Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Jenna Hautamäki aloittaa tammikuussa MM-2024 lippupallokoordinaattorin tehtävässä

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon liitto on valinnut Jenna Hautamäen avoinna olleeseen MM-kisojen lippupallokoordinaattorin tehtävään. Lippupallokoordinaattori on vuoden alusta alkaen aktiivisesti mukana rakentamassa polkua kohden MM-kotikisoja 2024 ja levittämässä tietoisuutta uudesta olympialajista sekä kisoista ympäri Suomen.

Lahden MM-kisojen uuden lippupallokoordinaattorin työnkuvaan kuuluu MM-kisojen järjestelyihin liittyvien tehtävien ohella lippupallon MM-teemaisten lajiesittelyiden suunnittelu ja toteutus mm. seuroissa ja kouluissa sekä erilaisissa tapahtumissa. Lisäksi hän tukee SAJL:n alueellisten lippupallosarjojen käynnistämistä, osallistuu turnausjärjestelyihin ja varmistaa lippupallon eri sarjojen sujuvan juoksutuksen kauden aikana.

SAJL:n toiminnanjohtaja Mika Heinonen on tyytyväinen, että rekrytointiprosessi saatiin maaliin.

-Jenna Hautamäen hakemus MM2024 lippupallokoordinaattoriksi nousi vahvasti esiin hakemusten joukosta. Jennalla on työkokemusta lasten ja nuorten kanssa. Hyvinvointiliiketoiminnan johtamisen opinnot ovat hyvä pohja nyt alkavassa tehtävässä. Lippupallon maajoukkuepelaajana Jenna osaa ja ymmärtää lajin vahvuudet sekä osaa innostaa uusia harrastajia lajin pariin. Tätä Jenna onkin jo paikallisesti tehnyt. Jennan viestintäosaaminen tuo myös lisäarvoa SAJL:n tiimiin. Into lajin edistämisestä ja MM-kisan mahdollisuuksista hehkuivat Jennasta haastattelussa.

Jenna Hautamäen ensimmäiset kontaktit jenkkifutikseen ovat 14 vuoden takaa, jolloin hän ystävänsä houkuttelemana kokeili lajia Jyväskylä Jaguarsin harjoituksissa. Varsinaisen pelaajaura Hautamäelle avautui Helsingissä Wolverinesin joukkueessa ja heti avauskauden päätteeksi 2018 hänelle ripustettiin kultainen mitali kaulaan Suomen mestarina. Kesällä 2022 hän oli mukana voittamassa pronssia Suomelle Vantaa MM-kisoissa.

Jenna Hautamäki pelasi naisten lippupallomaajoukkueessa MM-kisoissa 2021 (Kuva: SAJL arkisto)

Mukana flägin MM-kisoissa jo 2021

Lippupallon Hautamäki löysi Wolverines-pelikaverien innoittamana. Tähän mennessä hän on kahden flägin Suomen mestaruuden lisäksi ollut mukana 2020-luvun kaikissa lippupallon arvoturnauksissa, joihin naisten maajoukkue on osallistunut. Vuoden 2021 MM-kisat Israelissa antoivat hyvän tuntuman siitä, millaisia tilanteita ja tarpeita suuri kansainvälinen turnaus tuo eteen pelaajalle. Hautamäki voi reflektoida omia kokemuksiaan uudessa roolissaan MM-lippupallokoordinaattorina Lahden-kisojen järjestelyihin. Tehtävät sovitetaan kuitenkin siten, että ne eivät ole esteenä mahdolliselle maajoukkuevalinnalle kisoihin.

Näin Hautamäki itse kommentoi tulevaa rooliaan:

-Olen toiminut lippupallon parissa useita vuosia, ja olen aidosti kiinnostunut mahdollisuuksista viedä lajia eteenpäin Suomessa. Minulla on kattava kokemus maajoukkue-, sarja- ja turnaustoiminnasta. Uskon syvällisen ymmärryksen lajista lisäävän myös realistista näkemystä lajin mahdollisuuksista ja tunnettuuden kasvattamisesta. Olen ollut aktiivisesti mukana kehittämässä seuramme lippupallotoimintaa ja kouluvierailuja, ja koen että minulla on paljon käytännön kokemusta jaettavana muille seuroille ja toimijoille. Lasten ja nuorten parissa työskentely on minulle luontevaa ja näen lasten ja koululaisten innostamisen lippupalloon tärkeänä osana tätä työtä.

-Lajituntemuksen lisäksi Hyvinvointiliiketoiminnan johtamisen opinnot antaa minulle vankan pohjan ymmärtää tapahtumien suunnittelua ja toteutusta, jota tehtävässä tarvitaan. Kilpailut, joita työtehtävässä koordinoidaan, ovat minulle tuttuja pelaajan näkökulmasta, ja olen innoissani mahdollisuudesta tuoda oma panokseni kisojen sujuvuuteen ja tunnettuuden kasvattamiseen. Olen kokenut lippupallon MM- ja EM- kisat sekä SM-viikot pelaajan roolista, ja minulla on laajat verkostot lajin parista ympäri maailmaa. Yhteyksien ja kokemusteni kautta olen saanut paljon ideoita, miten tunnettuuden lisäämistä voisi suomessa viedä eteenpäin. Näen että lippupallolla on mahdollisuus merkittävään kasvuun maassamme, etenkin seura- ja harrastetasolla.

Jenna aloittaa uudessa tehtävässään 2.1.2024. Ensi töikseen hän kertoo projektiin, työryhmään ja tavoitteisiin tutustumisen.  Kiirettä lippupallon parissa tulee väistämättä olemaan. MM-kisojen alkuun on tänään vain 250 päivää.

Tervetuloa lippupallon MM-hankkeeseen Jenna!

 

Otsikkokuva: Jari Turunen

 

 

Lataa PDFTulosta