Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Kolme suomalaispelaajaa kutsuttu CFL:n Toronton combineen

Suomen Filip Zacok vakuutti CFL:n tarkkailijat suorituksillaan Porvoossa Global Combine Finland-testeissä maaliskuun alussa.  Nyt hän jatkaa Kanadan Torontossa järjestettävään kansainvälisten pelaajien yhteiseen combine-tapahtumaan, joka on edessä jo tulevana viikonloppuna.   Zacokin lisäksi yllättäen myös Karri Pajarinen ja Viljo Lempinen saivat kutsun antamaan näyttöjä Kanadaan.

Filip Zacok sai viime viikolla hyviä uutisia Kanadan ammattilaisliiga CFL:n henkilöstöltä.  25-vuotias suomalainen vastaanotti kutsun Torontossa 25.-27.3.2022 järjestettävään CFL Combine presented by New Era -tapahtumaan, jossa CFL-seurojen edustajat pääsevät tutustumaan kansainvälisten pelaajien osaamiseen lähietäisyydeltä. Zacokin valinnassa painoi Suomen combine-tapahtuman tulosten ohella hänen kokemuksensa yliopistopeleistä Yhdysvalloissa.

Aiemmin jo NFL:n Lontoon combinessa esiintyneen Zacokin valinta ei lopulta tullut suurena yllätyksenä, mutta Karri Pajarisen ja Viljo Lempisen kutsut olivat sellaisia.  Kumpainenkaan ei päässyt antamaan näyttöjä Porvoon combineen ilmoittautumisestaan huolimatta. Miesten aiemmat näytöt saivat kanadalaiset kiinnostumaan pelaajien nykykunnosta ja se oli riittävää tällä kerralla. Sekä Lempinen, että Pajarinen osallistuivat tammikuussa 2020 Myyrmäessä järjestettyyn testitapahtumaan, joten jonkinlaisen muistijäljen miehet lienevät tuolloin jättäneen.

Yllättävän kutsun saaneet Pajarinen ja Lenpinen lähtevät Torontoon äärimmäisen lyhyen valmistautumisjakson jälkeen. Pajarinen kertoo lähtevänsä näyttämään Torontoon sen, mitä tällä harjoittelulla on ehtinyt saada aikaan. Lempinen myöntää, että pikkuhiljaa lähestyvä tapahtuma on alkanut sopivasti jännittämään, mutta jonkinlaista viimeistelyharjoitustakin on jo ehditty tekemään.

Global combinessa 35 kansainvälistä pelaajaa

Kaikkiaan Toronton combinen kutsu on lähetetty 35 kansainväliselle urheilijalle. Pääset tutustumaan heihin alla olevasta linkistä.

Tutustu: Global Combine Roster

Vuoden 2022 CFL Global Draft järjestetään tiistaina 3. toukokuuta.  Järjestyksessään kyseessä on toinen CFL Draft, jossa kaikki globaalin kiintiön pelaajat ovat draftattavissa samanaikaisesti. Ensimmäisessä kansainvälisten pelaajien draft-prosessissa 2019 CFL järjesti eriliset valintatilaisuudet  meksikolaisille ja eurooppalaisille pelaajille. Kansainvälisen kiintiön pelaajat draftataan ensimmäistä kertaa samana päivänä kanadalais- ja yhdysvaltalaispelaajien kanssa.

Vuoden 2021 draftista valittiin kaksi suomalaispelaajaa Chris Mulumban ja Sebastien Sagnen saatua kiinnitykset kanadalaisseuroihin.

 

 

Katso Filip Zacokin mietteitä kerrottuna ennen Suomen combine-testejä

Lataa PDFTulosta