Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Jännittävä U13 9vs9 SM-sarja

U13 SM-sarjaa on pelattu kolme kierrosta. Tosin esimerkiksi viime vuoden mestarilla East City Giantsilla on takanaa vain yksi ottelu. Sarjassa puhtalla pelillä jatkavia joukkueita on kaksi. Wasa Royals ja Helsinki Wolverines.

Wasa Royals menestyksen takana on neljättä vuotta ryhmää valmentanut Ilkka Virkkala. Virkkala on hyvä esimerkki kuinka amerikkalaisen jalkapallon valmentajaksi voi tulla hyvin ns. lajiboxin ulkopuolelta. Pojan harrastuksen myötä valmentaminen alkoi kiinnostaa.

– Tärkeintä on että nuoret pääsevät urheilemaan. Meidän 14 pelaajan ryhmä on hyvin hitsaantunut yhteen neljän vuoden aikana ja siinä on hyvä henki. Suurin osa pelaajista on 13-vuotiaita. Joukkueessa ei ole yhtään Y-pelaajaa. Oma valmennus perustuu 11vs11 pelimuodon näkökulmaan ja minulla ei ole ehkä mitään lajia harrastaneen valmentajan rajoitteita. Vähitellen yleisvalmentamisesta ollaan päästy myös yksityiskohtien hiomiseen. Siinä on ollut apuna linjavalmentaja Oskari Korkeamäki

Suomessa on pelannut kautta aikakirjain mahtavia veljessarjoja amerikkalaisen jalkapallon parissa kuten Evwarayn, Heinosen ja Lehtosen veljestriot. Uusin veljeskunta on nimeltään Uusin veljeskunta on Klalifan veljekset Vaasasta. Raul Khalifa on ollut takomassa ison läjän maaleja yhdessä Veeti Leppäsen, Antonio Garcia-Carmen sekä Hugo Hevonkosken kanssa.
Virkkala 

– East City Giants tulee viikonloppuna Vaasaan ja se tulee olemaan yksi tason mittaus.  Tuntuu vähän siltä, että pääkaupunkiseudun joukkueet ovat kovatasoisia. Voittoa ottelusta lähdetään hakemaan, mutta jos tulee häviö niin ei se haittaa

Seinäjoki Crocodiles järjesti ensimmäisen ottelunsa Junior Botnia Bowlin. Tiukka kamppailu kääntyi vaasalaisten voitoksi 26-36 (6-14). Royalsin puolustus sai pysäytettyä Crocodilesin hyökkäyksen. Ottelussa palkittiin parhaina pelaajina Royalsin hyökkäyksestä Raul Khalifa ja puolustuksesta Taisto Koivisto. Crocodilesin parhaimmistoa olivat hyökkäyksessä Eero Marttila ja puolustuksessa Sisu Lahti.

Kolme vuotta U13 sarjaa hallinnut East City Giants kohtasi voittajansa, kun Helsinki Wolverines käänsi ottelun kulun itselleen.  Wolverinesin päävalmentaja Veikko Viuha näki, että tiukassa ja kovatasoisessa ottelussa Wolverinesia auttoi kahden aiemman ottelun kokemus.

– Meillä pysyi ottelussa myös pää kylmänä ja keskityttyimme omaan peliin. Kun pääsimme tasoihin ja ohi toisella pelipuoliskolla peli rentoutui.  Saimme Giantsin hyökkäysakselin Vahla-Eloranta kuriin ja puolustaminen helpottui. Se oli hyvätasoinen ottelu kaiken.kaikkiaan.

Yksi ottelun ratkaisijoista oli Helsinki Wolverinesin pelinrakentaja Sifiso Salama. Juoksemaan ja heittämään tasapainoisesti kykenevä urheilijanuorukainen otti myös puolustuksessa syötönkatkon. Salama on löytänyt muiden palloilulajien jälkeen jenkkifutiksen ja haluaa kehittyä siinä mahdollisimman paljon.  
Wolverinesin joukkueessa on 23 harrastajaa, mutta ottelupäivänä on yleensä noin 15 pelaajaa varusteissa. Viuha kertoo joukkueestaan.

– Joukkueen ilme on monilajiharrastajapohjainen. Jääkiekkopelaajia ei talvella treeneissä näy, mutta keväällä he palaajavat joukkueen vahvuuteen. Tänä vuonna meillä on hyvä combo uusia ja kokeneita pelaajia. Rookie-pelaajat ovat kehittyneet ilahduttavasti ja heidät voi laittaa hyvin kehiin neljänteen otteluun. U13 sarja on tänä vuonna pitkä ja kovatasoinen ja  jos mielii finaaliin, niin runkosarjassa on sijoituttava ykkös- tai kakkospaikalle. Meille se on tavoite, mutta tärkeintä on että pelaajilla on hauskaa ja harrastuksesta nautitaan

Viikonlopun ottelut

LA 25.07. kello 12:00 Tampere, Pyynikin urheilukenttä Saints-Wolverines
SU 26.07. kello 13:00 Vaasa,  Botniahallin ulkotekonurmi Royals-East City Giants
SU 26.07. kello 15:00 Porvoo, Pallokentän tekonurmi Butchers-Crocodiles

U13 9vs9 SM-sarja – sarjataulukko 24.7.2020 

Joukkue Ottelut Voitot Häviöt Tehdyt Päästetyt Maalisuhde Pisteet
Royals 3 3 0 198 34 164 6
Wolverines 3 3 0 114 24 90 6
Devils 3 2 1 94 52 42 4
East City Giants 1 0 1 12 26 -14 0
Crocodiles 2 0 2 40 60 -20 0
Saints 2 0 2 0 118 -118 0
Butchers 2 0 2 8 152 -144 0
Wolverinesin pelinrakentaja Sifiso Salama vauhdissa.
Wolverinesin pelinrakentaja Sifiso Salama vauhdissa.
Giantsin takekenttä estää kiinnioton.
Giantsin takekenttä estää kiinnioton.
Salama lähdössä karkuun.
Salama lähdössä karkuun.

Pohjanmaalla painittiin jenkkifutiskentällä. Kuva JP Peltokangas

Raul Khalifa juoksupuuhissa. Kuva JP Peltokangas

Wasa Royals riemuitsee Botnia Bowl -kirnun kera. Kuva JP Peltokangas
Lataa PDFTulosta