Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Jenkkifutisliitto mukana Planet Company-yhteisössä

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto on liittynyt Planet Company-yhteisöön tuodakseen omat vastuullisuustekonsa läpinäkyvämmiksi urheiluyhteisössä. Planet Company on avoin yhteisöpalvelu organisaatioille, jotka haluavat muuttaa maailmaa. Yhteisön organisaatiot kertovat omista hyvistä teoistaan ja kannustavat muitakin konkreettisiin toimiin paremman maailman puolesta.

Planet Companyn verkostoon kuuluu tuhansia asiantuntijoita, jotka arvioivat yhteisöön liittyneiden organisaatioiden vastuullisuustekojen vaikuttavuuden laatua ja laajuutta. Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton ja jatkossa toivottavasti myös SAJL:n jäsenseurojen vastuullisuusteot asetetaan riippumattomien asiantuntijoiden arvioitavaksi.  Kun tekojen vaikuttavuus on todennettu kestävän kehityksen asiantuntijoiden toimesta, niihin voi tutustua Planet Company –sivustolla.

SAJL:n toiminnanjohtaja Mika Heinonen uskoo läpinäkyvyyden lisäävän hyviä tekoja:

-Myös suomalaisessa jenkkifutisyhteisössä tehdään päivittäin pieniä ja suuria tekoja, jotka omalla panoksellaan saavat aikaan muutosta kohti kestävämpää maailmaa. Jatkossa pääsemme rekisteröimään lajiliittona omat tekomme Planet Companyn alustalle ja riippumattomien asiantuntijoiden todentamat teot esitellään yhteisölle. Uskomme, että vaikuttavien vastuullisuustekojen määrä lisääntyy omassa organisaatiossamme, mutta myös omassa verkostossamme, kun teoista tehdään läpinäkyviä.

-Yhteistyömme on vasta käynnistynyt, mutta jo nyt ensimmäinen vastuullisuustekomme on päässyt esille Planet Companyn sivuille.

SAJL:n ensimmäinen todennettu ”Planet Act” julkaistu

Jenkkifutisliiton ensimmäinen asiantuntija-arvion läpäissyt vastuullisuusteko eli ”Planet Act” kuuluu kategoriaan ”Health and Well-being”. Kategoriassa arvioidaan tekoja, jotka liittyvät terveyteen ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen.  Planet Companyn hyväksyntä myönnettiin SAJL:n puhtaan ja reilun urheilun puolesta toimivalle antidoping-työlle.

Tänään vietetään maailman antidopingtoimisto WADA:n Reilun pelin”Play True Day” teemapäivää, joten on hienoa, että Planet Companyn arvioijat ovat todentaneet jenkkifutisliiton antidoping-ohjelman vaikuttavuuden.  Uskon, että yllämme jatkossa myös muilla kestävää kehitystä edistävillä konkreettisilla teoillamme Planet Companyn vastuullisuustekojen listalle.

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry toteutti syksyllä 2023 Opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksiannosta urheilujärjestöjen Reilun kilpailun ohjelmien arvioinnin. Sen osana oli antidopingtyön arviointi. Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton pisteet olivat yhteensä 47 / 50 urheilujärjestöjen keskiarvon ollessa 38,8 / 50.

 

Tutustu:

 

 

Lataa PDFTulosta