Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Jonna Hakkarainen ottaa vastuun Trojansin mestarijoukkueen valmennuksesta

Turku Trojansin naisten joukkue julkaisi tiistaina valmennustiiminsä kokoonpanoa.  Kahteen mestaruuteen turkulaiset johdattanut Pauli Ojanen siirtyy syrjään ja päävalmentajaksi on nimetty Jonna Hakkarainen.

Trojansin naisten monivuotinen pelinrakentaja Jonna Hakkarainen kertoi kauden 2022 loppuottelun yhteydessä päättävänsä menestyksekkään pelaajauransa Vantaalla pelattuun finaaliin. Hakkarainen ehti toimia hetken joukkueen pelinrakentajavalmentajana, mutta Trojansin päävalmentajahaun pitkityttyä hän päätti suostua myös päävalmentajan toimeen. Trojans tiedotteen mukaan ”ainakin toistaiseksi”.

-Treenikausi on mennyt tähän mennessä hyvin. Olemme alkaneet treenata aiemmasta poiketen tekniikkaa paljon aikaisemmin. Joukkueemme on jälleen pieni ja tiivis, mutta sanonta ”ei se määrä, vaan se laatu”, on edelleen validi. Erityisesti junnuosasto on kehittynyt hyvää vauhtia ja sieltä onkin nousemassa tulevaisuuden tähdet. 

Hilkka Rahkonen siirtyy valmennukseen

Trojans-puolustuksen luottotaklaaja Hilkka Rahkonen on toinen veteraanipelaaja, joka siirtyy sivurajan puolelle turkulaisjoukkueessa. Peräti kuusi kertaa Naisten Vaahteraliigan tähtikentälliseen valittu Rahkonen toimii jatkossa puolustuksen linjan valmentajana.

Näin liigan vuoden puolustajaksikin 2021 valittu Rahkonen kertoo suunnitelmistaan:

-Kevään suunnitelmat ovat melko selkeät; pelikirjan opettelua, jotta kaikki varmasti osaavat ja ymmärtävät sen vaikka unissaan – myös vierustovereiden vastuut – sekä tehokkaampi iskukyky jokaiselle puolustajalle. Henkilökohtaisia suunnitelmia on opiskella lisää valmentamisesta ja valmentajana toimimisesta, jotta voin antaa kaiken mahdollisen avun ja opin ymmärrettävästi pelaajille.

Muissa valmennuksen rooleissa operoivat Tuomas Mankki (OC), Kalle Kilickesen (DC) ja Aki Halonen (hyökkäyslinja). Mankki toimi viime kaudella joukkueessa laitahyökkääjien valmentajana.

Päävalmentaja Hakkarainen kertoo Trojans-tiedotteessa tiimin mahdollisesti kasvavan vielä kauden lähestyessä.

Tuoreita sopimuksia Trojans-puolustukseen

Lataa PDFTulosta