Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Jenkkifutiseuroille ennätysmäärä seuratoiminnan kehittämistukea vuodelle 2022

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt liikunta- ja urheiluseuroille yhteensä 4 615 200 euroa seuratoiminnan kehittämistukea. Seuratuen avulla lisätään erityisesti matalan harrastuskynnyksen toimintaa lapsille ja nuorille. Suomalaiset jenkkifutisseurat saivat kaikkien aikojen suurimman tukipotin toiminnan kehittämiseen.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvisen myöntämät seuratoiminnan kehittämistuet on julkaistu tänään. Seuratukea myönnettiin yhteensä 376 hankkeelle. Niistä jatkoa aiemmalle hankkeelle on 145 ja uusia kehittämishankkeita on 231.   SAJL:n jäsenseuroista peräti kuusi pääsee toteuttamaan uusina mukana olijoina kehittämisprojektejaan  OKM:n  seuratuen avulla ja lisäksi kolme aiemmin tukea saanutta sai päätöksen jatkovuodelleen.

Ministeri Kurvinen perustelee OKM:n tiedotteessa myönnettyjä kohteita näin:

-Koronapandemia on vaikuttanut laajasti seuratoimintaan, mutta kuitenkin vaihtelevalla tavalla eri puolilla maatamme. Osa seuroista on pystynyt korona-aikana kasvattamaan harrastajamääriä, osa tavoittelee kehittämisessä harrastajamäärien palauttamista pandemiaa edeltävälle tasolle.

-Tämän vuoden hankkeissa on erityisen paljon esillä nuorten drop outin vähentäminen. Toimintaa kehitetään joko perustamalla erityisesti yli 13-vuotiaille ja sitä vanhemmille omia harrasteryhmiä, ottamalla nuoria mukaan seuran kehittämiseen, kouluttamalla nuoria ohjaaja-, toimitsija- ja tuomaritehtäviin. Lisäksi on hankkeita, joissa lähdetään toteuttamaan nuorten toivomia ja esittämiä toimenpiteitä.

Nyt myönnettyjen seuratukien avulla edistetään ja toteutetaan tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia liikunnan harrastusmahdollisuuksia lapsille ja nuorille erityisesti matalan kynnyksen toiminnan kautta.

Jenkkifutisseuroille yhteensä 114.000€

Suomalaiset jenkkifutisseurat pärjäsivät tänä vuonna erinomaisesti seuratukien hauissaan.  Tukia saavien jäsenseurojen määrä nousi viime vuoden neljästä yhdeksään ja tukieurot lähes kaksinkertaistuivat 62.000 eurosta 114.200 euroon.  Lukema on SAJL:n jäsenseurojen yhteenlaskettuna summana kaikkien aikojen suurin. Amerikkalaisen jalkapallon perheestä yhteensä 11 seuraa jätti tukihakemuksensa määräaikaan mennessä.

Seinäjoki Crocodiles Kaikille mahdollisuus harrastaa 20 000 €
Kuopio Steelers Valmennuspäällikön palkkaus 18 000 €
Roosters ry Drop-outista Drop-In – Uusi väylä harrastukseen 18 000 €
Turun Amerikkalainen Jalkapallo ry Nurmikenttien shakki – kaiken ikäisten, kokoisten, tyttöjen ja poikien lajiksi 15 000 €
Kiuruvesi Farmers Junioritoiminnan aloittaminen Iisalmessa ja Kajaanissa 13 000 €
Lappeenranta Razorbacks Junioritoiminnan vastaava/koordinaattori 9 000 €
Wasa Royals Juniors Junioritoiminnan kehittämishanke 8 500 €
Kouvola Indians Name of the Game – Flag Football 6 500 €
Varsinais-Suomen Amerikkalainen Jalkapallo ry Pelaajapolun rakentaminen 6 200 €

 

Ilahduttavan monessa hyväksytyistä hankkeista projekti sisältää seuran toimintaa kehittävän henkilön palkkaamisen.

Kaikki hakijat (joita oli 695) saavat päätöskirjeen OKM:ltä postitse toukokuussa. Avustus maksetaan seuroille niin ikään toukokuun kuluessa.

 

SAJL onnittelee tuensaajia lämpimästi.

 

Tutustu:   Seuratoiminnan kehittämistuki

Lataa PDFTulosta