Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Lippupallon EM-kisat vauhtiin perjantaina

Taistelu lippupallon Euroopan mestaruuksista käynnistyy perjantaina. Suomi osallistuu kisoihin naisten ja miesten joukkueilla. Joukkueet matkustavat pelipaikkakunnalle keskiviikkona ja ottelut käynnistyvät perjantaina.

Lippupallon Euroopan mestaruudesta pelataan kymmenettä kertaa. Irlantilaisen Limerickin yliopiston kentät ja kampus toimivat vuoden 2023 kisojen puitteina.  Euroopan mestaruudesta taistelevat elokuun 18.–20. ennätykselliset 33 joukkuetta yhteensä 20 maasta.

Suomi lukeutuu eurooppalaisen lippupallon veteraanimaihin. Suomen naiset voittivat lajin ensimmäisen EM-tittelin vuonna 2005 ja jatkoivat mitaliputkea kahdella hopealla vuosina 2007 ja 2009. Tuosta eteenpäin suomalaisjoukkueet ovat jääneet mitalitta EM-tasolla. Suomen miesten EM-mitalit rajoittuvat vuoden 2014 Beach Flagin EM-peleihin. Tuolloin Suomi oli turnauksessa hopealla.

Naisten mestaruudesta taistelee 13 maata

Naisten EM-turnauksessa mestaruudesta taistelee 13 joukkuetta.  Suomen kovatasoisessa A-lohkossa ovat mukana hallitseva mestari Espanja sekä aiemmin vuosina 2009-2015 neljä perättäistä mestaruutta voittanut Itävalta.   Lisäksi lohkossa jatkopaikoista taistelee Irlanti, Saksa ja Sveitsi.

Suomen joukkue koki kaksi viime hetken menetystä Emmi Järnin ja Janika Nikanderin saatua pelaamisemisen estäviä kolhuja ennen kisakoneen lentoonlähtöä. Kisoihin lähdetään 11 pelaajan voimin, koska tilalle saatiin pikakomennuksella hälytettyä vain yksi varalla ollut pelaaja. Helsinki Mummelinesin Satu Suninen vahvistaa joukkuetta Irlannissa.

Naisten pelit käynnistyvät perjantaina, jolloin Suomi kohtaa kotijoukkue Irlannin, Espanjan ja Sveitsin. Irlanti-peli tarjoillaan katsojille suorana lähetyksenä uudessa IFAF TV:ssä alkaen klo 12:15 paikallista aikaa. Suomen naisten alkulohkon peleistä myös Saksan ja Itävallan kohtaaminen lauantaina on katsottavissa suorana striiminä.

Pelaajat Irlannissa 2023:  Team Finland 

Miesten turnauksessa 20 joukkuetta

Miesten EM-turnauksen 20 maata on jaettu neljään viiden joukkueen lohkoon. Suomen A-lohkossa pelaavat edellisten EM-kisojen hopeajoukkue Italian lisäksi isäntämaa Irlanti, Suomi Sveitsi ja Ukraina. Kisojen erikoisuutena C lohkon mukana pelaava afrikkalaisjoukkue Kamerun.

Miesten maajoukkueen kokoaminen on kohdannut kesän aikana useampia vastoinkäymisiä. Tuoreimpana joukkueeseen valitun Willem Kajanderin loukkaantumien. Irlantiin matkustaa keskiviikkona kahdeksan pelaajaa taistelemaan sijoituksista Euroopan parhaimmiston kanssa.

Päävalmenjana Tuomas Heikkinen tunnistaa haasteen, jonka vajaamiehinen joukkue tulee kohtaamaan perjantaista alkaen.

-Ohjelma on näissä tiivis ja kuormittaa kaventunutta rosteria. Lohkossa on Italia joka edustaa ei vain Euroopan vaan koko maailman huipputasoa. 

Suomi kohtaa kisojen avauspäivänä Sveitsin ja isäntämaa Irlannin  lauantaina vastaan asettuvat lajin huippumaa Italia sekä Ukraina.

Miesten lohkopeliestä yksikään ei ole ilmoitettuna IFAF TV:n ohjelmistossa.

Pelaajat Irlannissa 2023:  Team Finland 

 

Tutustu: Suomen EM-kisasivu

Lataa:  Kisaohjelma

 

 

 

Lataa PDFTulosta