Ajankohtaista

Kymmenen farmisopimusta määräaikaan mennessä

SAJL:n määrittelemä takaraja kautta 2021 koskevien seurojen keskinäisten farmisopimusten solmimiselle päättyi vappuaattona. Sopimuksia kirjattiin peräti kymmenen kappaletta ja ne koskevat yhteensä 19 joukkuetta ja 17 seuraa.

Farmisopimusten tavoitteena on, että molemmat sopimuksen osapuolet hyötyvät ja pystyvät takaamaan pelaajilleen erilaisia mahdollisuuksia, joita yksinään toimiessa ei ole tarjolla. Ylemmän tason seuran pelaajille on mahdollista saada arvokasta peliaikaa alemmalla sarjatasolla, ja seuralla mahdollisuus saada kokoonpanoon täydennystä tarvittaessa. Alemmalla tasolla olevan seuran puolelta kehittymishaluisilla pelaajilla on mahdollisuus saada kovempaa harjoitusta ylemmällä tasolla olevan joukkueen kanssa ja kykyjen ja innostuksen mukaan myös peliaikaa korkeammalla sarjatasolla. Yhteistyösopimuksiin sisältyy usein yhteisiä leirityksiä sekä valmennusosaamisen kierrätystä.

Vaahteraliigajoukkueiden farmisopimukset

Vaahteraliigaseuroista ensimmäisenä farmisopimuksensa julkaisi Wasa Royals, joka kertoi jo joulukuussa 2020 tekevänsä yhteistyötä II-divisioonassa aloittavan Karleby Goatsin kanssa. Myös Roostersin ja Promesta Blazen yhteistyö on julkistettu aiemmin.  Viimeisimpänä liigajoukueena Seinäjoki Crocodiles julkaisi yhteistyönsä Jyväskylä Jaguarsin kanssa juuri ennen määräajan päättymistä.

  • Wasa Royals (VL) – Karleby Goats (M2D)
  • Helsinki Roosters (VL) – Promesta Blaze (M3D)
  • Seinäjoki Crocodiles – Jyväskylä Jaguars (M2D)

Naisten Vaahteraliigan farmisopimukset

Naisten liigassa sarjanousija Mikkeli Bouncers julkaisi jo helmikuussa yhteistyönsä Jyväskylä Jaguarsin kanssa. Trojans julkaisi vappuaattona jatkavansa aiemmin jo eri muodoissa toteutettua yhteistyötä Roostersin kanssa nyt virallisen farmisopimuksen puitteissa.

  • Mikkeli Bouncers (NVL) – Jyväskylä Jaguars (N1D)
  • Turku Trojans (NVL) – Helsinki Roosters (N1D)

 

Kautta 2021 koskevien farmisopimusten deadline oli tänä vuonna vappuaattona

Miesten divarissa  kaksi farmisopimusta

Miesten ykkösessä vaikeissa olosuhteissa kauteen valmistautunut Helsingin East City Giants julkaisi yhteistyösopimuksensa Lahden Panthersin kanssa vappuaattona. Toinen ykkösen farmisopimus on maantieteellisesti kaikista sarjoista haasteellisin.  Napapiirilla Rovaniemellä ykkösdivarin peleihin valmistautuva Nordmen jatkaa edellisen kauden lailla yhteistyötään Hyvinkää Falconsin kanssa.

  • East City Giants (M1D – Lahti Panthers (M2D)
  • Rovaniemi Nordmen (M1D) – Hyvinkää Falcons (M2D)

Naisten I-divisioonan farmisopimukset

Naisten ykkösessä Lohja Lionesses kertoi menneellä viikolla solmineensa yhteistyösopimuksen koronahaasteiden takia sarjaporrasta alemmas pudottautuneen Hämeenlinna Tigersin kanssa.  Helsinki Roostersin farmisopimus Panthersin kanssa merkitsee sitä, että joukkueen pelaajilla on mahdollisuus pelata jenkkifutista kaikilla kolmella naisten sarjatasoista.

  • Lohja Lionesses (N1D) – Hämeenlinna Tigers (N2D)
  • Helsinki Roosters (N1D – Lahti Panthers (N2D)

Miesten kakkosessakin solmittu farmiyhteistyöstä

Miesten kakkodivisioonaan valmistautuva Lappeenrannan Razorbacks ja III-divarin Sipoo Bulldogs ovat sopineen yhteistyöstä joka mahdollistaa sipoolaispelaajille mahdollisuuden pelata 11vs11 palloa kesän aikana. Vastavuoroisesti lappeenrantalaiset voivat Bulldogsin mukana hakea pelituntumaa III-divisioonan turnauspeleissä.

  • Lappeenranta Razorbacks (M2D) – Sipoo Bulldogs (M3D)

 

Kuopio Steelersin kakkosjoukkue Veljmiehet pelaa tulevalla kaudelle II-divisioonassa

Kahdella liigajoukkueella oma ”farmijoukkue”

Vaahteraliigassa sekä mestarijoukkue Kuopio Steelersilla, että hopeajoukkue Helsinki Wolverinesilla on kumpaisellakin II-divisioonaan osallistuva kakkosjoukkue, jonka hyödyntäminen farmijoukkueen lailla pelaajien kehittymis ja kierrättämisalustana on joustavaa. Tulevalla kaudella II-divisioona käynnistyy Vaahteraliigaa myöhemmin, joten liigajoukkueilla ei ole mahdollisuutta hakea liigarosterille pelituntumaa kakkosen peleistä.

Kuva: Jari Turunen

Lataa PDFTulosta