Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Jenkkifutiksen tulospalvelu uudistui Appis Oyn avulla

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto on ottanut käyttöön uuden sarjahallinta- ja tulospalvelujärjestelmän joka parantaa jenkkifutiksen tulos- ja tilastotietojen näkyvyyttä ja digitalisoi useita aiemmin manuaalisesti toteutettuja rutiineja.

Porilainen Appis Oy on toteuttanut SAJL:lle uudenaikaisen sarjahallinnan ja ottelutulosten taustajärjestelmän, jossa hallitaan seurojen, pelaajien ja tuomareiden aiemmin pitkälti manuaalisesti ja jopa paperidokumenttien avulla hoidettuja prosesseja. Uutta järjestelmää on ajettu sisään alkuvuoden aikana ensin jenkkifutiksen korkeakoulusarjan otteluiden yhteydessä, mutta täyteen vauhtiin on jo päästy suurimman osan sarjoista jo käynnistyttyä.

SAJL:n puheenjohtaja Roope Noronen on tyytyväinen Appis Oy:n kanssa tehdyn yhteistyön ensimmäisiin tuloksiin:

-Sähköinen viestintä sarjoista on yksi keskeinen tekijä kehittämään lajia ja tukemaan kasvua. Uuden tulospalvelujärjestelmän kautta saamme uudella tavalla modernia viestintää kaikista jenkkifutissarjoista ja automatisoitua tekemistämme. Kun tulevaisuudessa saamme vielä tilastoinnin integroitua järjestelmään ja hyödynnettyä otteluista kertyvää dataa aiempaa laajemmin, pystymme tarjoamaan lajia seuraaville ja harrastajille lisätietoja otteluista ja lisättyä näin lajin näkyvyyttä.

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon liitto jäsenseuroineen päivittivät yhteistä strategiaansa vuoden 2022 lopulla ja sen keskiöön nostettiin digitalisaation hyödyntäminen. Tulospalvelun ja sarjahallintapalveluiden yhteistyökumppaniksi valittiin Appis Oy, jolta löytyi tuoreita näyttöjä onnistuneesta palloilulajin tulospalvelu-uudistuksesta suomalaisen pesiksen parista. Näin SAJL:n Noronen kommentoi kumppanivalintaa:

-Yhteistyötahoksemme kehityksessä valikoitunut Appis Oy on osoittautunut asiantuntevaksi ja osaavaksi toimijaksi, jonka kanssa yhteistyö on ollut saumatonta. Uskon, että tekeminen näkyy positiivisena kehityksenä lähivuosien ajan ja auttaa lajia kasvamaan.

Appis Oy:n perustaja ja Digital Concept Designer  Toni Aalto kertoo yhteistyön käynnistyneen hyvin ja nyt toteutetun ensimmäisen etapin jälkeen katseet ovat jo tulevissa toteutuksissa:

-Olimme erittäin innostuneita, kun saimme kuulla jenkkifutiksen kiinnostuksen meidän järjestelmäämme kohtaan. Hyvien keskusteluiden kautta pääsimme yhteisymmärrykseen minkälaisiin asioihin meidän pitäisi keskittyä lähivuosina, jotta voimme entisestään nostaa hienon lajin näkyvyyttä ja tarjota työkaluja asioiden helpottamiseksi.

Amerikkalainen jalkapallon on yksi maailman visuaalisimmista ja tilastointensiivisimmistä urheilulajeista. Peleissä syntyvän datan visualisointi ja tarjoilu yleisöystävällisessä ja ymmärrettävässä muodossa faneille on iso tavoite, joita SAJL:n ja Appis yhdessä taklaavat. Appiksen Aalto uskoo, että uusilla digitaalisilla ratkaisuilla voidaan nostaa lajin imagoa ja tehdä siitä helpommin lähestyttävän suuren yleisön parissa:

-Jenkkifutiksessa on Suomessa erittäin hyvä pöhinä päällä. Meidän tavoite on tuoda jokaiselle osa-alueelle apuja perusasioiden tekemiseen ja sen kautta myös tuoda uusia toiminnallisuuksia, joiden kautta voimme entisestään nostaa lajin imagoa. Yhteistyö on tähän asti ollut antoisaa. Kevään aikana olemme saaneet hyviä etenemisiä perusasioiden kautta ja nyt on mukava viedä seuraavia kehitysaskeleita kohtia maalia.

 

Amerikkalaisen jalkapallon uuteen tulospalvelujärjestelmään voit tutustua tästä:  https://tulospalvelu.jenkkifutis.fi/

 

Otsikkokuva:  Appis Oy:n perustaja ja Digital Concept Designet Toni Aalto ja SAJL:n toiminnanjohtaja Mika Heinonen paiskaavat kättä yhteistyön merkiksi

 

 

Lataa PDFTulosta