Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Kutkuttavan jännittävä U15 SM-finaali päättyi Giantsin riemuun

Myllypuron nurmikenttä oli näyttämönä ikäluokan mestaruuskamppailussa, jossa Giants selvisi voittajaksi 32-26. 1-divisioonan loppuottelun voitti Wasa Royals.

East City Giantsin toinen hyökkäysvuoro päättyi omassa päädyssä kohtalokkaasti. Crocodiles vyörytti itsensä lentopotkaisijan eteen ja blokatun pallon peitti lopulta tukimies Brandon Niskanen.  Lisäpiste epäonnistui ja Seinäjoki johti ottelua 0-6.
Giantsin yksi tutkapari oli qb Juulio Vahla ja wr Terho Vainio. Pitkien heittojen erikoismies Vainio tekikin tasoitus maalin ensimmäisellä neljänneksellä 30 jaardin pituisena. Tilanne tasoittui 6-6 numeroihin.
Crocodiles maaeläinhyökkäystä johti pelinrakentaja Tomi Soini, joka jakeli palloa Joona Sarvikkaalle ja Roope Takamaalle. Giantsin linjapuolustaja Joel Laaksonen taklasi pysäytti yrityssarjan 4. yrityksen miinuksille.

Giants jatkoi pommittamista. Terho Vainio pohjusti maalialueen tuntumaan asti kantaneella kiinniotolla Giantsin seuraavan pistesuorituksen. Eero Vitikainen juoksi ensimmäisellä yrityksellä johtomaalin ja sen jälkeen kaksi lisäpistettä heitosta. Giants siirtyi 14-6 johtoon.

Crocodilesin juoksupeli jäi useamman kerran tukimies Oliver Kuntun haaviin. Kunttu reagoi varsin nopeasti ja taklasi varmasti. Molempien joukkueiden valmentaja huusivat – linja painetta – mutta pelinrakentajat saivat heittää melkoisen rauhassa ensimmäisen jakson.
Crocodilesin pelinrakentaja Soini löysi syötölleen lempikohteensa pitkänhuiskean laitahyökkääjä Aleksi Pärnäsen, joka vei pelivälineen maalintekoalueelle. Eero Marttila kuljetti pallon jaardin päähän ja sen jälkeen qb Soini runttasi itsensä pallon kera maalialueelle. Lisäpisteen juoksi Joona Sarvikas. Ottelu oli tasan 14-14.

Giants käynnisti pelipuoliskon lopuksi vimmatun hyökkäysrupeaman, jossa qb Vahla haki mm. Roni Elorantaa, joka otti muutaman napakan kopin kentän keskiosassa. Finaalin onnistuja Terho Vainio teki toisen maalinsa, kun ottelua oli tässä vaiheessa  jäljellä 29 sekuntia. Lisäpistepeli epäonnistui. Crocodilesin tasoittavan vuoron pysäytti  Janne Kuoppamäki ottamalla syötönkatkon. Tauolle mentiin East City Giantsin johdossa 20-14.

Kolmannen neljänneksen aluksi ECG taktikoi ja potkaisi lyhyen aloituspotkun. Janne Kuoppamäki oli jälleen turn over -asialla ja peitti pallon. Giants hyökkäsi work horse Eero Vitikaisen voimin. Giantsin pallomylly jatkui ilmassa, mutta mm. Crocodilesin takapuolustaja Juho Kasari onnistui torjumaan 4. yrityksen heiton.

Crocodiles hyökkäsi sisukkaasti, mutta tällä kertaa pelinrakentaja Soinin heiton eteen astui onnistuneen katkon myötä  Tatu Hellemaa Giantsin takakentältä. Tilanteet vaihtelivat kuitenkin nopeasti ja Crocojen kahteen suuntaan raatanut Aleksi Pärnänen katkaisi lähes välittömästi Juulio Vahlan heiton.

Tämän jälkeen alkoi Joona Sarvikas show. Ketterästi liikkunut seinäjokelainen juoksi ensin useita pitkiä siivuja ja teki 13 jaardin päästä tasoitusmaalin. Lisäpiste jäi vähän vajaaksi ja tilanne 20-20.
Kun jaksoa oli jäljellä 8:55 Giants menetti heittopelissä pallon hallinnan omassa päädyssään ja irtopallon peitti Crocodilesin Juho Kasari. Joona Sarvikas jatkoi meneviä otteitaan ja juoksi Crocodilesin ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon 20-26.

Seinäjokelaisten hyvä vire jatkui vielä hetken, kun Brandon Niskanen potkaisi aloituspotkun aina touchbackiksi asti. Vihreiden linja piti kutinsa kunnes jälleen kerran Giantsin laitahyökkääjä Terho Vainio sai pallon pitkästä heitosta, jota croco-cornerback ahnehti syötönkatkoksi. Vainio purjehti aina maaliin asti ja ottelu oli jälleen tasalukemissa. Lisäpisteheitto meni metsän puolelle. Myllypuron tulostaulu näytti 26-26.

Molempien joukkueiden kintereissä alkoi painaa väsymys. Giants pystyi vielä kerran esittämään heittotaikaa ja Janne Kuoppamäki otti pari minuuttia ennen loppuvihellystä vapauttavan kiinnioton pelinrakentaja Juulio Vahlan heitosta. Vahla päätti ratkaista ottelun itse ja juoksi kaksi kertaa tehden maalin lähietäisyydeltä. Giants kannattajat hurrasivat, kun 32-26 lukemat lyötiin tiskiin. Crocodilesin viime minuutin kiri ei tuottanut tulosta ja East City Giants voitiin julistaa U15 SM-sarjan voittajaksi.

Kiivas kamppailu pysyi varsin hyvässä kuosissa, kun Vaahteraliiga-tason erotuomariryhmä Veikko Lamminsalon johdolla piti säännöt järjestyksessä. Giantsin yksi vahvuus oli laaja rivistö finaalitason pelaajia. Vaikka useampi aloittaja joutui loukkaantumisten vuoksi jäämään sivurajalle, niin saman tason paikkaajia löytyi Itä-Helsingin nuorista.  East City Giantsin pitkät harjoitustunnit talvikaudella toivat tulosta nyt U15 sarjassa.