Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Kahdeksan veljestä

Suomen maajoukkue kohtaa lauantaina 5.8.2023 Ruotsin EM-välieräottelussa Vantaan Myyrmäessä. Kentälle marssitetaan peräti neljä veljesparia taistelemaan paikasta syksyn loppuotteluun.

Suomen maajoukkueessa on pelannut aiemminkin veljespareja, mutta ensimmäistä kertaa saman perheen edustajia on samassa ottelussa peräti neljän parin verran. Lauantaina Vantaan Myyrmäessa leijonapaidan päälleen pukevat Veikka ja Tuukka Lehtonen, Samuli ja Santtu Vehkomäki, Janne ja Joel Särkelä sekä Elmeri ja Rasmus Laalo.

Maajoukkuetasolla kokenein veljespari on Kuopio Steelersia kaudella 2023 edustavat Lehtoset, joiden yhteenlaskettu pelattujen maajoukkueiden määrä on 36. Veikka Lehtonen on Suomen miesten kaikkien aikojen maajoukkuepelien tilastossa sijalla 5 pelattuaan tähän mennessä 25 maaottelussa.

Veljespareista vähiten maaotteluita on kasassa Laaloilla, joiden kaikki kolme tilastomerkintää ovat tulleet Elmerin peleistä.  Laalot ovat myös veljespareista ainoa, jonka veljekset pelaavat kaudella 2023 eri joukkueissa. Elmeri Laalo pelaa tällä kaudella Itävallassa ELF-sarjan Vienna Vikingsisin paidassa.

Veikka Lehtonen

Syntymävuosi: 1984

Pelipaikka:  LB

Joukkue: Kuopio Steelers

Maaottelut: 25

Tuukka Lehtonen

Syntymävuosi: 1995

Pelipaikka:  RB

Joukkue: Kuopio Steelers

Maaottelut: 11

Samuli Vehkomäki

Syntymävuosi: 1996

Pelipaikka:  OL

Joukkue: Helsinki Roosters

Maaottelut: 7

Santtu Vehkomäki

Syntymävuosi: 2002

Pelipaikka:  WR

Joukkue: Helsinki Roosters

Maaottelut: 3

Janne Särkelä

Syntymävuosi: 1998

Pelipaikka:  WR

Joukkue: Sjoki Crocodiles

Maaottelut: 3

Joel Särkelä

Syntymävuosi: 2000

Pelipaikka:  WR

Joukkue: Sjoki Crocodiles

Maaottelut: 1

Elmeri Laalo

Syntymävuosi: 2001

Pelipaikka:  DB

Joukkue: Vienna Vikings

Maaottelut: 3

Rasmus Laalo

Syntymävuosi: 1999

Pelipaikka:  QB

Joukkue: Helsinki Wolverines

Maaottelut: 0

Kickoff klo 13:00, Ohjelmaa tapahtumatorilla jo klo 11:00

Huipputärkeä Suomi-Ruotsi välieräpeli potkastaan lauantaina käyntiin Vantaalla Myyrmäen jalkapallostadionilla klo 13:00. Vain voittaja jatkaa loppuotteluun, jossa vastaan asettuu sunnuntaina pelattavan Itävalta-Italia pelin parempi osapuoli.

Ohjelma ottelupaikalla käynnistyy jo klo 11:00.  Tekemistä on tarjolla koko perheelle ja paikalla vieraileee mm. tasan 40 vuotta sitten historian ensimmäisiin amerikkalaisen jalkapallon EM-kisoihin Italian Castel Giorgiossa  osallistuneita jenkkifutisveteraaneja muistelemassa meinikiä ja maajoukkuemenestystä Glory-Days ajoilta.

Stadinion tapahtumatorilla järjestettävä perhetapahtuma on kaikille avoin. Lippuja itse peliin voi käydä ennakkoon lunastamassa Lippupisteen verkkokaupasta.

Liput: Suomi-Ruotsi 05.08.2023

Lataa PDFTulosta