todella innoissani.

Horisontissa siintää jo naisten MM-kotikisat 2022

Uutta myytävää Janilla tulee riittämään yltäkylläisesti liiton pestissä. Kilpasarjojen Ruutu+ konseptia ollaan laajentamassa merkittävästi ja vaikean koronavuoden jälkeen suorien lähetysten ajolistalla on tarkoitus nähdä totuttua enemmän kaupallisia viestejä. Toimenkuvaan kuuluu myös SAJL:n tapahtumien kaupallistaminen. Vuoden 2021 pelien ohella katseet ovat jo suuntautuneen SAJL:lle myönnettyihin naisten MM-kisoihin, joiden sponsorihankintaa ja televisiosopimusneuvotteluja ollaan parhaillaan käynnistämässä.

SAJL:n puheenjohtaja Roope Noronen odottaa uuden toimenkuvan ja juuri Lindqvistin siinä auttavan suomalaista jenkkifutista kasvupolullaan.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme toivottaa Janin tervetulleeksi vahvuutemme. Uskon, että tämä ratkaisu tulee edistämään jenkkifutista ja tuomaan lisäresursseja lajin kasvattamiseen.

Kuva:  Jari Turunen

Katso myös Jani Lindqvistin haastattelu hetkeä ennen Vaahteramalja XLI-ottelua

Lataa PDFTulosta